Ώριμος, γυμνασμένος, απόλυτο αφεντικό!

Ο Τσάρλυ γράφει για τον ΠΑΟΚ που κέρδισε ένα σοβαρό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, διορθώνοντας μέσα στη διάρκεια της αναμέτρησης τα προβλήματα που του είχε βάλει ο αντίπαλος του. Τονίζει επίσης ότι οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την κατάκτηση του τίτλου με καλή ψυχολογία.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΥΣΟΛΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 20ΛΕΠΤΟ

Ασφαλώς ήταν μία νίκη ανωτερότητας!

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 20λεπτo δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στο τρικ του Ζοζέ Ανιγκό με την απόφαση του να εναλλάσσει τους Μασούρα, Σπιριντόνοβιτς στην αριστερή πλευρά. Ο Γάλλος τεχνικός διαπίστωσε στον αγώνα με τον ΟΦΗ πως η άμυνά του δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην τακτική αλλαγή που είχε πάει να φέρει στην ομάδα και χρησιμοποίησε ένα καθαρό 4-3-3.

Στην πράξη επέλεξε να κρατήσει πολύ χαμηλά τους δύο ακραίους μπακ και να δημιουργεί δύο δίδυμα στα άκρα, εναλλάσσοντας τους εσωτερικούς χαφ με τους εξτρέμ.

Στην αριστερή πλευρά οι Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας άρχισαν τον αγώνα, δείχνοντας πως είναι σε θέση να κάνουν ζημιά, ενώ χώροι δημιουργούνταν για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα τους οι Κεϊτά, Καμαρά. Όλο αυτό όμως κράτησε λίγο, για την ακρίβεια ένα είκοσι λεπτά, από εκεί και πέρα οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν ότι ακριβώς έπρεπε για να κυριαρχήσουν.

Κατάφεραν να επιβάλουν να μείνουν ψηλά οι γραμμές τους, να αφήσουν εκτός παιχνιδιού τον Ντουρμισάι, παίζοντας πολύ πιο επιθετικά στην άμυνα ενώ έπαιρναν εύκολη και μεγάλη κατοχή.

Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήρθε μέσα από την καθαρή κατοχή, χωρίς λάθη που κατάφερε να επιβάλει μετά το 20ο λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο ανέδειξε και πόσο καλύτερη ομάδα είναι και πως ο αντίπαλος του δεν ήταν σε θέση να φανεί ανταγωνιστικός αν δεν έβρισκε ελεύθερα μέτρα.

Ήταν κι έτσι η σύνθεση του Πανιώνιου που έμοιαζε αδύνατον να μπορέσει να κρατήσει μπάλα αν δεν είχε χώρο για να την τρέξει. Ο Ανιγκό κατέβασε την ομάδα της Νέας Σμύρνης με 6άρι τον Κόρμπο, δίχως να έχει όπως συνηθίζει έναν καθαρό αμυντικό χαφ με τρεξίματα δίπλα του να τον απελευθερώνει, να τον βοηθά να κρατά μπάλα και να κάνει κουμάντο στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Κόρμπος έμεινε χαμηλά και είχε δύο γρήγορους εσωτερικούς χαφ, που λειτουργούσαν σαν εξτρέμ. Ο Πανιώνιος στην πράξη έμοιαζε σαν να κατέβηκε να παίξει με 4... φτερά: Τους Μασούρα, Κεϊτά, Καμαρά, Σπιριντόνοβιτς.

Ασφαλώς και αν δεν σταματήσεις την ταχύτητα τους, την ορμή τους, μπορούν να σε βάλουν σε μεγάλους μπελάδες κάτι που το είδαμε στα 20 πρώτα λεπτά, από την στιγμή όμως που ο ΠΑΟΚ έλεγξε το παιχνίδι, κατάφερνε να σταματά χαμηλά και γρήγορα τις επιθέσεις του Πανιωνίου και να επιβάλει τα μέτρα και την κατοχή που ήθελε χωρίς να κινδυνεύει, έγινε το απόλυτο αφεντικό.

Δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι με τους παίκτες του Λουτσέσκου να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να είναι θέμα χρόνου να βρουν τον τρόπο να το κερδίσουν...

Είχαν όπως συνηθίζουν την πλευρά που τους δίνεται η δυνατότητα να κρατάνε την μπάλα, με ποιότητα και να ψάχνουν με ηρεμία τον τρόπο για να βρουν ευκαιρία. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ουάρντα ήταν ένας πόλος δημιουργίας. Αποδεικνύει πως είναι με διαφορά η ποιοτικότερη προσθήκη από πλευράς προσώπων που έχει σε σχέση με πέρυσι το ρόστερ. Ο Αιγύπτιος έδινε την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να είναι το αφεντικό του παιχνιδιού στα διαστήματα που του ακουμπούσαν την μπάλα.

Αυτά τα διαστήματα στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης είχαν μεγαλύτερη διάρκεια από ότι στον αγώνα με τον Αστέρα το περασμένο Σάββατο. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει καλό βαθμό σε κάτι που θα παίξει ρόλο στην "μάχη" του τίτλου.

Διαχειρίστηκε καλά το γεγονός πως είχε αγώνα μεσοβδόμαδα. Έδειξε πως δεν κλονίστηκε από την βαριά ήττα η ψυχολογία του και είχε φυσικές δυνάμεις και λύσεις. Για ακόμα μία φορά είδαμε πως για επίπεδα ελληνικού ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ έχει καλή φυσική κατάσταση και μπορεί να κερδίζει πλεονέκτημα μέσα από την αθλητικότητα του, στην πραγματικότητα επιβλήθηκε και πήρε αβαντάζ επειδή από ένα σημείο και μετά μπόρεσε να κρατήσει τον Πανιώνιο χαμηλά και να του ανακάμπτει με γρήγορες αντιδράσεις τις προσπάθειες για αντεπιθέσεις. Το γεγονός πως προσπάθησε ο Πανιώνιος να παίξει με κάθετες γρήγορες αντεπιθέσεις του γύρισε μπούμερανγκ, καθώς αναγκαζόταν να χάνει την μπάλα σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα και να μένει συνέχεια σε θέση άμυνας.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Για τον Λουτσέσκου και συνολικά για τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό που με γκολ του Ελ Καντουρί ήρθε ένα σημαντικό "διπλό", αλλά και τα καλά δήγματα που έδειξε ο Ακπόμ στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε. Ήταν έτοιμος να προσφέρει μία επιπλέον λύση στην επίθεση του ΠΑΟΚ.

Δικαιολογημένα τα παράπονα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για το γκολ που ακυρώθηκε του νεοαποκτηθέντος φορ. Ευτυχώς ένα μεγάλο και αδικαιολόγητο λάθος δεν επηρέασε το αποτέλεσμα...

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο βάζει τέρμα σε ένα κύκλο που άνοιξε με την έναρξη της προετοιμασίας. Σε αυτό το διάστημα έχει γίνει φανερό πως ο ΠΑΟΚ είναι πιο ώριμος, πιο έτοιμος και πιο σοβαρός από πέρυσι.

Φέτος, όμως, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα απαιτείτε να είναι πολύ βελτιωμένος, αφού δεν θα έχει την τύχη να ανταγωνιστεί έναν προβληματικό, αγύμναστο Ολυμπιακό, αλλά μία πραγματικά δυνατή ομάδα που δουλεύει κι αυτή σωστά, έχοντας τη γνώση να κατακτά τίτλους και είναι γεμάτη με ισχυρές προσωπικότητες. Επίσης, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρεί τη δυνατότητα από την ΑΕΚ να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η αίσθηση, όμως, που υπάρχει για την Ένωση είναι ότι είναι η μοναδική από τους τρεις διεκδικητές που δεν ενισχύθηκε και δεν έχει περισσότερες ποιοτικές λύσεις σε σχέση με πέρυσι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK