Η Εθνική έχει ταλέντο και ο Σκίμπε εμμονές!

Η Εθνική Ελλάδας που έχει περισσότερες ποιοτικές λύσεις και μεγαλύτερο ταλέντο σε σύγκριση με όσα έδειξε στις δύο προηγούμενες προκριματικές φάσεις και ο Μίχαελ Σκίμπε που προβλημάτισε πολύ με το κοουτσάρισμά του. Ο Τσάρλυ αποκωδικοποιεί το 1-0 επί της Εσθονίας στο Ταλίν στην πρεμιέρα του Nations League.

NATIONS LEAGUE / ÅÓÈÏÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
NATIONS LEAGUE / ÅÓÈÏÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από την ημέρα που γυρίσαμε από την Βραζιλία είναι η πρώτη φορά που ομοσπονδιακός μας είχε τόσα πολλά καλά νέα να διαχειριστεί. Η καλή παρουσία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ατομικής κατάστασης του Φορτούνη, η επιστροφή του Μάνταλου, που έχει χαρακτηριστικά ηγέτη στην ΑΕΚ, το γεγονός πως κατάφερε ο Μήτρογλου να πείσει τους Μασαλούς για την αξία του, η αγωνιστική άνοδος του Πέλκα, η παρουσία του Ζέκα στην Κοπεγχάγη που μέσα σε ένα χρόνο του έδωσε την δυνατότητα να γίνει αρχηγός και φυσικά την διαφορά που κάνουν σε υψηλό επίπεδο οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος που αποτελούν την σταθερά μας.

Όλα αυτά καλείται να τα αξιοποιήσει ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός και να παρουσιάσει μία καλύτερη ομάδα, από ότι στις δύο τελευταίες προκριματικές φάσεις.

ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ

Ο Σκίμπε, πράγματι παρουσίασε, μία ανανεωμένη ενδεκάδα. Απέναντι σε μία ομάδα που την αντιμετώπισε στην προκριματική φάση για το Μουντιάλ και γνωρίζει πως παίζει παθητικά, δεν έχει ταχύτητα στην επιθετική μετάβαση, αλλά αμύνεται με 5-4-1 μαζικά σε χαμηλά μέτρα, αποφάσισε να πάει σε σχήμα με τρεις δημιουργούς, πίσω από τον Μήτρογλου και στον άξονα τον Μπουχαλάκη που μπορούσε να δώσει μία σίγουρη καλή πάσα.

Ενδεκάδα που σίγουρα δεν ήταν η πιο γρήγορη που μπορούσαμε να παρουσιάσουμε, όμως είχε ικανότητα στην δημιουργία και μας βοήθησε στο να βγάλουμε καλές συνεργασίες και να έχουμε ποιότητα στην κατοχή.

Είναι δεδομένο πως ο Πέλκας δεν μπορεί να κάνει την διαφορά στα άκρα και εγκλωβίζεται και ο Μάνταλος αν πάει στα άκρα, βολεύεται περισσότερο στα αριστερά για να συγκλίνει από ότι στα δεξιά που χρησιμοποιήθηκε. Οι Εθνικές όμως έχουν την ιδιαιτερότητα να προσπαθείς να δημιουργήσεις χημεία από ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μάθει να παίζουν μαζί και πολλές φορές συγκρούονται τα προσόντα τους.

Είναι δεδομένο πως τον φορμαρισμένο Φορτούνη δεν μπορείς να τον πειράξεις από τον χώρο του οπότε είτε ο Πέλκας θα πάει στον πάγκο είτε θα πρέπει να μπορέσει να προσαρμοστεί στα άκρα. Το παιδί προσπάθησε και ήταν χρήσιμος, απλά το αναφέρω για να προλάβω σχόλια, για τον Μάνταλο δεν ισχύει το ίδιο καθώς το όπλο του είναι πως μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς χώρους και ρόλους. Η αλήθεια πάντως είναι πως από τις 4 θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί, αυτή στα δεξιά είναι και η πιο αδύναμη του.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Οι διεθνείς μας μπήκαν με όρεξη και έφτιαξαν με όπλο την ποιότητα του Μήτρογου και την ικανότητα να πασάρει με το κεφάλι λες και δίνει ασίστ με τα χέρια στο μπάσκετ, δύο καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Ο Μάνταλος στο 4ο λεπτό αστόχησε, ο Φορτούνης στο 14ο σημείωσε το νικητήριο τέρμα. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλή εικόνα μέχρι το 27ο λεπτό και επηρεαστήκαμε για ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού από έναν μικροτραυματισμό που είχε ο Φορτούνης που τελικά τον ξεπέρασε μέσα στο παιχνίδι.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ

Ήταν δεδομένο πως έχοντας μία λογική με τρία δεκάρια και τους Μπουχαλάκη, Κουρμπέλη στον άξονα, τον βαρύ Τοροσίδη στα δεξιά και τον Λυκογιάννη αριστερά, κάποια στιγμή θα χρειαζόμασταν τρεξίματα. Ο Σκίμπε δεν βοήθησε καθόλου στο κοουτσάρισμα και ανάγκασε τους διεθνείς μας στο να χάσουν μέτρα βάζοντας τον Μπακασέτα στην κορυφή της επίθεσης όταν χτύπησε ο Μήτρογλου. Πραγματικά οι διεθνείς μας ξεκίνησαν με διάθεση, έφτιαξαν καλές συνεργασίες, έδειξαν πως μπορούν να παρουσιάσουν μία ελκυστική ομάδα ικανή να κερδίζει με ωραίο ποδόσφαιρο κατώτερους, όμως ο Σκίμπε δεν βοήθησε καθόλου με το κοουτσάρισμα του. Χάνοντας το στήριγμα στην επίθεση αλλά και τρεξίματα με την επιλογή Μπακασέτα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, δημιουργήθηκε περισσότερο βάρος στους μέσοαμυντικούς και ήταν φανερό πως η ομάδα χρειαζόταν γρήγορα πόδια. Ο Σκίμπε, έμεινε άπραγος για πολύ ώρα και στο 78ο λεπτό αποφάσισε να βάλει έναν πιο βαρύ ποδοσφαιριστή από αυτούς που έπαιζαν.

Ήταν μία άθλια διαχείριση παιχνιδιού από τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό που χάλασε την καλή εικόνα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μας στο πρώτο μέρος, μας οδήγησε σε ένα φοβισμένο δεύτερο ημίχρονο σε αδικαιολόγητα για τις ικανότητες του αντιπάλου χαμηλά μέτρα. Δεν πληρώσαμε το κοουτσάρισμα του Σκίμπε, λόγω της εμπειρίας του αμυντικού μας διδύμου, της σοβαρότητας του Μπάρκα που με ηρεμία καθάρισε όσες μεγάλες μπαλιές ήταν στην δική του αρμοδιότητα και φυσικά λόγω του φτωχού ταλέντου των αντιπάλων μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΙ

Καταλαβαίνω τους λόγους που τον οδήγησαν στο αρχικό σχήμα και σε μεγάλο βαθμό οι αποφάσεις του βγήκαν, όμως συνεχίζει και αγνοεί προκλητικά τον Χριστοδουλόπουλο, δείχνοντας εμμονή απέναντι του, δεν κοίταξε να δώσει τρεξίματα στην ομάδα και προβλημάτισε με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι στην διάρκεια του.

Είναι δεδομένο πως αυτή η Εθνική έχει περισσότερες ποιοτικές λύσεις και μεγαλύτερο ταλέντο από αυτές που παρουσιάσαμε στις δύο προηγούμενες προκριματικές φάσεις, χρειάζεται όμως να σταματήσουν οι εμμονές και στο γήπεδο να υπάρχουνν επιλογές που να προσφέρουν περισσότερα τρεξίματα από ότι στο παιχνίδι με την Εσθονία.

Πρέπει να περιμένουμε να δούμε και το παιχνίδι με την Ουγγαρία για να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα με μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς ποδοσφαιριστές που θα έδιναν μεγαλύτερη ενέργεια όπως οι Μπακάκης, Ζέκα είχαν τραυματισμούς, ο πρώτος μάλιστα είχε κοπεί και από την αποστολή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK