Το ραντεβού με Λάζαρο, ο Χατσερίντι κι ο Νταμπίζας!

Ο "Ερυθρός Σταυρός" επιστρέφει με δυνατές αποκαλύψεις. Τι έγινε στο μυστικό ραντεβού Λάζαρου-Μελισσανίδη; Ποιος εισηγήθηκε και επέμεινε για να κλείσει ο Χατσερίντι στον ΠΑΟΚ; Γιατί καλοβλέπει... Αραούχο ο Σαββίδης; Τι συνέβη στη συνάντηση Ολυμπιακού-Νταμπίζα για να αναλάβει καθήκοντα αθλητικού διευθυντή;

Το ραντεβού με Λάζαρο, ο Χατσερίντι κι ο Νταμπίζας!

Σε πολλά ταμπλό έπαιξε τις τελευταίες μέρες ο «Ερυθρός Σταυρός». Συγκέντρωσε λαχταριστό ρεπορτάζ και παρασκήνιο από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και σας το προσφέρει στο πιάτο με θέματα που θα συζητηθούν. Τι «παίζει» με Ολυμπιακό και Νταμπίζα; Τι συνέβη στην πρόσφατη συνάντηση Μελισσανίδη-Χριστοδουλόπουλου; Ποιος... εισηγήθηκε στον ΠΑΟΚ την απόκτηση του Χατσερίντι; Τι επιθετικό ψάχνουν Σαββίδης-Λουτσέσκου σε περίπτωση που πουληθεί το καλοκαίρι ο Πρίγιοβιτς;

Ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό και το καυτό θέμα του τεχνικού διευθυντή. Ο Πέδρο Μαρτίνς «έκλεισε» εδώ και μέρες, αλλά οι αρμόδιοι της ΠΑΕ δεν κάθονται σε ησυχία. Από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι πολύ πιθανό αν χρειαστεί θα ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση.

ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ...

Μια περίπτωση που έχει ήδη εξεταστεί στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας γι' αυτό το ρόλο είναι του Νίκου Νταμπίζα. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» άσος, ο οποίος πέρασε από ανάλογη θέση στον Παναθηναϊκό είναι μία από τις περιπτώσεις που ενδιαφέρουν, με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπήρξε ήδη η πρώτη βολιδοσκόπηση.

Με τον Νταμπίζα να είναι θετικός στο ενδεχόμενο, αλλά να ζητά ελευθερία κινήσεων και επιλογών. Να ξεκαθαρίσουν δηλαδή εκ των προτέρων τα πλαίσια της συνεργασίας για να κάνει τη δουλειά του όπως θέλει. Ενημέρωσε για όλα τα παραπάνω και περιμένει απάντηση. Άρα αναμένεται να υπάρξει και νέος γύρος επαφών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «Ντάμπι», αν συμφωνήσει, δεν θέλει να είναι ο νέος Ουσίγιος που όπως ήρθε, έφυγε... Αναλαμβάνει την ευθύνη, αλλά θέλει και ξεκάθαρο ρόλο.

Την ίδια ώρα στην ΑΕΚ, μια από τις εσωτερικές υποθέσεις που πρέπει να λυθεί έχει το κωδικό όνομα Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Παρότι το τελευταίο διάστημα τα νεότερα επί του θέματος προκύπτουν με το σταγονόμετρο, καλά ενημερωμένη πηγή «σφύριξε» στη στήλη ότι έγινε η πρώτη επαφή. Ο διεθνής παίκτης συναντήθηκε με άνθρωπο του περιβάλλοντος Μελισσανίδη, αλλά και με τον ίδιο τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ και πληροφορήθηκε από πρώτο χέρι για τις προθέσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΑ... ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ!

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι μεταφέρθηκαν δύο προτάσεις προς τον Λάζαρο. Η πρώτη να ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια με τα χρήματα που παίρνει τώρα, γύρω στα 300 χιλιάρικα δηλαδή, με την υποσημείωση ότι κάτι αντίστοιχο έγινε με τον συνομήλικό του, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (στα 31 αμφότεροι). Η δεύτερη λύση είναι η επέκταση για ακόμη έναν χρόνο με μια αύξηση της τάξης των 50 χιλιάδων, όπως προβλέπεται στην αρχική συμφωνία (+1).

Η πλευρά του Χριστοδουλόπουλου φέρεται να μην ικανοποιήθηκε απ' όσα άκουσε και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα. Μπορεί να έγινε κι άλλη επαφή ή συνάντηση μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Το αν το χρονικό περιθώριο για να υπάρξει νέα κουβέντα έγινε κατόπιν κοινής επιθυμίας των δύο πλευρών, ή υπήρξε κάποιου είδους τελεσίγραφο από την ΠΑΕ προς τον παίκτη για απάντηση «εδώ και τώρα», δεν διευκρινίστηκε. Ίσως να μην έχει, άλλωστε, και τόσο μεγάλη σημασία. Το ερώτημα που παραμείνει είναι αν θα γεφυρωθεί το χάσμα ή όχι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...

Ο ΧΑΤΣΕΡΙΝΤΙ ΤΟΥ... ΓΙΩΡΓΗ!

Στο μεταξύ, έντονη είναι η -μεταγραφική- κινητικότητα και στον ΠΑΟΚ, παρότι παραμένουν σε εκκρεμότητα δικαστικές υποθέσεις που κυνηγά ο σύλλογος με όλες του τις δυνάμεις. Οι άξονες για ενίσχυση ενόψει καλοκαιριού έχουν ήδη καθοριστεί. Στο κέντρο της άμυνας, θεωρείται δεδομένη η συμφωνία με τον 30χρονο ομογενή Εβγκέν Χατσερίντι (Ευγένιος Χατσερίδης) της Ντιναμό Κιέβου, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Παρότι ο διεθνής στόπερ δεν ενθουσίασε όσους τον είδαν στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Europa League, η απόκτησή του έχει δρομολογηθεί και θεωρείται τελειωμένη υπόθεση. Γιατί; Επειδή τον θέλει σαν τρελός ο Γιώργης Σαββίδης. Ο πρωτότοκος γιος του Ιβάν που μετέχει ενεργά στα δρώμενα του συλλόγου, έχει τοποθετήσει καιρό τώρα το όνομα στο τραπέζι κι όπως όλα δείχνουν θα του γίνει το χατίρι.

Στον «δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα ανοικτά μέτωπα που παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον. Κατ' αρχάς, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που έχει προσελκύσει ήδη ενδιαφέρον μνηστήρων από το εξωτερικό αναμένεται να πουληθεί το καλοκαίρι. Έχει μπροστά του κι ένα Μουντιάλ ο 27χρονος φορ, άρα θα καλυφθούν και οι απαιτήσεις του ΠΑΟΚ για να τον παραχωρήσει. Στη θέση του, ωστόσο, δεν θα έρθει ένας άλλος φορ περιοχής, μιας και ο Ραζβάν Λουτσέσκο έχει ζητήσει έναν στράικερ στο στιλ του... Αραούχο.

Έναν επιθετικό δηλαδή που να παίζει και μέσα κι έξω από το κουτί, πιο κινητικό, που δεν θα δίνει σταθερό σημείο αναφοράς στα αντίπαλα στόπερ. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετά ματς φέτος ο Ρουμάνος κόουτς άφηνε στον πάγκο τον «Πρίγιο» και είχε στην ενδεκάδα τον Κουλούρη. Κι αν δεν προκύψει κάποιος στιλ Αραούχο γιατί να αποκλείσουμε τον ίδιο τον Σέρτζιο που επιστρέφει το καλοκαίρι στη Λας Πάλμας για να... ξαναφύγει;

Πάμε παρακάτω... Ο Πασχαλάκης μένει, ως πρώτος τερματοφύλακας, αλλά όχι και οι Ρέι, Γλύκος. Ο Αργεντινός που δεν έπεισε θα πουληθεί, ενώ κάτι αντίστοιχο πρόκειται να γίνει και με τον Παναγιώτη Γλύκο παρότι έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Αναζητείται, λοιπόν, ένας νέος κίπερ για να πλαισιώσει τον Πασχαλάκη.

Τέλος, γίνεται κουβέντα και για τα άκρα της άμυνας, ειδικά για το αριστερό. Ο Αζεβέδο και δεν έπεισε και είναι αλμυρός. Ουσιαστικά ο μόνος λόγος που τον κρατάει στη Θεσσαλονίκη είναι ο... Λούμπος Μίχελ. Το ζητούμενο είναι αν θα καταφέρει να τον σώσει. Γι' αυτό παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα το αν θα γυρίσει ή όχι ο Γιαννούλης από τον Ατρόμητο, ο οποίος ακόμη κι αν επιστρέψει στα παλιά λημέρια της Τούμπας δεν θα είναι για βασική επιλογή.

Υ.Γ.: Ποιο στέλεχος του ΠΑΟΚ (Έλληνας) ετοιμάζεται να κουνήσει μαντήλι;

News 24/7

24MEDIA NETWORK