Γιατί είπε "όχι" ο Ευαγγέλου στον Νταμπίζα!

Από ιατρικές εξετάσεις περνάει ο Στέφανος Ευαγγέλου για να υπογράψει στον Ολυμπιακό και το Contra.gr σάς μεταφέρει το παρασκήνιο: τι έγινε με τον Παναθηναϊκό πριν αποφασίσει περάσει στην άλλη πλευρά του λόφου, τι του προτάθηκε, γιατί αρνήθηκε και τι θα βρει στον Πειραιά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Στέφανος Ευαγγέλου EUROKINISSI

Από ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό του Ολυμπιακού πρόκειται να περάσει ο 20χρονος Στέφανος Ευαγγέλου κι ακολούθως θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών. Τις τελευταίες ώρες υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων, -προφανώς με βάση πληροφορίες από τον Παναθηναϊκό- ότι ο ταλαντούχος στόπερ ενώ είχε συμφωνήσει με τον Νίκο Νταμπίζα, άλλαξε γνώμη (!) και συμφώνησε με τους "ερυθρόλευκους".

Η αλήθεια, ωστόσο, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν από πρώτο χέρι το παρασκήνιο της υπόθεσης είναι εντελώς διαφορετική! Με τον Ευαγγέλου από τον Παναθηναϊκό ουδείς ασχολήθηκε για χρονικό διάστημα μηνών. Ούτε πρόταση ανανέωσης τού είχε γίνει ούτε καμία κουβέντα για το μέλλον του. Ο Ουζουνίδης, άλλωστε, δεν τον υπολόγιζε και του το είχε δείξει στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν.

Κινητοποίηση και μάλιστα άμεση υπήρξε όταν ο Νταμπίζας πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι ο παίκτης "κλείνει" στον Ολυμπιακό. Τότε ενεργοποιήθηκε ο νέος τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων" και πήγε μάλιστα άρον-άρον να βρει τον Ευαγγέλου στο αθλητικό κέντρο των Εθνικών ομάδων στον Άγιο Κοσμά! Κάποιες μέρες νωρίτερα είχε κατατεθεί έγγραφη πρόταση ανανέωσης προς τον ποδοσφαιριστή από τον Παναθηναϊκό, με τα ίδια χρήματα που έπαιρνε και τα προηγούμενα χρόνια. Η αμοιβή του πιτσιρικά ήταν 36.000 ευρώ το χρόνο καθαρά, τρία χιλιάρικα το μήνα δηλαδή.

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Του προτάθηκε να ανανεώσει με ακριβώς τα ίδια, ούτε ευρώ παραπάνω, όχι επειδή τον ήθελαν, αλλά για να εξασφαλίσουν τα τροφεία σε περίπτωση που συμφωνούσε με ομάδα του εξωτερικού! Ήταν δηλαδή μια τυπική κίνηση κι αυτό το ήξεραν στον Παναθηναϊκό, όπως το ήξερε και η πλευρά του Ευαγγέλου. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι τροφεία δεν προβλέπονται αν ένας ποδοσφαιριστής, σε αυτή την ηλικία, μετακινηθεί ως ελεύθερος από μία ελληνική ομάδα σε μία άλλη.

Ο Νίκος Νταμπίζας στη συνάντηση που είχε μαζί του προσπάθησε να αλιεύσει τις προθέσεις του, λέγοντάς του γενικώς και αορίστως ότι τον θέλει στην ομάδα. Ο νεαρός άσος ζήτησε, με τη σειρά του, να μάθει, αν υπάρξει συγκεκριμένο project γύρω από το όνομά του. Αν έχουν σκοπό να τον αξιοποιήσουν δηλαδή και με ποιο τρόπο.

Ξεκάθαρη απάντηση δεν έλαβε και κάπου εκεί το κεφάλαιο Παναθηναϊκός έλαβε τέλος, για να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στον Πειραιά για να συμφωνήσει σε όλα.

ΠΑΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Με τον Ολυμπιακό συμφώνησε όχι μόνο επειδή τού προτάθηκαν διπλάσιες και βάλε αποδοχές (μέσο όρο 90 χιλιάδες ευρώ ετησίως) συν μπόνους συμμετοχών, αλλά κι επειδή ξεκαθαρίστηκε στην πλευρά του ότι θ' αρχίσει κανονικά προετοιμασία με την ομάδα και είναι στο χέρι του να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Μ' άλλα λόγια οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ό,τι ακριβώς δεν έκανε ο Παναθηναϊκός για ν' αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την ιστορία οι "πράσινοι" είχαν πληρώσει 300 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσουν από τον Πανιώνιο πριν από τρία χρόνια.

Το ότι οι "ερυθρόλευκοι" έστειλαν επίσημη ενημέρωση στον "αιώνιο" αντίπαλο για τον Ευαγγέλου είναι κάτι που οφείλουν να κάνουν λόγω κανονισμών, ώστε ν' αρχίσει προετοιμασία με τη νέα του ομάδα από τις 15 Ιουνίου, αν οι "πράσινοι" δώσουν τη συγκατάθεσή τους ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Και κάτι ακόμη με σημασία. Ο Ευαγγέλου από μικρός συμπαθούσε τον Ολυμπιακό, όπως και η οικογένειά του, αλλά δεν σκόπευε να φύγει από τον Παναθηναϊκό, αν του είχαν φερθεί διαφορετικά και του είχαν δείξει ότι τον πιστεύουν...

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK