Η ήττα θα αποτελείωνε τον Παναθηναϊκό

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το ντέρμπι του ΣΕΦ, αλλά και την περίφημη κουβέντα περί μπασκετικών και ποδοσφαιρικών δημοσιογράφων.

Η ήττα θα αποτελείωνε τον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI SPORTS

Το κύπελλο στο μπάσκετ είναι μία διοργάνωση που αποκτά βαρύτητα μόνο αν παίζουν στον τελικό οι "αιώνιοι". Κατά τα λοιπά, οι ίδιοι φροντίζουν να υποβαθμίζουν το προϊόν χρησιμοποιώντας ως άλλοθι, σε περίπτωση ήττας-αποκλεισμού, πως το κύπελλο δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από μία εφήμερη χαρά.
Η εφετινή διοργάνωση, όμως, είχε ιδιαίτερη σημασία -ακόμα κι αν δεχθούμε πως όντως είναι απλά ένα... κυπελλάκι- για τον Παναθηναϊκό που χτίζει κάτι καινούργιο.

Γιατί για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι και ζουν ακόμα με το ένδοξο παρελθόν, εφέτος οι "πράσινοι" χτίζουν κάτι καινούργιο. Νέοι παίκτες, νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία, νέα σελίδα στη γενικότερη έκτασή του.

Η ΗΤΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ

Πιθανότατα άλλη χρόνια μία ήττα από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου δεν θα στοίχιζε. Άντε να κρατούσε η πίκρα 1-2 μέρες, αλλά η συνέχεια δεν χωρούσε άλλη στενοχώρια. Ειδικά επί εποχής Ομπράντοβιτς που ο Παναθηναϊκός δεν είχε την πολυτέλεια να στέκεται πάντα στο τώρα, αλλά να κοιτά και το μετά.

Φέτος, όμως, αν οι "πράσινοι" έχαναν και τη Δευτέρα, θα μιλούσαμε για μία μεγάλη καταστροφή. Θα ήταν σαν το παιχνίδι του λούνα παρκ με το σφυρί, όπου κυνηγάς να χτυπήσεις τα κεφάλια. Πάνω που θα προσπαθούσε να ξεμυτίσει ο Παναθηναϊκός, να η σφυριά από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου.

Οι "πράσινοι" δεν είναι για τα σκουπίδια όπως έλεγαν και έγραφαν πολλοί με οργίλη αντίδραση μετά τις τρεις εφετινές ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Απλά χρειαζόταν μία μεγάλη νίκη, μία επικράτηση που θα του έδινε την ψυχολογική ώθηση για να χτίσει πάνω σε αυτή και να πάει ανεβασμένος στη δύσκολη συνέχεια, κυρίως στην Ευρωλίγκα.

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ

Αυτό το 0-3 από τον "αιώνιο" αντίπαλο επισκίαζε κάθε προσπάθεια του Πασκουάλ και των παικτών του για κάτι καλό, για την "ανάσταση" του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Σχεδόν σε κάθε νίκη του τριφυλλιού υπήρχε αυτό το "ναι, αλλά", αυτό το 0-3 από τον Ολυμπιακό που έβαζε σε σκέψεις τους φιλάθλους αν όντως αυτή η ομάδα μπορεί να κοντράρει τους "ερυθρόλευκους" και να επιστρέψει στους μεγάλους τίτλους.

Από το βράδυ της Δευτέρας και μετά ο Παναθηναϊκός έχει πλέον ΚΑΙ τη ψυχολογία. Δεν έγινε ξάφνου η υπερομάδα ούτε πιστοποίησε κάποια ανωτερότητα έναντι του Ολυμπιακού. Πήρε, όμως, μια μεγάλη νίκη και μάλιστα σε χρονικό σημείο που το αρνητικό σερί στα ντέρμπι του είχε καταρρακώσει τη ψυχολογία, ενώ φρόντισε να δείξει στους Πειραιώτες πως είναι ακόμα ζωντανός.

Το αποτέλεσμα στο ΣΕΦ θα κάνει καλό και στους δύο. Στον Παναθηναϊκό για τους παραπάνω λόγους και στον Ολυμπιακό για να πάρει μια βαθιά ανάσα επανεκκίνησης στο δύσκολο δρόμο που τον περιμένει. Δεν θα φέρει κλονισμούς η ήττα στο ντέρμπι, ίσα-ίσα που ο Ολυμπιακός έχει γίνει ομάδα που χτίζει χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές.

Το μόνο που θα φέρει είναι μία δεύτερη σκέψη όσον αφορά στην αξιοποίηση του ρόστερ και δη του Βασίλη Σπανούλη. Είναι κάποια αγωνιστικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ο Σφαιρόπουλος και έχουν να κάνουν κυρίως με τον κίνδυνο να "καεί" ο μεγάλος αρχηγός.

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο ως υστερόγραφο. Οι λεγόμενοι μπασκετικοί δημοσιογράφοι έχουν να λένε για τους λεγόμενους ποδοσφαιρικούς και το επίπεδο που χωρίζει τα δύο αθλήματα. Για όσους διατείνονται ότι υπάρχει διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στα δύο "στρατόπεδα" μάλλον πρέπει να το σκεφτούν ξανά, αφού από το βράδυ της Δευτέρας το... ποδοσφαιρικό στοιχείο εισχώρησε στο μπασκετικό.

Οι "εμείς δεν είμαστε ποδοσφαιρικοί να μιλάμε για τη διαιτησία" έγιναν "ναι, αλλά και η διαιτησία έβαλε το χεράκι της". Σημεία των καιρών ή κίνδυνος να χαλάσει και το μπάσκετ μετά το ποδόσφαιρο; Θα δείξει, έρχονται κι άλλα ντέρμπι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Σπανούλης, η αλαζονεία κι η μέθοδος Πασκουάλ
Ο Πασκουάλ έριξε τα θεμέλια, ώρα για χτίσιμο!
Νίκη ζωής για τον Παναθηναϊκό, προσγείωση για τον Ολυμπιακό
Ο αιφνιδιασμός Πασκουάλ και ο... λάκκος
Ο Ρίβερς πήρε τη μεγάλη ρεβάνς για τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ

News 24/7

24MEDIA NETWORK