To παρασκήνιο με Σανιά και οι 3 δρόμοι του Καπίνο

Ο «Ερυθρός Σταυρός» επιστρέφει στο Contra.gr με καυτό παρασκήνιο. Ποιος, πότε, γιατί μίλησε με τον Μπακαρί Σανιά για τον Ολυμπιακό και τι τον ενόχλησε. Τι «παίζει» με τον Καπίνο. Ποιες ομάδες ενδιαφέρθηκαν, τι περιμένει και τι γίνεται τώρα. Κι ένα μεταγραφικό υστερόγραφο από την Ισπανία...

To παρασκήνιο με Σανιά και οι 3 δρόμοι του Καπίνο

Έχει πολύ παρασκήνιο η υπόθεση του έμπειρου Γάλλου μπακ Μπακαρί Σανιά, το όνομα του οποίου «έπαιξε» ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με ρεπορτάζ. Ο «Ερυθρός Σταυρός» έψαξε την υπόθεση κι έχει όλες τις λεπτομέρειες. Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι οι «ερυθρόλευκοι» ασχολήθηκαν με τον πολύπειρο μπακ που σε λίγες μέρες γιορτάζει τα 35ά του γενέθλια (γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1983).

Η ιστορία, ωστόσο, δεν είναι τωρινή. Όπως ο ίδιος ο Γάλλος αποκάλυψε σε φίλους του στην Ελλάδα, άνθρωπος που ενεργούσε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, τον κάλεσε αρχές Νοέμβρη! Δεν θέλησε να πει ποιος ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως μίλησε ή με τον Κριστιάν Καρεμπέ (το πιθανότερο) ή με τον Φρανσουά Μοδέστο.

Του μεταφέρθηκε ενδιαφέρον για πιθανή συνεργασία από τη στιγμή που έχει μείνει ελεύθερος από το καλοκαίρι, ενώ έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι τον Μάιο (σ.σ. Γουότφορντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-5 στις 21/5/2017). Στην ίδια κουβέντα, του μεταφέρθηκε η επιθυμία να «κλείσει» το deal από τότε ενόψει Γενάρη, ώστε να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ο Σανιά εμφανίστηκε πολύ θετικός (σ.σ. με τον συνομιλητή, μάλιστα, γνωρίζεται πολλά χρόνια) στο ενδεχόμενο, αλλά ζήτησε να προχωρήσει το θέμα σύντομα, καθώς -όπως είπε- συζητούσε και με άλλες ομάδες.

Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει νέα επικοινωνία εντός των προσεχών τριών ημερών, προκειμένου να προχωρήσει η δουλειά. Από τότε μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία, γεγονός που ενόχλησε τον Σανιά. Όχι το ότι ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην ασχοληθεί, καθώς είναι «ανενεργός» εδώ και μήνες, παρά το «βαρύ» βιογραφικό του, αλλά επειδή δεν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, απλά για να του ανακοινωθεί ότι δεν αποτελεί πλέον στόχο των πρωταθλητών Ελλάδας.

ΤΙ «ΠΑΙΖΕΙ» ΜΕ ΚΑΠΙΝΟ

Σε άλλο θέμα της επικαιρότητας, είναι γεγονός ότι ο Στέφανος Καπίνο και ψάχθηκε για το εξωτερικό και είχε προτάσεις που, όμως, δεν στάθηκαν ικανές για να μετακινηθεί από το μεγάλο λιμάνι. Η Γιουνγκ Μπόις τον «κυνήγησε», αλλά τελικά δεν προχώρησε σε επίσημη πρόταση. Στη Νότιγχαμ που θα μπορούσε να πάει... εύκολα, λόγω κοινής ιδιοκτησίας, το όνομά του έπεσε στο τραπέζι, αλλά ο νέος κόουτς Αϊτόρ Καράνκα είχε άλλη λύση στο μυαλό του.

Πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν ότι υπήρξαν κι άλλες ομάδες από το «Νησί» που έδειξαν ζεστό ενδιαφέρον, αλλά δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις με αποτέλεσμα να κρατήσουν την όρεξή τους μέχρι το τέλος της περιόδου. Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Πρώτα απ' όλα όσο είναι ανοικτή η μεταγραφική σεζόν σε κάποιες αγορές μπορεί να γίνει δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν δεν βρεθεί κάτι καλό, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφασίσει η ΠΑΕ. Θα συνεχίσει ο Στέφανος να βρίσκεται σε... καραντίνα, από τη στιγμή που οι υπόλοιποι «κομμένοι» (Εμενίκε, Καρσελά, Μίλιτς, Ζντίελαρ) αποχώρησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Είτε θα του επιτραπεί να συμμετέχει έστω στις προπονήσεις της ομάδας για να μην είναι εντελώς ανενεργός, ώστε να πουληθεί πιο εύκολα στο τέλος της περιόδου, είτε θα συνεχίσει τις ατομικές προπονήσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη τρεις τερματοφύλακες, μετά και την απόκτηση του Κροάτη Ίβιτσα Ίβουσιτς...

Για να κλείσουμε το «κεφάλαιο» Καπίνο, στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας γνωρίζουν ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από ομάδες ενόψει καλοκαιριού. Οπότε ίσως ενεργοποιηθούν περισσότερο ακόμη και τώρα να του βρουν μια ομάδα έως το φινάλε της σεζόν, εξασφαλίζοντας ότι θα παίξει ως γέφυρα για μια καλή πώληση ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η... ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΣΑΝΤΡΟ ΡΑΜΙΡΕΣ

Υ.Γ.: Ένα πουλάκι... σφύριξε ότι ο παίκτης από Αγγλία που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό μέχρι την τελευταία στιγμή για να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή, ήταν ο Σάντρο Ραμίρες. Ο πρώην παίκτης της Μάλαγα που αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα («Μασία») και ανήκει στην Έβερτον, αρέσει στον Όσκαρ Γκαρθία και θα τον ήθελε στον Πειραιά. Ο 22χρονος άσος, ωστόσο, προτίμησε να επιστρέψει στην πατρίδα με ενοίκιο έξι μηνών για λογαριασμό της Σεβίλλης. Αυτό το όνομα, ωστόσο, αν κι εφόσον δεν μείνει στην Ισπανία, μπορεί να απασχολήσει εκ νέου το καλοκαίρι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK