Μάγκας Ουζουνίδης, λίγος ΠΑΟΚ

Η δικαίωση του Μαρίνου Ουζουνίδη για το ρίσκο της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα, ο κανονικός Παναθηναϊκός που έμαθε να κερδίζει τα μεγάλα ματς, ο... κλασικός ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να πάρει ντέρμπι στην Αθήνα, οι ευθύνες του Ιβιτς και η ρεβάνς της Τούμπας που παίρνει χαρακτήρα τελικού. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ   (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ICON

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στην κανονικότητά του. Αυτή επί Ουζουνίδη. Έπαιξε ώριμο, στρωτό και δουλεμένο ποδόσφαιρο και πήρε μια καθαρή νίκη που του δίνει προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ολα αυτά λίγες μόλις μέρες μετά τη βαριά ήττα στην Τούμπα, για την οποία πήρε το ρίσκο ο τεχνικός του τριφυλλιού.

Τα γράψαμε πρόσφατα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε πάνω του την επιλογή να κατεβάσει ενδεκάδα με ρεζέρβες στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, προτιμώντας να έχει φρέσκους τους βασικούς για τον ημιτελικό της Μ.Τετάρτης. Γνώριζε το ρίσκο, το πλήρωσε με μία βαριά ήττα, θα μπορούσε να ήταν βαρύτερη και πάμε παρακάτω. Δεν στάθηκε εκεί, ανέλαβε τις ευθύνες του και κράτησε την ομάδα προσηλωμένη στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Τόσο το κυριακάτικο όσο και αυτό της Τετάρτης ανήκει ξεκάθαρα στον προπονητή του Παναθηναϊκού. Διάλεξε να πεθάνει εύκολα σε μία μάχη που δεν θα είχε κάποιο κέρδος και προτίμησε να κρατήσει στους στρατιώτες του έτοιμοπόλεμους για την... απόβαση στον τελικό. Βγήκε μπροστά, ασπίδα σε όσους κούνησαν το δάχτυλο για το 3-0 της Τούμπας και από το βράδυ της Μ.Τετάρτης απολαμβάνει το καθαρό 2-0 που του δίνει τεράστιο προβάδισμα για τον τελικό.

Τα πράγματα λίγο-πολύ στους "πράσινους" είναι δεδομένα. Πολλές εναλλακτικές λύσεις δεν έχουν, οπότε πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση τόσο για το κύπελλο όσο και για τα πλέι οφ. Με 14-16 παίκτες προεύεται ο Ουζουνίδης από τότε που έγινε το τελειωτικό ξεσκαρτάρισμα και προσπαθεί να τα φέρει βόλτα. Και να τα ντέρμπι και να τα ματς Κυπέλλου και να τα πλέι οφ, κάπως πρέπει να κρατήσει την ομάδα φρέσκια. Άρα έπραξε το αυτονόητο. Καλύτερα ήττα σε ένα αδιάφορο παιχνίδι παρά ήττα στο παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός κυνηγά τον μοναδικό στόχο που του απέμεινε την τρέχουσα χρονιά.

Ο ΙΒΙΤΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 0-2

Και επειδή δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα 24ωρα από το ντέρμπι της Τούμπας, φάνηκε πλέον ξεκάθαρα ποιος Παναθηναϊκός πήγε εκεί και ποιος Παναθηναϊκός έπαιξε στα ημιτελικά. Η μέρα με τη νύχτα. Κάποιοι έμειναν στο 3-0 και θριαμβολόγησαν, πιστεύοντας πως στη Λεωφόρο τα πράγματα θα είναι το ίδιο εύκολα.

Πάνω απ' όλα ο ίδιος ο Ιβιτς, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το 0-2 και τον πιθανό αποκλεισμό από τη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Κατέβασε έναν ΠΑΟΚ που δεν ήξερε τι ακριβώς ήθελε στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Να αμυνθεί; Να επιτεθεί; Να παίξει στην κόντρα; Και καλά όλα αυτά, αλλά αν ήθελε να κάνει κάποιο από τα τρία, η επιλογή να αφήσει τον Τσίμιροτ εκτός δεν έχει νόημα. Έχασε τον μοναδικό παίκτη που θα μπορούσε να συμμαζέψει τον Δικέφαλο κι έδωσε άπλετο χώρο στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους.

Τρεις τελικές έκανε ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, καμία εξ αυτών η σούπερ ντούπερ ευκαιρία. Φάνηκε μόνο όταν μπήκε ο Κίτσιου και περιόρισε τη δράση του (εξαιρετικού) Χουλτ, ενώ αν δεν ερχόταν το γκολ του Λέτο θα έπρεπε να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του... Λευκού Πύργου που έχανε μόνο με 1-0. Τώρα με το 2-0 θα πρέπει να "μιλήσει" η Τούμπα για να έρθουν όλα... τούμπα.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Στη ρεβάνς, όμως, ο ΠΑΟΚ θα έχει απέναντί του τον κανονικό Παναθηναϊκό. Που θα κατέβει να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ και συνάμα να χτυπήσει στην κόντρα. Δεν είναι παίξε-γέλασε το ματς για καμία από τις δύο ομάδες, πόσο μάλλον για αυτή του Ουζουνίδη που, κατά την προσωπική μου άποψη, τούτο το παιχνίδι είναι το μεγαλύτερο της χρονιάς (μέχρι το επόμενο όπως έλεγε ο Γκάλης).

Τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ έδωσαν βαθμούς, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, αλλά τίποτα παραπάνω. Τίτλο δεν έδωσαν. Το ντέρμπι της Τούμπας και το 3-0 έφερε απλά μια κουβέντα για το αν έκανε καλά ο Ουζουνίδης να βάλει ρεζέρβες. Η ρεβάνς, όμως, σε δύο εβδομάδες θα φέρει την πρόκριση και η πρόκριση θα φέρει τη δυνατότητα στο τριφύλλι να διεκδικήσει κούπα.

Για τον ΠΑΟΚ, επίσης. Μία από τα ίδια. Ο μεγαλύτερος αγώνας. Αν φτάσει στην ανατροπή θα είναι μαγκιά και θα εκτοξεύσει τον κόσμο. Θα πάει με φόρα στον τελικό κι εκεί αν δεν βγάλει το... σύνδρομο των Αθηνών (σε περίπτωση που γίνει ΟΑΚΑ) θα πάει φουλ για την κούπα. Ολα αυτά με "αν" και "θα". Ας κοιτάξει πρώτα να δει πως έχασε για μία ακόμα φορά σε ντέρμπι μακριά από την Τούμπα και έπειτα ας μετρήσει τις δυνάμεις του. Κούπα χωρίς υπέρβαση δεν παίρνεις. Και για τον ΠΑΟΚ η υπέρβαση είναι να κερδίσει μια φορά εκτός έδρας κάποιον από τους τρεις του τέως ΠΟΚ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK