Χαμογέλασε, πάει πέρασε

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στον επαναληπτικό με την Μπέρνλι, αλλά τη δουλειά την έκανε. Τώρα επικεντρώνεται στην κλήρωση, στον Τουρέ και στις τελευταίες, κρίσιμες, πινελιές για να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος. Και για να αποφευχθούν τα... εμφράγματα. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το παιχνίδι θα μπορούσε να εξελιχθεί ως ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Ολυμπιακού και ένα ηχηρό στραπάτσο που θα χαλούσε την καλή εικόνα που είχαν δημιουργήσει οι Πειραιώτες έως τώρα. Και να σκεφτείτε ότι η ρεβάνς άρχισε ακριβώς αντίθετα. Με τον Ολυμπιακό να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά και να ψάχνει τους κενούς χώρους για να απειλήσει.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ "ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ"

Αυτό άλλαξε σχετικά γρήγορα. Η Μπέρνλι πήρε χώρο, πίεσε, απείλησε στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με την γκολάρα του Ποντένσε κόντρα στη ροή του αγώνα, ισοφαρίστηκε, μικρό το κακό, όλα καλά, πέρασε, το αφήνει πίσω του.

Ετσι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η ρεβάνς της Αγγλίας. Από όλους εκτός του Μαρτίνς. Αυτός είναι ο ειδικός που θα "διαβάσει" την εικόνα της ομάδας του και θα δουλέψει πάνω σε αυτή για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Οι υπόλοιποι έχουν κάθε δικαίωμα να σκέφτονται την κλήρωση της Παρασκευής και τον... Γιάγια Τουρέ.

Αν κάτι πρέπει να ανησυχήσει είναι η αμυντική εμφάνιση. Η Μπέρνλι έκανε ό,τι ήθελε από αέρος δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Πολύ... αγγλικό, παλιομοδίτικο ποδόσφαιρο από τους γηπεδούχους, αλλά πέρασε... αναίμακτο. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να χαροποιεί είναι το γεγονός πως όσες φορές η ελληνική ομάδα έβαλε την μπάλα κάτω έβγαλε φάσεις και δημιούργησε ρήγματα.

ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Σε αυτά τα λίγα διαστήματα που ο Ολυμπιακός έπαιξε ποδόσφαιρο, φάνηκε η ποιότητά του. Η διαφορά εικόνας σε σχέση με πέρυσι, το πλεονέκτημά του με ένα ρόστερ γεμάτο ποιοτικούς, μεσοεπιθετικά, ποδοσφαιριστές. Αλλά παραμένει το πρόβλημα πίσω που μπορεί, στο μέλλον, να χαλάει ό,τι καλό δημιουργείται από τη μέση και μπροστά.

Τώρα η Μπέρνλι μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Εσπασε και η κατάρα κόντρα στις αγγλικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον πρώτο του στόχο που ήταν η είσοδος στους ομίλους του Europa League και η δουλειά συνεχίζεται για ένα καλύτερο αύριο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

Στα παραπάνω προσθέστε και αυτούς που έρχονται. Ο Τουρέ και ένας επιθετικός. Το ρόστερ γέμισε, ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε, η ποιότητα ανέβηκε, αλλά η δουλειά δεν τελειώνει εδώ. Ο Μαρτίνς επικεντρώνεται στα κακώς κείμενα, η άμυνα χρειάζεται βελτίωση στον τρόπο αντίδρασης και λειτουργίας και το χαμόγελο στους φίλους της ομάδας παραμένει γιατί βλέπουν εφέτος κάτι διαφορετικό. Προς το καλύτερο. Και μέχρι στιγμής αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος των "ερυθρολεύκων".

News 24/7

24MEDIA NETWORK