ΠΑΟ: Ζούμε την αρχή μίας όμορφης ποδοσφαιρικής ιστορίας

Τα νεαρά παιδιά που προσπαθούν πάντα να κάνουν το σωστό, το τεστ για άνδρες που ανέφερε ο Δώνης στο φινάλε, τα απίστευτα περιθώρια εξέλιξης και ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο ανασταλτικό πλάνο. Ο Τσάρλυ γράφει για το 3-1 του Παναθηναϊκού στην έδρα της ΑΕΛ και το απροσδόκητο που ζουν οι φίλοι των "πρασίνων" που είχαν αρχίσει να χάνουν την ελπίδα.

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA) EUROKINISSI

Έχουν κάνει αρκετές ομάδες τρεις νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια, νομίζω όμως αυτό το τρία στα τρία είναι διαφορετικό, το πιο γλυκό, το πιο απροσδόκητο που έχουν ζήσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού καθώς ήρθε σε μία εποχή που ο κόσμος είχε αρχίσει να χάνει την ελπίδα του. Ήταν το πιο γλυκό, γιατί ήρθε ανέλπιστα, όμως όχι από τύχη. Είναι αποτέλεσμα μία πολύ καλής δουλειάς.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

Πέρα από το μέσο όρο ηλικίας, το ατομικό ταλέντο και τις προοπτικές που υπάρχουν, το πιο σημαντικό από όλα που σε κάνει να βλέπεις με συμπάθεια την προσπάθεια αυτών των παιδιών, ανεξάρτητα την ομάδα που υποστηρίζεις, είναι πως τους βλέπεις να προσπαθούν να κάνουν πάντα το σωστό.

Υπάρχουν στιγμές, που δεν τα καταφέρνουν, είτε από απειρία, είτε επειδή ακόμα χρειάζονται δουλειά, βλέπεις όμως πως η επιλογή, η κίνηση και η τελική απόφαση είναι αυτή που θα έπρεπε.

ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού εξηγούν και τους λόγους που είδαμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό. Κατά την άποψη μου, πιο ολοκληρωμένο, πιο πειστικό από ότι στα δυο προηγούμενα παιχνίδια. Στην Ξάνθη τον Παναθηναϊκό του Δώνη δεν τον ήξεραν, φυσικό και να τον είχαν υποτιμήσει, με την Λαμία βοήθησε σε σημαντικό βαθμό και η παθητική, φοβική στάση του Τεννέ και η άπειρη ομάδα με τα νεαρά παιδιά μπόρεσε στο δεύτερο ημίχρονο να γίνει επιθετική χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει κάποιο ρίσκο.

Ο αγώνας όμως στην Λάρισα, ήταν ένα πραγματικό τεστ. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν η ομάδα με τα οικονομικά προβλήματα και τα νεαρά παιδιά, αλλά μία υγιή ομάδα, που δουλεύει σωστά και προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες. Δεδομένα λοιπόν στην Λάρισα τον περίμεναν και δεν υπήρχε περιθώρια να αιφνιδιάσει. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, που είδαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν έφθανε για να περάσει με διπλό από την Λάρισα, έπρεπε να σκληρύνει. Ο Δώνης όπως ομολόγησε στις δηλώσεις του, είπε στους παίκτες πως πρέπει να σκληρύνουν, να παίξουν δυνατά και πως "σε αυτά τα παιχνίδια γίνονται άνδρες".

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Και αυτήν ήταν η μεγάλη διαφορά του σημερινού Παναθηναϊκού, ήταν μία ομάδα που έπαιζε σκληρή άμυνα, πίεζε στο μεσαίο μπλοκ με αποτελεσματικότητα, όταν χρειαζόταν να αμυνθεί χαμηλά ήταν αποτελεσματική, με σωστές καλύψεις και όταν κέρδιζε την μπάλα, έδειχνε πόσο καλά δουλεμένη είναι.

Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που έγιναν σωστές και συγχρονισμένες κινήσεις και για μία λεπτομέρεια που φώναζε πως ήταν απειρίας δεν ολοκληρώθηκε η επίθεση σύμφωνα με τις προοπτικές που είχαν διαμορφωθεί. Και η προοπτική εξέλιξης που υπάρχουν είναι το πιο γλυκό αυτής της ομάδας.

Όταν ξεκίνησε δεν υπήρχαν απαιτήσεις, στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με την Ξάνθη έγινε κατανοητό πως η εικόνα της θα είναι καλύτερη από ότι υπολογιζόταν, στην συνέχεια καταλάβαμε πως μπορεί και να κερδίσει, με την Λαμία αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε πως είναι ικανή και να παίξει επιθετικό, σωστό ποδόσφαιρο, στην Λάρισα μάθαμε πως αυτό το σύνολο παιδιών είναι ικανό αν χρειαστεί να είναι σκληρό, να κάνει καλό παιχνίδι πίσω από την μπάλα, να έχει σωστή αμυντική τακτική και να κερδίσει μέσα από αυτή.

Ασφαλώς έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα για αυτήν την ομάδα. Είναι ευχής έργον που ο Γιώργος Δώνης έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο και όλα δείχνουν πως είναι έτοιμος να δημιουργήσει με αυτά τα παιδιά μία ομάδα που θα έχει την δική του σφραγίδα και συνέχεια θα μεγαλώνει. Νιώθω πως είναι η αρχή μίας πολύ όμορφης ιστορίας.

Ο ΚΑΤΣΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Τακτικά έκανε πολλά ο Δώνης για να παρουσιάσει ένα πιο σκληρό σύνολο. Στην πραγματικότητα το κλειδί αμυντικά ήταν ο Κάτσε, που για μεγάλο διάστημα πίεζε την αρχική ανάπτυξη της ΑΕΛ και με κλέψιμο από πίεση μαζί με τον Κουρμπέλη ήρθε το πρώτο τέρμα, στην επανάληψη βγήκε στα δεξιά για να σταματήσει την δυνατή πλευρά της ΑΕΛ. Υπήρχε συνολικά μία πολύ καλή λειτουργία τόσο στην πίεση στον χώρο του κέντρου, σωστές καλύψεις και μόνιμη παρουσία τρίτου κεντρικού αμυντικού είτε με βοήθεια από τα μπακ, αλλά και με οπισθοχώρηση του Κουρμπέλη.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού όταν χρειάστηκε για να κλειδώσει το παιχνίδι, έπαιξε και ένα 5-4-1 σαν απάντηση στο 4-4-2 του Αντωνίου. Το να γίνει πιο σκληρός ο Παναθηναϊκός ήταν υποχρεωτικό για να μπορεί να πετύχει ένα τέτοιο διπλό, δεν είναι αυτός όμως ο λόγος που δημιουργεί αυτή η ομάδα ευφορία στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Μπορείς να παίξεις καλή άμυνα, να εκμεταλλευτείς το φτωχό δημιουργικό ταλέντο του αντιπάλου σου να βρεις χώρους και να πάρεις το διπλό, εδώ δεν έχουμε μία τέτοια ιστορία. Βλέπουμε μία ομάδα με νέα παιδιά, που κάνουν πολύ σωστές κινήσεις όταν έχουν την μπάλα, έχουν ατομικό ταλέντο και όλα γίνονται με απλότητα και με ομαδικότητα. Δεν γίνεται τίποτα το υπερβολικό, τίποτα το εξεζητημένο, ένα σύνολο που κάνει το σωστό και αξίζει να κερδίζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK