Φοβισμένος Μαρτίνς, μεγάλη νίκη

Ο Ολυμπιακός που κερδίζει και στις κακές του βραδιές, ο Πέδρο Μαρτίνς που φοβήθηκε τις αλλαγές, ο αξιόμαχος Αστέρας Τρίπολης που του "χάλασε" το παιχνίδι, η ηρεμία που διατηρήθηκε, ο απίστευτος Καμαρά και ο κόσμος που βλέπει τη δουλειά που γίνεται. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κερδίζει και στις κακές του βραδιές. Μία τέτοια ήταν το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο. Βγάλτε από τη συζήτηση το (λυτρωτικό για τους Πειραιώτες) γκολ του Νάτχο, τι θα είχε μείνει; Η γκολάρα του Καμαρά και τίποτε άλλο. Αυτά ως προς τη γενικότερη κουβέντα, αλλά η ουσία είναι αυτή των πρώτων γραμμών: ο Ολυμπιακός κερδίζει και στις κακές του βραδιές.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Για να φτάσουμε να μιλάμε για κακή βραδιά πρέπει να βάλουμε στην κουβέντα τον Αστέρα Τρίπολης. Τρεις ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, άξιζε κάτι καλύτερο από αυτό, θα πάρει τα πάνω του στη συνέχεια. Στο Φάληρο πήγε να παίξει ποδόσφαιρο, θέλοντας πρώτα να "βραχυκυκλώσει" τη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων. Οπερ σημαίνει να τους εμποδίσει να δημιουργήσουν.

Μέχρι το 18' και το τρομερό γκολ του Καμαρά ο Ολυμπιακός είχε απειλήσει από στημένη φάση. Οπως έχει κάνει αρκετές φορές την τρέχουσα σεζόν. Μετά το 1-0 θα περίμενε κανείς τους Αρκάδες να διαφοροποιήσουν τα πλάνα και να ανοίξουν το παιχνίδι τους δίνοντας χώρο στους "ερυθρόλευκους". Αντίθετα με τις προβλέψεις, ο Αστέρας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Να "χαλάσει" το μυαλό των γηπεδούχων και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Το έκανε στο 1-1, πήγε να το κάνει λίγο πριν το γκολ του Νάτχο και να τα φέρει όλα τούμπα.

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Με τους Χριστοδουλόπουλο-Φορτούνη εκτός όπως επίσης και τον Καμαρά που ήταν πανταχού παρών στο χορτάρι και -λογικό ήταν- είχε "σκάσει", ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση από τον Νάτχο, έναν παίκτη που πολλοί θα περίμεναν να ξεκινήσει βασικός αντί του Μπουχαλάκη ώστε να μπει σε ρυθμό και να προετοιμαστεί ενόψει πρεμιέρας ομίλων Europa League.

Ο Μαρτίνς πήγε στην κλασική συνταγή. Δεν διαφοροποίησε την ενδεκάδα, δεν άλλαξε πρόσωπα, εμπιστεύτηκε αυτούς που τον πηγαίνουν αήττητο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ισως να φοβήθηκε το ροτέισον, ίσως πίστευε ότι με τους κλασικούς 11 θα πάρει εύκολη νίκη και θα έχει την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους ποδοσφαιριστές.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΡΩΠΗ

Τι πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από το ματς με τους Αρκάδες; Καταρχάς το τρίποντο της νίκης. Το "3 στα 3" δεν φέρνει μόνο την κορυφή, αλλά φέρνει και ηρεμία ενόψει επανέναρξης των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Βγαίνει από το προσκήνιο η όποια γκρίνια και ανησυχία. Επίσης, πρέπει να κρατήσει το "3 στα 3" στην έδρα του που εφέτος θα είναι το "όπλο" του στη μάχη της επιστροφής στην κορυφή. Το "3 στα 3" είναι σημαντικό από τη στιγμή που ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (εκτός έδρας, αλλά στο Λεκανοπέδιο) και παράλληλα το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που μπορεί να φέρει τους Πειραιώτες μόνους πρώτους την επόμενη αγωνιστική.

Σε τελική ανάλυση, όμως, αυτό που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός και μοιάζει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του μέχρι στιγμής, είναι η ψυχολογία και η διάθεση του κόσμου. Εφέτος είναι πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, δείχνει να γουστάρει αυτό που βλέπει στο γήπεδο ακόμα και με... χιτσκοκική χροιά και παράλληλα διαπιστώνει τη δουλειά που γίνεται από το τεχνικό επιτελείο γνωρίζοντας ταυτόχρονα πως ακόμα είναι νωρίς.

Η χρονιά άρχισε με ειδικές συνθήκες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους, άρα ακόμα υπάρχει ένα ποσοστό να καλυφθεί μέχρι να θεωρήσουν εαυτούς ικανοποιημένους από τον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK