Ανύπαρκτος για τη ΦΙΦΑ ο Φιλιππούσης

ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Παράνομη και καταχρηστική η τοποθέτηση του Ιάκωβου Φιλιππούση στην ΕΠΟ. Το μέχρι χθες δεξί χέρι του Σταύρου Κοντονή, έχει εγκατασταθεί από τη Δευτέρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχει τη παραμικρή νομιμοποίηση. Αποκαλύπτει ο Κώστας Καίσαρης.

Ανύπαρκτος για τη ΦΙΦΑ ο Φιλιππούσης

Πρόκειται για καραμπινάτη αυθαιρεσία του Κωστακη Κουτσοκούμνη, προκειμένου να τοποθετηθεί σαν τοποτηρητής του Υφουπουργού Αθλητισμού ο Ιάκωβος Φιλιππούσης. Η ωμή και αυθαίρετη αυτή παρέμβαση, αποκαλύφθηκε χθες (Τρίτη), όταν έφτασε στην Ομοσπονδία, έγγραφο της ΦΙΦΑ σχετικά με τη σύνθεση, τις αρμοδιότητες και τη διάρκεια της θητείας, της αποκαλούμενης Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Πουθενά σ' αυτό το έγγραφο, δεν αναφέρεται το όνομα Ιάκωβος Φιλιππούσης. Για την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία που έχει και την ευθύνη για τη συγκρότηση της Επιτροπής, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης είναι ανύπαρκτος. Δεν υπάρχει!

Η "εφεύρεση-Φιλιππούση" έγινε γνωστή, το Σάββατο από τον Κύπριο Επιτετραμένο με το... μωράκι, Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Όταν ανακοίνωσε τη συμμετοχή του,στην επόμενη μέρα της ΕΠΟ, με την ιδιότητα του "Συμβούλου Διοίκησης και Επικοινωνίας που θα αναφέρεται σε ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ".

Πως, όμως, θα αναφέρεται σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, όταν γι' αυτές δεν υπάρχει; Με το πού προέκυψε το ζήτημα, απευθυνθήκαμε σε πηγή της ΦΙΦΑ που έδωσε την εξής απάντηση: "Ο κ. Φιλιππούσης δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Αποτελεί ανακάλυψη του κ. Κουτσοκούμνη".

Ο Κύπριος με το μωράκι, βέβαια, ήταν προσεκτικός και ουδέποτε είπε ότι ο Φιλιππούσης είναι μέλος της Επιτροπής. Με δεδομένο, όμως, ότι η Επιτροπή δεν είχε συστηθεί και η ΦΙΦΑ δηλώνει άγνοια, ποιος μετέφερε τον Φιλιππούση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και με ποια αρμοδιότητα;

Πως γίνεται δηλαδή πριν ακόμα ανακοινωθεί η σύσταση και η σύνθεση της επιτροπής, ο Φιλιππούσης να εγκαθίσταται στην ΕΠΟ και να πιάνει δουλειά; Χωρίς να έχει προσληφθεί και χωρίς να έχει υπογράψει σύμβαση; Κι από πού αντλεί το δικαίωμα ακόμα και να βρίσκεται και να περιφέρεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας; Είχε αρμοδιότητα ο Κουτσοκούμνης να κάνει προφορική πρόσληψη; Προφανώς και όχι.

Προφανής είναι, επίσης, ολόκληρη η πατέντα. Το ρουσφέτι του Κουτσοκούμνη στον Κοντονή, προκειμένου να έχει ο Υφυπουργός Αθλητισμού τον δικό του άνθρωπο στα μέσα και στα έξω, στην επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK