Ο Γιάγια κράτησε την υπόσχεσή του...

Το είχε υποσχεθεί από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού, έστω για ένα παιχνίδι. Ήταν το φιλικό "κατά της φτώχειας" όταν είχε αποδεχθεί την πρόσκληση των Ζιντάν, Ρονάλντο. Θυμηθείτε τι είχε κάνει, τι είχε δηλώσει και τους αριθμούς της καριέρας του.

Ο Γιάγια κράτησε την υπόσχεσή του...
ΕUROKINISSI

Το είχε υποσχεθεί από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού, έστω για ένα παιχνίδι. Ήταν το φιλικό "κατά της φτώχειας" όταν ο σπουδαίος Ιβοριανός είχε αποδεχθεί την πρόσκληση των Ζιντάν, Ρονάλντο, για τη σπουδαία αναμέτρηση που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με τη διαφορά ότι τότε, με δική του επιθυμία, αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με τη φανέλα του Ολυμπιακού (!) κι άλλο ένα με τους επίλεκτους καλεσμένους.

Από τότε δεν είχε κρύψει την επιθυμία να γυρίσει για να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Τώρα που πάτησε τα 35, προφανώς, έφτασε η ώρα να κάνει πράξη την υπόσχεσή του, την οποία είχε μεταφέρει -σε προσωπικό επίπεδο- και στον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Δεν έχω παράπονο. Έχω κερδίσει σχεδόν τα πάντα. Πρωτάθλημα στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό. Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα και τώρα πρωτάθλημα με την Σίτι στην Αγγλία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ' όλα αυτά. Ο Θεός ήταν καλός μαζί μου. Ο Ολυμπιακός με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να γίνω γνωστός και να πετύχω όλα αυτά κι αυτό δε μπορώ να το ξεχάσω. Είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό που με ανέδειξε και κρατάω μόνο καλές στιγμές», είχε ξεκινήσει τότε τις δηλώσεις του και στη συνέχεια ο διάλογος με τους ρεπόρτερ κύλησε ως εξής:

- Μαθαίνεις τίποτα για τον Ολυμπιακό; Έχεις κρατήσει επαφές;

«Μαθαίνω που και που πώς τα πάει ο Ολυμπιακός. Αγαπώ την ομάδα. Όποτε μπορώ μαθαίνω τι κάνει. Ξέρω ότι κερδίζει το πρωτάθλημα συνεχώς και είναι καλός και στην Ευρώπη. Μακάρι να τα πάει ακόμα καλύτερα».

- Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν σε έχουν ξεχάσει. Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα:

«Το ξέρω! Κι εγώ τους αγαπώ και να τους πείτε ότι κάποια στιγμή θα γυρίσω πίσω».

Για την ενδεχόμενη επιστροφή του Γιάγια Τουρέ με αφορμή εκείνη την υπόσχεση, αλλά και το ότι το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι έφτανε στο τέλος του, το Contra.gr είχε γράψει πριν από μερικούς μήνες: "Μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής του Τουρέ στον Ολυμπιακό";

Για την ιστορία, ο Τουρέ μετράει ως τώρα 570 επίσημες συμμετοχές, 96 γκολ, 68 ασίστ, 100 κίτρινες κάρτες, 2 κόκκινες (μία απευθείας), αλλά κι 99 συμμετοχές με την Ακτή Ελεφαντοστού (19 γκολ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK