Ο Δώνης φτιάχνει μία κανονική ομάδα

Το Contra.gr αποκρυπτογραφεί όσα είδαμε από τον Παναθηναϊκό στην Ολλανδία και όσα θα δούμε στο μέλλον. Η απόκτηση επιθετικού, η επιστροφή του Κουρμπέλη, το 3-5-2, η δουλειά του Δώνη με τους πιτσιρικάδες και το -6. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Δώνης φτιάχνει μία κανονική ομάδα

Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε, ο Γιώργος Δώνης είδε αυτά που ήθελε, δούλεψε πάνω σε αυτά που ήθελε και συνεχίζει να προετοιμάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Ας βάλουμε στην άκρη τα διοικητικά, τον Παϊρόζ, τα δεδομένα προβλήματα. Ας σταθούμε λίγο σε αυτό που κοντεύουμε να ξεχάσουμε και δεν είναι άλλο από το αγωνιστικό κομμάτι. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι ακριβώς "χτίζει" ο Δώνης, τι θέλει, γιατί αισιοδοξεί και πόσο σημαντική θεωρεί την απόκτηση ενός καλού επιθετικού.

* Μετά τα όσα είδε και στην Ολλανδία, ο Ελληνας κόουτς έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το ρόστερ, έμαθε τους ποδοσφαιριστές, διέκρινε τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους και θα συνεχίσει τη δουλειά για τη βελτίωσή τους. Θεωρεί ότι οι ξένοι μπορούν να βοηθήσουν αρκεί να διώξουν από πάνω τους ελαττώματα του παρελθόντος και να γίνουν πιο πειθαρχημένοι, ενώ αναφορικά με τους πιτσιρικάδες (και έχει μπόλικους από δαύτους ο εφετινός Παναθηναϊκός) ο Δώνης στέκεται ιδιαίτερα στο τακτικό κομμάτι και στην εκπαίδευσή τους. Εξάλλου είναι κάτι που το έχει πει και στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, θεωρώντας πως χρειάζεται περισσότερη δουλειά στην ποδοσφαιρική διαπαιδαγώγηση.

* Ο Παναθηναϊκός θα παίζει 3-5-2 με κάποιες παραλλαγές όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι. Το σίγουρο είναι πως οι "πράσινοι" θα παίζουν με τρεις πίσω. Με αυτό έπαιξαν στα φιλικά, αυτό δουλεύει ο Δώνης, αυτό θα δούμε τη νέα σεζόν. Οσον αφορά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, όλα θα εξαρτηθούν και από τον φορ που θα αποκτηθεί.

* Σε αυτό το θέμα -τον επιθετικό- ο προπονητής του τριφυλλιού και οι συνεργάτες του δουλεύουν πολύ σε αυτό το κομμάτι. Θέλουν το καλύτερο δυνατό, για αυτή τη θέση θα γίνει η υπέρβαση και δεν πρόκειται να γίνουν βιαστικές κινήσεις. Μην ξεχνάτε πως στα φιλικά της Ολλανδίας οι "πράσινοι" έπαιξαν χωρίς φορ, αλλά και χωρίς τον Αλτμαν.

* Ο Γιώργος Δώνης περιμένει πως και πως την επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη. Δεν είναι μυστικό πως ο διεθνής μέσος είναι το Α και το Ω του εφετινού Παναθηναϊκού και θα λύσει τα χέρια του κόουτς σε πολλά θέματα. Οπως πέρυσι επί Ουζουνίδη έτσι και φέτος ο Κουρμπέλης θα παίξει σε... διπλό ταμπλό, αφού στο μυαλό του Δώνη είναι τόσο για τη μεσαία γραμμή όσο και για την άμυνα στο 3-5-2.

* Ο Δώνης είναι αισιόδοξος για τον Παναθηναϊκό και δεν το κρύβει. Δεν είναι τυχαίο πως πολλές φορές σε συζητήσεις στο περιβάλλον του τονίζει πως "φτιάχνουμε μια κανονική ομάδα". Πιστεύει στο ρόστερ, πιστεύει στην άνοδο του επιπέδου με την απόκτηση του επιθετικού και την επιστροφή του Κουρμπέλη, πιστεύει πως μπορεί -πρωτίστως- να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη (ώστε να "σβήσει" την μία χρονιά τιμωρίας) και από εκεί και πέρα ό,τι παραπάνω βγει.

* Βέβαια, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό το -6 βαραίνει τις πλάτες του τριφυλλιού, αλλά και του ίδιου του προπονητή. Αυτό το -6 πρέπει να καλυφθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για το οποίο, βέβαια, θα παίξει ρόλο και η κλήρωση του πρωταθλήματος. Οποτε κι αυτή γίνει, όποτε κι αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει. Γιατί έχουμε ΚΑΙ αυτά.

* Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο μπροστά του. Στη διαμόρφωση του ρόστερ, στη διαμόρφωση αγωνιστικού χαρακτήρα, στη διαμόρφωση ψυχολογίας μέσα στην ομάδα για τη δύσκολη σεζόν που έρχεται. Το θετικό είναι ότι έχει έναν προπονητή με όρεξη για δουλειά και προσωπικό στοίχημα. Το αρνητικό είναι πως τα διοικητικά παραμένουν θολά, ο κόσμος παραμένει... εξ αποστάσεως θεατής και ο Παναθηναϊκός δεν έχει, μέχρι αυτή την ώρα, το κάτι που θα συσπειρώσει, θα αφυπνίσει, θα ξεσηκώσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK