"Αιώνιο" ντέρμπι Μαρινάκη-Αλαφούζου και στο... τηλεοπτικό γήπεδο

Οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, τα "μεταγραφικά μπαμ" που θέλει να κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το "αιώνιο" ντέρμπι με τον Γιάννη Αλαφούζο, τα πρόσωπα-κλειδιά, τα διαφορα σενάρια και οι φήμες για τη μεγάλη μετακίνηση.

"Αιώνιο" ντέρμπι Μαρινάκη-Αλαφούζου και στο... τηλεοπτικό γήπεδο

Ο αναβρασμός που έχει προκαλέσει η εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το "αιώνιο" ντέρμπι με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλαφούζος εξασφάλισαν τηλεοπτικές άδειες στον περίφημο διαγωνισμό που θύμισε ριάλιτι, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν "κόντρες" και ανταγωνισμοί. Βλέπετε, οι δύο ισχυροί επιχειρηματίες εκτός του ποδοσφαιρικού πεδίου, πλέον ακονίζουν τα μαχαίρια τους και στο τηλεοπτικό εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το... μεταγραφικό παζάρι.

Σε περίπου 2.5 μήνες η ιδιωτική τηλεόραση όπως την ξέρουμε δεν θα υπάρχει. Κάποια κανάλια θα σταματήσουν να εκπέμπουν (έστω με την προσωρινή μορφή, γιατί υπάρχει πάντα η επιλογή της συνδρομητικής πλατφόρμας ή του web tv) ενώ κάποια άλλα, νέα, θα μπουν στη ζωή μας. Ένα εξ αυτών είναι το κανάλι που ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης που θα έρθει να κοντράρει και να παλέψει για την κορυφή με τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου.

Στο γραφείο του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού υπάρχει εδώ και μέρες "οργασμός" και συσκέψεις επί συσκέψεων για τη στελέχωση του σταθμού. Ήδη κάποια ονόματα έχουν ακουστεί για καίριες θέσεις, ενώ τις τελευταίες ημέρες άρχισαν και τα μεταγραφικά σενάρια που εμπλέκουν τα κανάλια των δύο επιχειρηματιών.

Όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο, δηλαδή. Για παράδειγμα, ακούγεται εντόνως ότι στη... μεταγραφική (τηλεοπτική) λίστα του Μαρινάκη υπάρχει η Σία Κοσιώνη, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Φήμη ή πραγματικότητα, ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος έμεινε χωρίς τηλεοπτική στέγη μετά το τέλος της συνεργασίας του με το Star και έσπευσε να διαψεύσει τα ρεπορτάζ που τον ήθελαν να κλείνει με το κανάλι του αφεντικού του Ολυμπιακού. Άλλο, βέβαια, αν συνεχίζει να δέχεται στενό μαρκάρισμα.

Στη δημοσιογραφική πιάτσα πολλοί μιλούν για πρόσωπο-κλειδί που θα αναλάβει να τρέξει το πρότζεκτ του Μαρινάκη. Για πρόσωπο που εργαζόταν στον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου, αλλά πλέον έχει αποχωρήσει. Πρόσωπο που ξέρει από τηλεόραση και θα παίξει ρόλο στο "πάρε-δώσε".

Είναι λογικό να υπάρχει αναβρασμός, ο οποίος θα μεγαλώσει όσο πλησιάζουμε στη λήξη του χρόνου και στη νέα εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης -όπως φυσικά και ο Καλογρίτσας- μπαίνουν ως νέοι στο παιχνίδι και η... παρτίδα πόκερ χοντραίνει. Δύο νέοι και ισχυροί επιχειρηματίες θέλουν να ενισχύσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα "μαγαζιά" τους και πέραν της αγοράς των ελεύθερων παρουσιαστών/δημοσιογράφων, θα επιδιώξουν να κάνουν και το μεγάλο "μπαμ" με κάποια δυνατή μεταγραφή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξέρει από "μπαμ" όντας τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχει αποδείξει πως μπορεί να ταράξει τα νερά. Αν τελικά θα επιδιώξει να πλήξει τον Γιάννη Αλαφούζο θα φανεί το επόμενο διάστημα. Η κόντρα, όμως, των δύο και στο τηλεοπτικό πεδίο θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Σ.Κ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK