Ποια Λαμία; Μπροστά είναι τα δύσκολα...

Ο Ολυμπιακός πήρε το "τρίποντο" κόντρα στη Λαμία χωρίς να κουραστεί και ο Οσκαρ Γκαρθία είδε κάποια από τα στοιχεία που θέλει να περάσει στους πρωταθλητές. Η Λαμία πρέπει να ξεχαστεί... χθες. Μπροστά είναι τα δύσκολα. Τα συνεχόμενα ντέρμπι, οι προκλήσεις και η... εκδίκηση. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ποια Λαμία; Μπροστά είναι τα δύσκολα...
Ολυμπιακός EUROKINISSI

Το παιχνίδι με τη Λαμία κράτησε μέχρι το πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια το μυαλό όλων πήγε στη δύσκολη συνέχεια, σε αυτά που ακολουθούν. Τα τρία απανωτά παιχνίδια με την ΑΕΚ, αυτά για το πρωτάθλημα, ο "καυτός" Φλεβάρης.

Εξάλλου η αποστολή με τη Λαμία ήταν εξ αρχής εύκολη, έγινε ευκολότερη με το γρήγορο γκολ του Μάριν. Από την πρώτη στιγμή και με δεδομένη την ενδεκάδα που επέλεξε ο Γκαρθία, περιμέναμε να δούμε έναν Ολυμπιακό να παίζει (και) από τα άκρα και τους Μιραλάς-Μάριν να συγκλίνουν στον άξονα για να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη γραμμή. Γι' αυτό αποκτήθηκε ο Μιραλάς, αυτό θέλει να κάνει ο Ισπανός προπονητής, αυτό θα βλέπουμε από 'δω και στο εξής.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος. Έφτασε πιο κοντά σε αυτά που θέλει ο Γκαρθία. Γρήγορο ποδόσφαιρο, passing game, κίνηση από τους παίκτες. Ένας τρόπος παιχνιδιού που με αντιπάλους σαν τη Λαμία θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή. Κόντρα σε αντιπάλους που παίζουν με 10 παίκτες πίσω από τη σέντρα ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι κινητικός. Να μην ψάχνει μόνο τις στημένες φάσεις, αλλά να δημιουργεί ποδόσφαιρο. Ένα δείγμα αυτών το είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στα πρώτα λεπτά όταν και οι "ερυθρόλευκοι" ήταν παραγωγικοί και θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.

Η συνέχεια αναμενόμενη. Ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι φάνηκαν να βγάζουν κόπωση (ο Γκαρθία έχει ανεβάσει ρυθμούς και ένταση στις προπονήσεις) και δεν χρειάστηκε να κουραστούν παραπάνω. Η δουλειά είχε γίνει. Εξάλλου στη συνέχεια τους περιμένει πολλή κούραση. Και εκεί ακριβώς θα ρίξει το βάρος ο νέος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Οι Πειραιώτες έχουν ακόμη ένα εντός έδρας ματς, αυτή τη φορά με την Ξάνθη, και έπονται τα δύσκολα. Πρέπει να διατηρήσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία και ταυτόχρονα πρέπει να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Όχι μόνο για το αυτονόητο, για να μείνει ζωντανός και στο δεύτερο στόχο, αλλά για την εκδίκηση. Για την ήττα του πρώτου γύρου από την ΑΕΚ, για τον περσινό αποκλεισμό, για πολλά μαζεμένα. Τα ματς με την Ένωση κρύβουν πάθος, ένταση και κινδύνους.

Άρα καμία εντύπωση σε όσους σκέφτονταν τα συγκεκριμένα ντέρμπι μετά το 2-0 επί της Λαμίας. Ένα απλό και επαγγελματικό 2-0, χωρίς άγχος και χωρίς... παρατράγουδα. Τα δύσκολα είναι μπροστά και εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι "ερυθρόλευκοι".

Για επιμύθιο, κρατήστε τα παρακάτω:

α) την ανοδική πορεία του Μάριν, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια είναι σταθερά ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού. Όταν πάρει τα πάνω του και ο Μιραλάς και ανέβει και ο Φορτούνης, σε συνδυασμό με την παρουσία Ανσαριφάρντ, οι Πειραιώτες μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα μπροστά.

β) Κρατήστε και την πίεση ψηλά. Το έκανε από την αρχή, είναι αυτό που θέλει ο Όσκαρ Γκαρθία. Στο δεύτερο γκολ η φάση ξεκινά από αυτό.

Ναι, δεν σκότωσε κανά θεριό ο Ολυμπιακός το βράδυ της Δευτέρας, αλλά το θέμα είναι ο βαθμός προσπάθειας και δυσκολίας. Και η βελτίωση σε αυτό θα γίνει σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Με τη Λαμία έγινε... το 1-0.

News 24/7

24MEDIA NETWORK