Αυτός είναι ο Ντα Σίλβα που "τσεκάρει" ο Μοντέστο

Ο Νταμιέν Ντα Σίλβα, που μένει ελεύθερος από την Καέν, εξετάζεται σοβαρά από τον Ολυμπιακό και ο Τσάρλυ προχωράει στην ακτινογραφία του 30χρονου Γάλλου αμυντικού. Η ικανότητά του στον αέρα, η ταχύτητα στις αντιδράσεις, το πάθος που θυμίζει... Αμανατίδη και η αδυναμία του που έχει να κάνει με την τεχνική κατάρτιση.

PSG's Kylian Mbappe, left, challenges for the ball with Caen's captain Damien Da Silva during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Caen, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Dec. 20, 2017. (AP Photo/Francois Mori)
PSG's Kylian Mbappe, left, challenges for the ball with Caen's captain Damien Da Silva during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Caen, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Dec. 20, 2017. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Έχω την πληροφόρηση, πως για την θέση του στόπερ, στον Ολυμπιακό εξετάζεται σοβαρά ο ελεύθερος από την Καέν, Νταμιέν Ντα Σίλβα.Τον Ντα Σίλβα τον γνωρίζω από τα 4 χρόνια που αγωνίστηκε στην Καέν, στην πραγματικότητα ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας και από την στιγμή, που ενημερώθηκα πως το όνομα του παίζει πολύ σοβαρά, είπα να γράψω κάποια πράγματα.

Τον ποδοσφαιριστή τον έχει προτείνει ο Μοντεστό, είχε ταξιδέψει στην Τουρκία για να κλείσει στην Τρναζοσπόρ, αλλά τελικά η μεταγραφή χάλασε και οι ερυθρόλευκοι τον έχουν ψηλά στην λίστα τους.

ΙΚΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Πρόκειται για έναν στόπερ, μαχητικό, γρήγορο στις αντιδράσεις του, που έχει μάθει να λειτουργεί σε χαμηλά μέτρα. Άλλωστε μέχρι τα 26 του έπαιζε σε ομάδες Β κατηγορίας και στο Σαμπιονά έπαιξε σε σύλλογο που πάλευε κάθε χρόνο για την παραμονή. Και τα 4 χρόνια, ήταν αναντικατάστατος, σε μία από τις πιο κλασικές ομάδες αντεπιθέσεων στην Γαλλία.

Ο Σίλβα παρότι δεν είναι ψηλός, έχει μεγάλη ικανότητα με την μπάλα στον αέρα και στις δύο περιοχές, το προσόν του είναι πως διαβάζει τις φάσεις, καταλαβαίνει που θα πάει η μπάλα, έχει γρήγορες αντιδράσεις, κλείνει τρύπες, ενώ είναι ικανός και στην αντίπαλη περιοχή, φέτος πέτυχε 4 τέρματα.

Προσέξτε, σκόραρε 4 φορές παίζοντας στόπερ σε μία ομάδα που έχει σαν στόχο την παραμονή και δεν έχει την δυνατότητα να έχει τα στόπερ ψηλά στην αντίπαλη περιοχή, αν τελικά έρθει στον Ολυμπιακό τα ανεβάσματα του στα στημένα και η ικανότητα του να κερδίζει μονομαχίες στον αέρα θα απασχολήσει πολύ τις αντίπαλες άμυνες.

ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΘΟΣ, ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

Διακρίνεται για το δυναμικό του παιχνίδι και δεν διστάζει να πέσει πάνω στα πόδια του αντιπάλου, είναι από τους αμυντικούς που μάχονται και δίνουν ό,τι έχουν στο γήπεδο, βγάζουν πολύ πάθος και ένταση και καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο να ξεπερνούν τις τεχνικές τους αδυναμίες.

Πριν πάμε στα αρνητικά που έχουν να κάνουν με την τεχνική του κατάρτιση, αν βάλω στο μυαλό μου, ποιον ποδοσφαιριστή μου θυμίζει ο Ντα Σίλβα στον τρόπο που αμύνεται, μου έρχεται αυτόματα το όνομα του Αμανατιδη.

Θα διαβάσει μία κάθετη και θα κάνει τάκλιν να την σταματήσει, θα κυνηγήσει εξτρέμ στο πλάγιο και θα προσπαθήσει να τον βγάλει εκτός γηπέδου, διαβάζει τις φάσεις και καθαρίζει πολλές δύσκολες καταστάσεις στον αέρα, υπάρχουν αμυντικές του προσπάθειες που αναγκάζουν την εξέδρα να τον χειροκροτήσει για το πάθος του. Δεν είναι τυχαίο, που 4 χρόνια ήταν στην Καέν αναντικατάστατος, όπως και δεν είναι τυχαίο που έφτασε 30 χρονών και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε μία από τις 10 τοπ ομάδες του Σαμπιονά για να τον αποκτήσει.

Marseille's Andre-Pierre Gignac, right, challenges for the ball with Caen's defender Damien Da Silva, during the League One soccer match between Marseille and Caen, in Caen, western France, Saturday, Oct. 4, 2014. (AP Photo/David Vincent)
Marseille's Andre-Pierre Gignac, right, challenges for the ball with Caen's defender Damien Da Silva, during the League One soccer match between Marseille and Caen, in Caen, western France, Saturday, Oct. 4, 2014. (AP Photo/David Vincent) AP PHOTO/DAVID VINCENT

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΠΑΛΑ...

Το πρόβλημα του είναι η τεχνική του κατάρτιση, γεγονός που τον κάνει να παίζει μόνιμα με την μία. Είναι από τους σέντερ μπακ της παλιάς εποχής, που πάνε στην λογική να φύγει η μπάλα. Δεν υπάρχει στο ρεπερτόριο του η δυνατότητα να κάνει παιχνίδι από χαμηλά, άλλωστε έπαιζε σε ομάδα που αμυνόταν σε χαμηλά μέτρα και δεν ήθελε ανάπτυξη από τα στόπερ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΣΕ ΨΗΛΑ ΜΕΤΡΑ

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν στόπερ που να είναι σε θέση να αμύνεται ψηλά, ο Ντα Σίλβα επειδή έπαιζε στην Καέν συνήθως οι αντιδράσεις του είναι μέσα στην περιοχή καθώς η ομάδα του ξεκίναγε άμυνα σε πιο χαμηλά μέτρα. Όμως επειδή είναι γρήγορος για στόπερ στα πόδια και έχει ευστροφία και αντίληψη στο που θα πάει η μπάλα, βάση προσόντων στο αμυντικό σκέλος, η λογική λέει πως μπορεί να ανταποκριθεί στην άμυνα στα μέτρα που θέλει ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον καλύτερα από ότι οι Μποτία, Ντα Κόστα.

Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας και για ποιον παίκτη προορίζεται κάποιος να αντικαταστήσει. Σε αντίθεση με τον Μποτία, ο Ντα Σίλβα παίζει με ένταση και ξέρει να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και να παίζει άμυνα μπροστά από τα φορ, γεγονός που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε περίπτωση που αποκτηθεί, ενώ έχει την ικανότητα να διαβάζει τις κινήσεις των αντιπάλων εξτρέμ στην πλάτη των μπακ και να βγαίνει αυτός για να προσφέρει κάλυψη.

Η αδυναμία του είναι πως είναι άτεχνος. Στην Καεν που έπαιζε σε χαμηλά μέτρα και δεχόταν πίεση, συνήθως έδιωχνε την μπάλα με την μία, πολύ σπάνια έπαιρνε ρίσκο. Δεν προσφέρει το δικαίωμα στον προπονητή του, να του ζητήσει να κάνει παιχνίδι από χαμηλά. Φυσικά επειδή πρόκειται για πολύ δυναμικό ποδοσφαιριστή με πολύ γρήγορες αντιδράσεις στο διάβασμα του παιχνιδιού, αν είχε πάσα και τεχνική κατάρτιση θα έκανε μεγάλη καριέρα και δεν θα ήταν σήμερα ελεύθερος, ούτε θα περιοριζόταν μέχρι τα 30 του χρόνια να αγωνίζεται σε ομάδες δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας και στα 4 χρόνια στην Κάεν.

Έχει ενδιαφέρον σαν περίπτωση ο Ντα Σίλβα, είναι πιο επιθετικός στο μαρκάρισμα, πιο ευφυής στις τοποθετήσεις και στις αντιδράσεις από τα στόπερ που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, τα προσόντα του όμως περιορίζονται σε αυτά που κάνει όταν αμύνεται και στην ικανότητα του στα στημένα και στις δύο περιοχές, δεν έχει τεχνική κατάρτιση, δεν έχει σίγουρη πάσα και δεν νιώθει ασφαλής όταν τον πρεσάρουν οι αντίπαλοι, έχει πάντως την ευφυΐα να την διώχνει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK