Ο Πετγουέι αφήνει το μπάσκετ για τα μπουζούκια!

Το απρόσμενο tweet του Μπρεντ Πετγουέι για την απόσυρσή του από τα παρκέ, το αίτημα στο... Υπουργείο Εσωτερικών για να γίνει Έλληνας, το κρητικό όνομά του και η αναμενόμενη στροφή στο τραγούδι.

Ο Πετγουέι αφήνει το μπάσκετ για τα μπουζούκια!

"Είμαι στο 80% να εγκαταλείψω το μπάσκετ μετά από αυτή τη σεζόν", έγραψε ο Μπρεντ Πετγουέι στο twitter και ξάφνιασε πάρα πολλούς. Όχι όλους όμως. Όπως φαίνεται ο "τοξοβόλος" δεν ευχαριστιέται πλέον αυτό που κάνει και στα 32 του (τα οποία συμπληρώνει τον Μάιο) νιώθει σε φάση ν' αλλάξει τη... ζωή του.

Εφέτος ο Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ ανήκει στην τουρκική Καρσίγιακα, πρωταθλήτρια προ διετίας με ρεκόρ 5-2 στη γειτονική λίγκα, αλλά παίζει λίγο υπό τον Βόσνιο Νέναντ Μάρκοβιτς. Σε επτά ματς έχει κατά μέσο όρο χρόνο συμμετοχής 19'12'' χωρίς να έχει ενεργό ρόλο (3.8 πόντοι - 2.7 ριμπάουντ). Μάλιστα στο σαββατιάτικο ματς με την Ουσάκ, στη νίκη με 85-75, ήταν άποντος σε 18'17'' με 0/3 σουτ, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ποια ήταν η καλύτερη εμφάνισή του; Οι 9 πόντοι κόντρα στην Γκαζιαντέπ. Όχι κάτι σπουδαίο δηλαδή.

Λίγο καλύτερα είναι τα νούμερά του και στο Champions League χωρίς όμως μεγάλη διαφοροποίηση (6.6 και 3.4 ριμπάουντ σε 19 λεπτά).

Λέτε, εφόσον καταλήξει πως το μπάσκετ δεν τον χωράει πλέον, να κάνει στροφή στην καριέρα του; Οι ελληνικές πίστες τον περιμένουν και ηλικιακά τον... παίρνει ακόμη. Ποιος αμφιβάλλει πως θα ήταν ο τέλειος guest star στο σχήμα Κουρκούλης-Κιάμος;

Προσφάτως άλλωστε (στις 9 Νοεμβρίου) ο Πετγουέι είχε ζητήσει να μάθει τον τρόπο που θα του ανοίξει το δρόμο γι ν' αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Πρότεινε μάλιστα και όνομα. Μπρεντάκος Πετγουάκης. Κρητικό καθαρά, μια και η διετής θητεία του (2011-2013) στο Ρέθυμνο ήταν η πλέον επιτυχημένη.

Στην πρώτη σεζόν του είχε 12.3 πόντους - 4.5 ριμπάουντ και στη δεύτερη 12.4 πόντους 5.7 ριμπάουντ. Εμφανίσεις που αποτέλεσαν διαβατήριο για τον Ολυμπιακό!

Επέμεινε μάλιστα άλλες δύο φορές ότι χρειάζεται τα έγγραφα που θα τον κάνουν επισήμως Έλληνα.

Σε άλλη άναρτησή του -την ίδια ημέρα- είχε υποστηρίξει πως θα μπορούσε ο ίδιος ν' αποτελέσει τη λύση στην ελληνική κρίση, χάρη στα χρήματα που θα έφερνε αν ήταν τραγουδιστής στα μπουζούκια!

Κάτι που φαίνεται πως γυρνάει πλέον στο μυαλό του περισσότερο από κάθε τι άλλο. Αρκεί να έχει μαζί ένα Φρέντο Καπουτσίνο γλυκό!

Γ.Ζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK