Άντονι Στόουκς, ο παίκτης που δεν φοβήθηκε ούτε τον Ρόι Κιν

Ο Άντονι Στόουκς έχει τρεις μεγάλες αγάπες. Να σκοράρει με κάθε τρόπο, να πίνει στην αγαπημένη του παμπ "Glass Spider" και να... πλακώνεται με τους προπονητές του. Ακόμα και όταν πρόκειται για τον Ρόι Κιν (VIDEO&PHOTOS)!

Άντονι Στόουκς, ο παίκτης που δεν φοβήθηκε ούτε τον Ρόι Κιν
stokes AP IMAGES

Όσοι είστε φανατικοί φίλοι της σειράς Football Manager μόλις ακούσατε το όνομα " Άντονι Στόουκς", ένα δάκρυ πρέπει να κύλισε από την άκρη του ματιού σας. Ο Ιρλανδός επιθετικός αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα την προηγούμενη δεκαετία και φυσικά ήταν από τις κορυφαίες επιλογές για το πιο αγαπητό παιχνίδι όλων των ποδοσφαιρόφιλων.

Όπως στον ψηφιακό κόσμο, έτσι και στον πραγματικό ο Ιρλανδός κατάφερε να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές αλλά και απογοητευμένους προπονητές που πίστεψαν στο ταλέντο του, όμως ο Στόουκς λόγω του άστατου χαρακτήρα τους "πρόδωσε".

THA GLASS SPIDER

Η καριέρα του Στόουκς ξεκίνησε στις ακαδημίες της Άρσεναλ, όπου το 2005 πήρε... προαγωγή στην πρώτη ομάδα. Στους "κανονιέρηδες" ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ, με τον Βενγκέρ να ανάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει προπονήσεις στην Σάντερλαντ με ορίζοντα δανεισμού.

Τελικά η Σάντερλαντ έγινε... Φολκερκ. Ο Στόουκς στους έξι μήνες που έμεινε στην Σκωτία εντυπωσίασε ( 14 γκολ, 16 ματς) και το καλοκαίρι του 2006 η Σάντερλαντ πλήρωσε 2.500.000€ στην Άρσεναλ για να τον αποκτήσει.

Ο Ρόι Κιν ( τότε προπονητής των "μαύρων γάτων") είχε εντυπωσιαστεί με τα κατορθώματα του ταλαντούχου επιθετικού, καθώς σκόραρε και με τα δυο πόδια ενώ εκτελούσε εκπληκτικά φάουλ. Δυστυχώς ο τότε 18χρονος φορ άρχισε να εμφανίζει την κακή πλευρά του εαυτού του. Αντί για προπονήσεις περνούσε αρκετό χρόνο στην πιο διάσημη παμπ του Σάντερλαντ "Glass Spider", που ο Κιν χαρακτήρισε ως το μέρος που καταστρέφονται καριέρες!

Άντονι Στόουκς, ο παίκτης που δεν φοβήθηκε ούτε τον Ρόι Κιν
glass spider

Μάλιστα ο πρώην μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστελνε μέχρι και... κατασκόπους για να διαπιστώσει ποιοι παίκτες του ξενυχτούν, με το όνομα του Στόουκς να εμφανίζεται σε κάθε αναφορά. Αυτό οδήγησε τον ιδιοκτήτη της παμπ/κλαμπ να δηλώσει πως θα απαγορεύσει στον παίκτη την είσοδο στο μαγαζί του μέχρι το τέλος της σεζόν, για να συγκεντρωθεί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

"Όταν τελειώσει η σεζόν να ξέρει πως τον περιμένει μία μεγάλη και δροσερή μπουκάλα σαμπάνια για εκείνον και την παρέα του", είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του Glass Spider.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ

Η επόμενη σεζόν ήταν, ίσως, η πιο δύσκολη στην καριέρα του άσου του Απόλλωνα. Δυο δανεισμοί σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Κρίσταλ Πάλας, για να υπογράψει τελικά το 2009 στην Χιμπέρνιαν. Εκεί προπονητής ήταν ο Τζον Χιούζ, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Φόλκερκ. Δυστυχώς ο Στόουκς έφτασε σε σημείο τον Χιούζ να δηλώσει δημόσια πως ο νεαρός φορ "πρόδωσε την αγάπη μου και την εμπιστοσύνη που του έδειξα".

Ο Στόουκς συνέχισε να έχει προβληματικό χαρακτήρα, όμως στο γήπεδο πετούσε φωτιές! Σε 37 αγώνες μέτρησε 22 γκολ και 5 ασίστ, αναγκάζοντας την Σέλτικ να καταθέσει τρεις προτάσεις να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2010, προσφέροντας του κλειστό τετραετές συμβόλαιο!

Το ξεκίνημα του στους "Καθολικούς" εκπληκτικό. Σε 31 εμφανίσεις μέτρησε 15 γκολ και 11 ασίστ, παίζοντας σε ρόλο κρυφού κυνηγού, ενώ την επόμενη περίοδο είχε 47 αγώνες, 21 γκολ και 11 ασίστ. Κάπου εκεί άρχισε ξανά η... κατρακύλα.

Celtic's Anthony Stokes accepts a high ball as Ajax coach Frank de Boer, rear, watches,  during the Champions League Group H soccer match between Ajax Amsterdam and Celtic Glasgow at ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, Nov. 6, 2013. (AP Photo/Peter Dejong)
Anthony Stokes AP IMAGES

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!

Με τα χρόνια να περνούν και τον Στόουκς να μην έχει... επενδύσει στο σώμα του, άρχισε να βγάζει πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς. Το 2013-2014 άρχισε να συνέρχεται, όμως από την επόμενη περίοδο οι κακές συνήθειες έγινε περισσότερα από τις καλές. Έτσι, το Γενάρη του 2016 αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στην Χιμπέρνιαν!

Μετά από έξι μήνες υπέγραψε στην Μπλάκμπερν και το καλοκαίρι που μας πέρασε επέστρεψε ξανά στην Χιμπέρνιαν, από την οποία έφυγε κακήν κακώς τον Γενάρη του 2018! Ο λόγος δεν είναι ξεκάθαρος, αφού Άγγλοι και Σκωτσέζοι δίνουν τρεις διαφορετικές εκδοχές, στο ίδιο όμως μέρος.

Ιστορία πρώτη: Ο Στόουκς μαζί με δυο συμπαίκτες του εξαφανίστηκαν από το ξενοδοχείο στην Πορτογαλία που έκανε προετοιμασία η ομάδα, έχασαν το γεύμα της επόμενης μέρας και τέθηκαν στο περιθώριο.

Ιστορία δεύτερη: Μαζί με τους δυο συμπαίκτες πάτησαν το συναγερμό για φωτιά στο ξενοδοχείο που έμενε η ομάδα και προκλήθηκε πανικός σε ολόκληρη την περιοχή.

Ιστορία τρίτη: Συνδυασμός της δεύτερης ιστορίας, μόνο που ο Στόουκς καθώς έτρεχε, κυνηγούσε τους πάντες με έναν πυροσβεστήρα μέσα στο ξενοδοχείο!

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Στη μέρα του, Άντονι Στόουκς είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στο "νησί". Σκοράρει με κάθε τρόπο, φτιάχνει τα δικά του γκολ και των συμπαικτών του. Αν όμως δεν βρεις το κουμπί του, τότε είναι... κινούμενη βόμβα στα αποδυτήρια.

ΜΠΟΝΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σκαλίζοντας το παρελθόν του πέσαμε πάνω σε μία απίστευτη ιστορία που εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε συνέντευξη του. Το 2010 όταν αγωνιζόταν στην Σέλτικ, πήγε στο Λονδίνο για μία γιορτή της ομάδας. Εκεί για δυο μέρες έπινε με αποτέλεσμα να μην αισθανθεί καλά την τρίτη.

Επειδή ο καιρός ήταν κακός και τόσο οι πτήσεις όσο και τα τρένα δεν... κουνιόντουσαν, πλήρωσε 1000 ευρώ σε ταξιτζή για να τον πάει σπίτι του στην Σκωτία! Απίθανος τύπος...

News 24/7

24MEDIA NETWORK