Ο Σαββίδης, η τηλεοπτική άδεια, ο Alpha και το ντέρμπι με Μαρινάκη-Αλαφούζο

Οι εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες και η επικείμενη είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στο χώρο της τηλεόρασης, προκαλούν τεράστιο ενδιαφέρον ακόμα και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Σαββίδης, η τηλεοπτική άδεια, ο Alpha και το ντέρμπι με Μαρινάκη-Αλαφούζο

Και να που το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αποκτά νέο ενδιαφέρον μετά το φιάσκο με την περίπτωση Καλογρίτσα (ο οποίος ζήτησε παράταση για να καταβάλει την πρώτη δόση, χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημά του) και την επικείμενη απόκτηση του δικαιώματος από τον Ιβάν Σαββίδη -ως πρώτος επιλαχών- να διεκδικήσει αυτός τη σχετική άδεια (δεύτερη κατά σειρά πλειοδοσίας).

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ έχει εκδηλώσει ουκ ολίγες φορές την επιθυμία του να εμπλακεί στο χώρο των Media και τώρα του παρουσιάζεται μπροστά του η ευκαιρία αρκεί να καταβάλει την πρώτη δόση από τα 61.500.000 ευρώ που είχε προσφέρει.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA

Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας... Big Brother, ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τη διαδικασία διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών, ενώ είχε τονίσει πως όλα πήγαν καλά, βάσει σχεδίου του, αφού επιθυμία του ήταν να ανεβάσει το τίμημα για να βγει κερδισμένο το δημόσιο. " Είδατε το αποτέλεσμα. Πλήρωσαν πάνω από 50 και 70 εκατομμύρια για τις άδειες για τις οποίες υπολόγιζαν να πληρώσουν 4-5 εκατομμύρια ευρώ", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Λίγες μέρες αργότερα και με δήλωσή του στην τηλεοπτική εκπομπή "Αθλητική Κυριακή" ο κ.Σαββίδης είχε εκφράσει ξανά την επιθυμία του να εμπλακεί με τα Μέσα, ενώ είχε αποκαλύψει πως θα προτείνει σε κανάλια που δεν πήραν άδεια -μεταξύ αυτών και ο Alpha του Δημήτρη Κοντομήνά- να του πουλήσουν με την δέσμευση ότι θα διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει: " Είμαι έτοιμος, στα πλαίσια της προστασίας των εργαζομένων, να προτείνω σε οποιοδήποτε κανάλι από αυτά που έχασαν τον διαγωνισμό και στον Αlpha και στον κ. Κοντομηνά, να πουλήσουν το κανάλι τους κι εγώ εγγυώμαι ότι οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν και θα μπορέσω να βρω έναν αλγόριθμο και θα προσπαθήσω να μπω σε μια συνέργεια με άτομα που κέρδισαν την άδεια. Είμαι έτοιμος να προσφέρω τέτοιους όρους σε αυτούς που έχασαν την άδεια, που θα μου επιτρέψουν να διατηρήσω τις θέσεις εργασίας".

Το σίριαλ έχει συνέχεια, αφού ο Alpha κατέθεσε αίτημα ακύρωσης του διαγωνισμού και αποκλεισμού της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη από επιλαχούσα, με αφορμή τις δηλώσεις του ομογενούς επιχειρηματία μετά το τέλος της διαδικασίας που αφορούσαν το πλάνο του για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τίμημα από τους άλλους πλειοδότες. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός απειλούσε με αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου "φουντώνοντας" τον πόλεμο με τον Σαββίδη.

Πλέον, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είναι αυτός που -κατά σειρά- έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την άδεια του Καλογρίτσα που έμεινε "ορφανή", δικαίωμα που θα εξασκήσει, όπως ήδη ανακοίνωσε. Ακόμα κι αν το τίμημα είναι υψηλό, όπως ο ίδιος θέλησε.

Βέβαια, στη μέση υπάρχει και ο Alpha, ο οποίος δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη καταστρώνει τα πλάνα για να αποκλείσει την εταιρία του Σαββίδη και να έχει αυτός ως επιλαχών τη δυνατότητα να πάρει την άδεια του Καλογρίτσα.

SUPER LEAGUE TV

Με δεδομένες τις άδειες που απέκτησαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης -έχοντας εκπληρώσει τις υποχρεώσεις ως προς την πρώτη δόση- το... τηλεοπτικό ντέρμπι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού πλέον στη μάχη μπαίνει και ο... ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης προσπάθησε εξ αρχής να εμπλακεί στα Μέσα, αρχικά της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σε πανελλαδικό χαρακτήρα (όταν ανακοινώθηκε η διαδικασία απόκτησης τηλεοπτικών αδειών) και τώρα έχει τη δυνατότητα να το κάνει (αν δεν βρει δικαστικά εμπόδια μπροστά του). Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί από το πρωί της Δευτέρας η ατάκα για τηλεόραση... Super League, αφού όπως τονιζόταν χαρακτηριστικά "Είχαμε το PAO TV, το OLYMPIACOS TV, τώρα θα έχουμε και το PAOK TV".

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Εφέτος φαίνεται πως έχουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της τελευταίας εξαετίας σε ό,τι έχει να κάνει στην κορυφή. Τώρα ο ανταγωνισμός και το ενδιαφέρον γενικεύεται και περνάει και στον τηλεοπτικό στίβο μάχης. Εκεί που τα εκατομμύρια είναι σαφώς περισσότερα από το άμοιρο και υποβαθμισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα... σκάει και γίνεται καναλάρχης ο Σαββίδης
Εμπλοκή με Καλογρίτσα, στο βάθος Σαββίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK