Ο Αλαφούζος έκανε τον Παναθηναϊκό ομάδα της ελεημοσύνης

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τον υποβιβασμό, αλλά τα χειρότερα έρχονται αν δεν βρεθεί γρήγορα λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο Γιάννης Αλαφούζος μίκρυνε κι άλλο την ομάδα που περίμενε ελεημοσύνη για να αλλάξει ο κανονισμός και κάποιοι κάνουν λόγο για... επιτυχία! Για ποια αξιοπρέπεια μιλάμε πια; Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Αλαφούζος έκανε τον Παναθηναϊκό ομάδα της ελεημοσύνης

Συγγνώμη που το γράφω ωμά, αλλά όλο αυτό με τον Παναθηναϊκό και την αλλαγή του κανονισμού του υποβιβασμού και αυτά που τον περιμένουν αν δεν αδειοδοτηθεί, ένα πράγμα μου φέρνει στο μυαλό: Παρακαλετό μ@υνί, ξινό γ@μήσι, που λέει κι ο... λαός.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά από το μεσημέρι της Πέμπτης που γνωστοποιήθηκε η απόφαση της Λίγκας να αλλάξει τον κανονισμό και να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια, υπάρχει μία διάχυτη ικανοποίηση στον Παναθηναϊκό. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως φεύγει αυτός ο εφιάλτης του υποβιβασμού που θα αμαύρωνε την ιστορία της ομάδας και μπλα μπλα μπλα.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Υπάρχει, όμως, μία συνέχεια σε όλο αυτό. Το -6 της επόμενης χρονιάς και η απαγόρευση μεταγραφών είναι ουσιαστικά ένας υποβιβασμός για του... χρόνου. Αντί δηλαδή να σε ρίξει στη Football League ο κανονισμός θα πέσεις του χρόνου μόνος σου. Γιατί, κακά τα ψέμματα, ποια ομάδα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα -6 και μία απαγόρευση μεταγραφών; Ειδικά αν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό στην κατάσταση που βρίσκεται.

Εκτός αν. Υπάρχει αυτό το "εκτός αν". Αν έρθει ο Ταϊλανδός, αν τα βρει με τον Αλαφούζο, αν αλλάξει χέρια η ΠΑΕ, αν έρθουν καλύτερες μέρες. Προς το παρόν τίποτα από τα συγκεκριμένα "αν" δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Εκτός αν ο Ταϊλανδός περίμενε να αλλάξει ο κανονισμός, να αποφευχθεί ο υποβιβασμός και να αναλάβει δράση για την επόμενη σεζόν ώστε -πέραν του οικονομικού συμμαζέματος- να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα που θα βγάλει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα μία μεταβατική σεζόν. Γιατί κάπως έτσι θα χαρακτηρίζεται (και θα είναι) η νέα χρονιά με νέο ιδιοκτήτη.

ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός "έγραψε" μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του. Ο Γιάννης Αλαφούζος κατάφερε και αυτό. Να περιμένει από τις ομάδες να λυπηθούν το τριφύλλι για να μη πέσει κατηγορία. Αν αυτό εσείς θεωρείτε ότι συνιστά επιτυχία, συγγνώμη, αλλά εγώ είμαι απέναντι.

Το τι έγινε την Πέμπτη αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό. Αν υπάρχουν φίλαθλοι και παράγοντες σε αυτή την ομάδα που σηκώνουν τη γροθιά τους για την επιτυχία τότε απλά επιβεβαιώνεται πόσο έχει μικρύνει ο σύλλογος. Αν υπάρχουν αυτοί που θεωρούν πως έχουν γίνει και στο παρελθόν τέτοια για άλλες ομάδες άρα ο Παναθηναϊκός αποκτά αυτομάτως άλλοθι, τότε να κοιταχτούν στον καθρέπτη.

Η αξιοπρέπεια του συλλόγου χάθηκε στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου όπου κάποιες ΠΑΕ δεν λυπήθηκαν τον σύλλογο και το μέγεθός του, όπως πολλοί θέλουν να λένε, αλλά κοίταξαν το δικό τους συμφέρον. Είδαν τις τσέπες τους άδειες σε ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Παναθηναϊκό, κοίταξαν παραπέρα και διέκριναν τη ζημιά.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε τον Παναθηναϊκό ομάδα της λύπησης και της εξάρτησης. Αυτό γράφει η ιστορία και αυτό θα κρίνουν οι αναλυτές του μέλλοντος.

Υπάρχει και πιο κάτω; Σαφέστατα. Δείτε τις προϋποθέσεις για την νέα σεζόν, βάλτε στο μπλέντερ και λίγο από αποτυχημένη διαπραγμάτευση με Ταϊλανδό, μπλανσάρετε (για να είμαστε και της μοδός) το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ιδιοκτησιακή σωτηρία και να πως φτάνετε στον πάτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK