Με ανύπαρκτο πέναλτι ο ΠΑΟΚ, ελκυστική περίπτωση ο Νάρσινχ

Ο Τσάρλυ γράφει για την προβληματική πρεμιέρα του ΠΑΟΚ που δεν του στοίχισε βαθμούς κόντρα στον Αστέρα χάρη σε μία λανθασμένη διαιτητική απόφαση και την ΑΕΚ που εκμεταλλεύτηκε την παθητικότητα του ΠΑΣ Γιάννινα για να αρχίσει και αυτή με το... δεξί το νέο πρωτάθλημα. Bonus η ανάλυση για τον Νάρσινχ που μπήκε εσχάτως στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ένωσης και κάνει τη διαφορά.

Με ανύπαρκτο πέναλτι ο ΠΑΟΚ, ελκυστική περίπτωση ο Νάρσινχ

Οι δύο "Δικέφαλοι" ήταν φανερά επηρεασμένοι από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Λουτσέσκου έκανε 4 αλλαγές, ο Ουζουνίδης 5 σε σχέση με τις βασικές ενδεκάδες που χρησιμοποίησαν στα μεσοβδόμαδα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η ομάδα του Λουτσέσκου ζορίστηκε περισσότερο, η αλήθεια είναι πως βρήκε και πιο ανταγωνιστικό αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ είχε μία προβληματική πρεμιέρα, που κανονικά θα έπρεπε να του στοιχίσει βαθμούς. Δεν του στοίχησε από μία λανθασμένη διαιτητική απόφαση. Ο Πρίγιοβιτς, τσίμπησε την μπάλα, κατάλαβε πως ο Παπαδόπουλος θα τον ακουμπήσει και αποφάσισε να πέσει πριν έρθει σε επαφή μαζί του.

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Σάββας Παντελίδης έχει αποδειχτεί σκληρός αντίπαλος για τους "μεγάλους". Έδωσε για ακόμα μία φορά την μάχη του. Προσπάθησε ο Αστέρας, συνολικά να χτυπήσει με το που κέρδιζε την μπάλα με γρήγορο κάθετο ποδόσφαιρο την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ συνολικά ήταν αργός. Ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε 4 ποδοσφαιριστές στο βασικό σχήμα που δεν ξεκίνησαν στο Ντα Λούζ, τους Ουάρντα, Σάκχοφ, Χατσερίντι, Ελ Καντουρί. Στην πράξη αποδείχτηκε πως η τριάδα Κάνιας, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί δεν βοηθούσε ώστε να αναπτυχθεί σωστά ο ΠΑΟΚ. Ο Κάνιας όπως πάντα έφαγε χιλιόμετρα αλλά είχε τις συνηθισμένες λανθασμένες μεταβιβάσεις, ο Σακχόφ ανεβαίνει όταν η μπάλα είναι στα άκρα αλλά δεν μπορεί να την μεταφέρει αυτός και ο Ελ Καντουρί σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να φορέσει τα παπούτσια του Πέλκα.

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο ΠΑΟΚ ήταν μονότονος στην ανάπτυξη του, απειλούσε μόνο από την αριστερή πλευρά, ακουμπώντας την μπάλα στον αεράτο Ουάρντα και προσπαθώντας να βγάλει συνεργασίες με τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί. Με αυτόν τον τρόπο έβγαλε δύο ευκαιρίες με σέντρες από τα αριστερά αλλά στην εκτέλεση του Ζαμπά και στην κεφαλιά του Σάκχοφ έκανε δύο θεαματικές επεμβάσεις ο Παπαδόπουλος.

ΤΟΝ ΠΙΕΣΕ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ

Ο Παντελίδης έβλεπε πως ο ΠΑΟΚ είναι προβληματικός στις επιστροφές του, προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο να παίξει πάνω στην ταχύτητα του Τσιλιανίδη, προσπαθούσαν οι συμπαίκτες του διαρκώς να τον τροφοδοτήσουν με γρήγορες πάσες πάνω στο τρέξιμο του. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Παντελίδης παραλίγο να δικαιωθεί, αλλά σε χαμηλό σουτ του Τσιλιανίδη ο Πασχαλάκης αντέδρασε αποτελεσματικά.

Στο ημίχρονο ο τεχνικός του Αστέρα έδειξε με την απόφαση του να χρησιμοποιήσει τον Κυριακόπουλο πως έχει σκοπό να επενδύσει σε αυτά που του δείχνει ο αγώνας και έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο σχέδιο του. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με μία λανθασμένη διαιτητική απόφαση αλλά δεν ξεμπλόκαρε. Ίσα, ίσα που όσο πέρναγε ο χρόνος έδειχνε να τον δυσκολεύει ακόμα περισσότερο ο αντίπαλος του. Δεν βγήκε καθόλου στον Λουτσέσκου η απόφαση του να βγάλει τον μοναδικό από τους τρεις κεντρικούς χαφ που έτρεχε, Κάνιας, και να περάσει τον Βέρνμπλουμ στην θέση του μαζί με τον Σάκχοφ. Αποδείχθηκε πως μπήκε ένας φανερά ανέτοιμος παίκτης σε ένα ήδη αργό κέντρο με αποτέλεσμα να χάσει σε κατοχή μπάλας ο ΠΑΟΚ.

Όταν δεν λειτουργεί καλά το σύνολο συμβαίνουν και λάθη που δεν μπορείς να προβλέψεις, όπως να βρεθεί δύο φορές εντελώς μόνος του μέσα στην περιοχή ο Τριανταφυλόπουλος μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ ασφαλώς και έχει δικαιολογία για την εικόνα του. Έπαιξε με μία ομάδα που δεν φοβάται να επιτεθεί απέναντι στους μεγάλους, επιδιώκει να παίξει γρήγορα στην κατοχή της και ο ίδιος ήταν αρκετά κουρασμένος και πιθανότατα να είχε και στο παιχνίδι με την Μπενφίκα το μυαλό του. Όμως ο πραγματικός στόχος του φετινού ΠΑΟΚ, είναι το πρωτάθλημα και με δεδομένο, πως ξεκινά με -2, με τον Ολυμπιακό να έχει τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια και την 5η αγωνιστική να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, μία απώλεια από τον Αστέρα θα ανέβαζε σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια που έχει να κάνει.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του έδειξε πως δεν βρίσκεται στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας, ήταν παθητικός, άφησε την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα παρότι δεν υπήρχε ούτε ταχύτητα ούτε ποιότητα στην ανάπτυξη, απόντος πραγματικού δημιουργικού χαφ. Την λύση την έδωσε ο Λιβάγια με μία ενέργεια υψηλής ποιότητας και νοημοσύνης. Μετά το 1-0 το παιχνίδι έγινε πολύ εύκολο διαχειρίσμο για την ΑΕΚ, που στο δεύτερο ημίχρονο πήγε στην λογική να σπαταλήσει όσο ήταν δυνατόν λιγότερες δυνάμεις και κάθισε πάνω στο δεύτερο τέρμα.

Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν με μία εύκολη νίκη το πρωτάθλημα, δεν γίνεται να χάσουν την είσοδο τους στους ομίλους και είναι φυσικό οι οπαδοί τους να βρίσκονται σε πελάγη ευτυχίας. Αυτή η εβδομάδα όμως είναι και πολύ σημαντική καθώς δίνεται η δυνατότητα με την αύξηση των εσόδων στην διοίκηση να κάνει δυνατές μεταγραφικές κινήσεις, ενισχύοντας σημαντικά την ομάδα. Ομολογώ πως ο Νάρσινχ είναι μία πολύ ελκυστική περίπτωση.

ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ

Αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Νάρσινχ δεν αποκλείεται οι πρωταθλητές να προσθέσουν στο ρόστερ τους έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει μεγάλη διαφορά. Το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο για τους ποδοσφαιριστές επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από αυτά που έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές τα τελευταία δύο χρόνια, σε κάποιες περιπτώσεις και τους τελευταίους μήνες.

Ο Νάρσινχ είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που πριν πάει στην Σουόνσι τον Ιανουάριο του 2017 κανένας δημοσιογράφος δεν θα τολμούσε να τον αναφέρει καν σε πιθανό στόχο Ελληνικής ομάδας. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που ήταν τεράστιο ταλέντο και έχει κάνει εντυπωσιακές χρονιές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Την σεζόν 10/11 στην Χέρενφεϊν σε ηλικία 20 ετών έβαλε 5 τέρματα και 9 ασίστ, την επόμενη έσπασε όλα τα ρεκόρ δίνοντας 22 ασίστ. Ναι καλά διαβάσετε, ο Νάρσινχ στα 21 του χρόνια έκανε σεζόν με 22 τελικές πάσες που έγιναν γκολ μιλώντας αποκλειστικά για το Ολλανδικό πρωτάθλημα.

Πήρε μεταγραφή στην Αϊντχόφεν το καλοκαίρι του 2012, ξεκίνησε εντυπωσιακά με 6 γκολ και 5 ασίστ στα πρώτα 18 παιχνίδια, όμως στην συνέχεια έπαθε χιαστούς. Έπαιξε λίγο την επόμενη σεζόν και ήταν φανερά επηρεασμένος, το 2014 όμως επανήλθε έγινε ξανά βασικός είχε 6 γκολ και 10 ασίστ στο πρωτάθλημα και την επόμενη 8 γκολ και 6 άσιστ.

Θυμάμαι πως ήταν στις βασικές επιλογές του Φαν Χαλ στην Εθνική Ολλανδίας στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά στα τελικά προτίμησε να στηριχτεί στον Ντεπάι. Συνολικά πάντως στην Εθνική Ολλανδίας έχει αγωνιστεί 19 φορές και έχει πετύχει 4 τέρματα.

ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Μιλάμε για Εθνική Ολλανδίας και για ποδοσφαιριστή 27 ετών. Τώρα το πώς αυτός ο ποδοσφαιριστής γράφεται σε αυτήν την ηλικία για Ελληνική ομάδα, η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με την τελευταία του δουλειά, δεν του βγήκε η μεταγραφή του στην Σουόνσι. Έπαιξε λίγο, δεν τον εμπιστεύτηκαν, πιθανότατα να μην ταίριαξε και με την ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να γίνει βασικός.

Σε ενάμιση χρόνο ξεκίνησε μόλις 8 φορές και συνολικά έπαιξε λίγο περισσότερα από 1.000 λεπτά, ενώ φέτος στην Τσάμπιονσιπ δεν υπολογίζεται καθόλου από τον προπονητή του. Για το χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου, πιθανότατα από πολλούς να θεωρείται σαν ένας ποδοσφαιριστής που δεν υπολογίζεται απο ομάδα της Τσάμπιονσιπ, η αλήθεια όμως είναι πως μέχρι και τα τέλη του 2016, ήταν μία σφαίρα με απίστευτη ικανότητα στο να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα και να αξιοποιεί τα κοψίματα των συμπαικτών του στην αντίπαλη περιοχή.

\Πρέπει να του έχει κάνει μεγάλη ζημιά η παρουσία του στην Σουόνσι, για να μην κάνει τεράστια διαφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ναρσίνχ της Χερενφέιμ και της Αϊντχόφεν κινείται σε διαφορετικές ταχύτητες από το Ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει απίστευτη ικανότητα στην τελική του απόφαση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK