Η άξια πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο διαιτητής που δεν σεβάστηκε τον Παναθηναϊκό

Ο Τσάρλυ γράφει για την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ που έχει ομάδα, παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα και η οποία θα είναι μία άξια πρωταθλήτρια αλλά και για τον Δημήτρη Θάνο που δεν σεβάστηκε τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη και ήταν άκομψος ο τρόπος που εφάρμοσε τον πειθαρχικό έλεγχο.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ πήρε εύκολα το Αθηναϊκό ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να ήταν πιο ανταγωνιστικό, αν ο Δημήτρης Θάνος δεν εξαντλούσε την αυστηρότητα του στον τρόπο που εφάρμοζε τον πειθαρχικό έλεγχο στον Παναθηναϊκό.

ΗΑ ΑΠΟΒΟΛΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ

Έχουμε ένα σύνολο μεγάλων παιχνιδιών φέτος, που οι διαιτητές ειδικά στο πρώτο μισάωρο είναι αρκετά ανεχτικοί σε μαρκαρίσματα πιο δυνατά από αυτά που έκανε ο Ινσούα, στην λογική να μην φορτωθούν οι ομάδες με κάρτες και αναγκαστούν να αφήσουν νωρίς κάποια ομάδα με παίκτη λιγότερο.

Ο κύριος Θάνος έδειξε από νωρίς πως δεν λειτουργεί με αυτό το πνεύμα, τουλάχιστον προς του παίκτες του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να τους αφήσει από το 34ο λεπτό με παίκτη λιγότερο. Στέκομαι στην αποβολή γιατί, αυτή ήταν η φάση που όρισε την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μία πραγματικά καλή ομάδα, που είναι καλά γυμνασμένη και έβγαινε δυνατά στα μαρκαρίσματα δεν είχε την δυνατότητα να φανεί ανταγωνιστικός με παίκτη λιγότερο όπως είχε κάνει στο "Καραϊσκάκης".

Έχουμε δύο διαφορετικά παιχνίδια, μέχρι την αποβολή του Ινσούα, ο Παναθηναϊκός είχε σταθεί καλά. Πήγε με το 4-4-1-1 που εφάρμοσε και στο "Καραϊσκάκης" και όπως είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στο τέλος του παιχνιδιού, ο στόχος ήταν να αιφνιδιάσει την ΆΕΚ και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο σκορ με το σουτ του Κουλιμπαλί στο 8ο λεπτό.

Η ΑΕΚ ΒΡΗΚΕ ΓΚΟΛ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Κατάφερε να μην δώσει το δικαίωμα στους παίκτες της ΑΕΚ να συνεργαστούν, ήταν καλά προστατευμένος με τον Κουλιμπαλί πιο ψηλά από τον Γιόχανσον στην πλευρά που η ΑΕΚ ήταν πιο δημιουργική με το δίδυμο των Χούλτ-Χριστοδουλόπουλου, επίσης έχοντας κοντά τις γραμμές και το αξιόπιστο ανασταλτικά δίδυμο των Κάτσε, Τζανδάρη στον άξονα δεν επέτρεψε στους παίκτες της ΑΕΚ να είναι δημιουργικοί και να συνεργαστούν.

Δεν κατάφεραν, όμως να κρατήσουν μπάλα μετά το δέκατο λεπτό με σιγουριά και να βρουν πρωταγωνιστές όπως έκαναν στο "Καραϊσκάκης". Σίγουρα ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, έμεινε πίσω στο σκορ, σε ένα διάστημα που δεν μπορούσε ο αντίπαλος με συνεργασία να του ανοίξει την άμυνα του. Για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα πρέπει να έχεις καλή ομάδα, για να καταφέρεις να το κατακτήσεις χρειάζεσαι και παίκτες με ποιότητα και με προσωπικότητα.

Η ΑΕΚ, φέτος διαθέτει και τα δύο και στο 30ο λεπτό ο Λάζαρος κοίταξε την κίνηση του Αραούχο, τον σημάδεψε με μία μπαλιά πίσω από την σέντρα και ο Αργεντίνος κατάφερε πάνω στο τρέξιμο του να κάνει ένα πολύ δύσκολο κοντρόλ ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και να εκτελέσει με δύναμη και με απόλυτη αρμονία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Θάνος εξάντλησε την αυστηρότητα του και έδωσε την δυνατότητα στην καλύτερη ομάδα να παίξει με παίκτη παραπάνω και να κάνει περίπατο. Το γεγονός πως η ΑΕΚ, βρήκε τέρμα στο διάστημα που δεν ήταν καλή με κάνει να πιστεύω πως και απέναντι σε έντεκα παίκτες θα την έβρισκε την άκρη και θα ανέβαζε την απόδοση της, απλά ο διαιτητής δεν μας βοήθησε να δούμε ένα πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι.

ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΤΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ

Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του Χιμένεθ έκαναν περίπατο. Συνέβαινε και στο διάστημα που έπαιζαν με έντεκα ποδοσφαιριστές, όμως το γεγονός πως ήταν και λιγότεροι τους εξουθένωσε. Έβγαιναν πολύ δυνατά οι γηπεδούχοι πάνω στην μπάλα, δεν άφηναν τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού να πάρουν την μπάλα και να γυρίσουν με μούρη στο αντίπαλο τέρμα, μέχρι να υποδεχθούν την πάσα οι Δώνης, Μουνιέ, Λουντ είχε βγει πρώτος αμυντικός της ΑΕΚ και τους την έπαιρνε.

ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΛΤ

Επειδή η φετινή ΑΕΚ έχει πολλές λύσεις, αυτόματα μπορεί να εκμεταλλεύεται και το κενό που αφήνει ο αντίπαλος όταν χάνει παίκτη. Ο Ουζουνίδης, όταν έχασε τον Ινσούα αποφάσισε να πάει τον Γιόχανσον αριστερά, με αποτέλεσμα να φέρει χαμηλά τον Κουλιμπαλί. Ο Λούντ δεν λειτούργησε σωστά στο αμυντικό κομμάτι και άφησε τον Κουλιμπαλί εκτεθειμένο στα ανεβάσματα του Χούλτ που στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν και την διαφορά. Η ΑΕΚ την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου πρόσθεσε ακόμα ένα όπλο βάζοντας έναν ακόμα ποιοτικό μπακ στο ρόστερ της. Ο Χούλτ σε παιχνίδια που θα βρει μέτρα για να τρέξει την μπάλα μπορεί να προσφέρει πολύ ποιοτικά ανεβάσματα και στο δεύτερο μέρος έκανε την διαφορά.

Φυσικά επειδή η μπάλα κερδιζόταν πολύ εύκολα και υπήρχαν χώροι έγινε απλό στην επανάληψη για τους παίκτες του Χιμένεθ να βρουν τελικές, έκανε πολύ σπουδαία δουλειά και η τελευταία γραμμή άμυνας, έμενε ψηλά και κούραζε, κερδίζοντας μπάλες, τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Σίγουρα τα πιο σημαντικά και για τους δύο έρχονται. Η ΑΕΚ μετρά αντίστροφά για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, ενώ για τον Παναθηναϊκό οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες. Στο ΟΑΚΑ προσπάθησε να δώσει την μάχη του με αξιοπρέπεια, ο Θάνος όμως δεν τον σεβάστηκε και δεν σφύριξε με τον ίδιο τρόπο τις δύο ομάδες.

Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ, η ΑΕΚ, είναι πραγματικά πολύ καλή ομάδα και από την στιγμή που στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει τα "θέλω του" σκόραρε, το πιο πιθανό ήταν ο χρόνος να λειτουργούσε υπερ της και να τον νικούσε εύκολα.

Απλά ήταν άκομψος ο τρόπος που ασκούσε στις δύο ομάδες τον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής. Το τέλος της σεζόν θα φέρει μία αξία πρωταθλήτρια αφού η ΑΕΚ ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα φέτος, απέδειξε στο Europa League πως έχει ένα σύνολο ανταγωνιστικό σε υψηλό επίπεδο, πέτυχε πολλά και αξίζει αυτόν τον τίτλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK