Η (ατυχής) επιλογή του Ζιλμπέρτο πάει για... τίτλο στη Βουλγαρία

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τον "φόρτωσε" στον Στραματσόνι, προτού τα οικονομικά προβλήματα τον στείλουν στην Πορτογαλία. Ελεύθερος μετά από 8 μήνες ο Νούνο Ρέις, βρήκε καλό συμβόλαιο στη Λέφσκι Σόφιας και δεν αποκλείεται ν' αναδειχθεί πρωταθλητής.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ(Eurokinissi Sports)
Νούνο Ρέις EUROKINISSI

Εγκλωβισμένος στο κοστούμι του τεχνικού διευθυντή ο Ζιλμπέρτο Σίλβα περισσότερο έπληξε το προφίλ του παρά προσέφερε τον Παναθηναϊκό με τις επιλογές του.

Οργανωτικός μεν και με στρατηγική για τις ακαδημίες και τη διεθνή εικόνα του συλλόγου, αλλά όχι για το ρόλο που του είχε ανατεθεί, με αποτέλεσμα σε λιγότερους από επτά μήνες (Μάιος - Δεκέμβριος 2016) ν' αποχωρήσει. Πρόλαβε πάντως ν' αφήσει... προίκα στο ρόστερ του "τριφυλλιού" τον Πορτογάλο Νούνο Ρέις.

Έναν κεντρικό αμυντικό που ερχόμενος από τη γαλλική Μετς παρουσιάστηκε ως πολυεργαλείο, αφού μπορούσε να παίξει τόσο ως δεξιός μπακ όσο και ως κεντρικός μέσος. Έμεινε 1,5 χρόνο επί Στραματσόνι και Ουζουνίδη, μέτρησε 37 συμμετοχές και πέτυχε 1 γκολ. Ουδέποτε πάντως ξεχώρισε για το εγκεφαλικό παιχνίδι του, όπως έλεγαν, εκτέθηκε πολύ στο 3-2 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρυσι τον Αύγουστο, αφού έλειπε ο τραυματίας Κουλιμπαλί, και τον Γενάρη του 2018 τον παρέσυρε τον κύμα των αποχωρήσεων στέλνοντάς τον στην πορτογαλική Σετούμπαλ (με τις οφειλές βέβαια να παραμένουν ενεργές).

Παρόλο όμως που υπέγραψε ως το καλοκαίρι του 2020 (για 2.5 χρόνια δηλαδή) έλυσε το συμβόλαιό του πριν από τα τέλη Αυγούστου, καταλήγοντας ως ελεύθερος στη Λέφσκι Σόφιας. Με συμβόλαιο για 3 χρόνια μάλιστα και την προοπτική ν' αναδειχθεί πρωταθλητής, αφού η ομάδα του Σέρβου Στογιάνοβιτς προπορεύεται μετά από τα πρώτα επτά παιχνίδια, έχοντας πάρει διαφορά 5 βαθμών από την κάτοχο του τίτλου Λουντογκόρετς.

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK