Ο Τσιγκρίνσκι θα ήταν... Μέλμπεργκ στον Πειραιά

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει πως ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι θα μπορούσε να είναι ο νέος Όλοφ Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού.

Ο Τσιγκρίνσκι θα ήταν... Μέλμπεργκ στον Πειραιά

Μπορεί να έχει φτάσει στα επίπεδα του... κουραστικού, αλλά η κουβέντα για την άμυνα του Ολυμπιακού θα συνεχίσει να κρατά σε μάκρος από τη στιγμή που αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της ομάδας από την περσινή περίοδο. Ειδικά όταν μπαίνουν απέναντι διάφορα... παραδείγματα, είναι λογικό η συζήτηση να φουντώνει.

Ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυψε στο πληρέστατο ρεπορτάζ του πως για τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είχε παρουσιαστεί η δυνατότητα από τους τέσσερις "μεγάλους" να τον αποκτήσουν, κάτι που τελικά έκανε η ΑΕΚ. Στον Ολυμπιακό προτάθηκε επί Μάρκο Σίλβα, τα λεφτά δεν ήταν πολλά, αλλά ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας δεν ήθελε να ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ

Το βράδυ της Κυριακής, όμως, οι περισσότεροι "ερυθρόλευκοι" και δη ο Πάουλο Μπέντο, κατάλαβαν πόσο λείπει ένας Τσιγκρίνσκι από την ερυθρόλευκη οποισθοφυλακή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που πολλοί έκαναν τη σύγκριση με τον Μέλμπεργκ.

Δεν είναι, επίσης, τυχαίο το βάρος που έριξε ο Μπέντο στον έμπειρο αμυντικό της ΑΕΚ στη διάρκεια της τακτικής ανάλυσης στους ποδοσφαιριστές του πριν από το ντέρμπι. Ο Πορτογάλος προπονητής στάθηκε πολύ στην ποιότητα του Ουκρανού αμυντικού και στο πως ακριβώς καλύπτει τις αδυναμίες του παρτενέρ του, Λέσκοτ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως είναι καλός με τη μπάλα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να εκτελέσει χρέη αμυντικού χαφ.

Παράλληλα, μίλησε για την εμπειρία του από τις θητείες του σε μεγάλους συλλόγους και τη δυνατότητα να διαχειρίζεται άψογα τις κρίσεις που βγάζει μία αναμέτρηση στη διάρκειά της. Εξάλλου, μετά το τέλος του ντέρμπι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν πως η ΑΕΚ σώθηκε από ένα βαρύτερο σκορ από το 3-0 λόγω του 30χρονου αμυντικού.

Μπορεί στον Ολυμπιακό να τρελάθηκαν με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος, το ερώτημα, όμως, που εύλογα γεννιέται είναι γιατί δεν μπορούν να βρουν και οι "ερυθρόλευκοι" έναν αντίστοιχο Τσιγκρίνσκι. Ερώτημα που βασανίζει και τον κόσμο που αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να στηρίζεται σε ένα αμυντικό δίδυμο που παράγει περισσότερες γκέλες από σωτήριες επεμβάσεις.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Το θέμα είναι πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μπορεί να κοιτάζονται στον καθρέπτη από το βράδυ της Κυριακής κι έπειτα και να αναρωτιούνται πως άφησαν μία ευκαιρία να χαθεί. Τα λεφτά για την απόκτηση του Ουκρανού αμυντικού δεν ήταν πολλά και βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι τώρα από τον Τσιγκρίνσκι στα παιχνίδια της ΑΕΚ, ίσως ο Ολυμπιακός να είχε βρει τον νέο Μέλμπεργκ που τόσο πολύ ψάχνει.

Όπως και να 'χει, ο Γενάρης δεν είναι τόσο μακριά όσο φαίνεται και όλα δείχνουν ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα τσεκάρουν ξανά τη λίστα με τους υποψήφιους... Τσιγκρίνσκι. Φαίνεται πως είναι επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός αμυντικού και η χαμένη ευκαιρία με τον Ουκρανό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιατί τρελάθηκαν στον Ολυμπιακό με Τσιγκρίνσκι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK