Γιάννης Μάγγος: Ο προπονητής στον οποίο υποκλίθηκε ο Δώνης

Το Contra.gr σάς παρουσιάζει τον Γιάννη Μάγγο που ανάγκασε τον Παναθηναϊκό του Δώνη στην πρώτη του σοβαρή γκέλα την τρέχουσα σεζόν. Πετύχαμε τον προπονητή του ΟΦΙεράπετρας πάνω στα συγχαρητήρια.

Γιάννης Μάγγος: Ο προπονητής στον οποίο υποκλίθηκε ο Δώνης

Απόγευμα Τετάρτης στο παγωμένο ΟΑΚΑ. Καμιά 300αριά ηρωικοί φίλοι του Παναθηναϊκού ανηφορίζουν για να δουν τον αγώνα κόντρα στην Ιεράπετρα. Αν ρωτούσες δέκα φιλάθλους, οι οκτώ ίσως να αγνοούσαν ότι οι 'πράσινοι' παίζουν παιχνίδι Κυπέλλου, πόσο μάλλον κόντρα στην κρητική ομάδα.

Απόγευμα Τετάρτης, δύο ώρες μετά. Η Ιεράπετρα έχει κάνει την ιστορική της υπέρβαση, αγγίζοντας ένα σπουδαίο διπλό. Όλη η Ελλάδα έχει μάθει ότι τα 'μωρά' του Δώνη κάνουν την πρώτη τους πραγματική γκέλα στην τρέχουσα και -έτσι κι αλλιώς- ηρωική χρονιά. Ένα γκολ του Καμπετσή είναι αυτό που σώζει στο 94' την ομάδα του τριφυλλιού και γράφεται η ιστορία του 2-2. Ένα σκορ που για τον Παναθηναϊκό μπορεί να είναι 'ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα', αλλά για τον ΟΦΙ είναι το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία, αυτό που θα μνημονεύουν οι αναλυτές του μέλλοντος.

"Αν μου έλεγες πριν τον αγώνα ότι θα δεχθώ την ισοφάριση από τον Παναθηναϊκό στο 94' και θα είμαι στενοχωρημένος, μάλλον θα σε έλεγα τρελό", δηλώνει στο Contra.gr ο πρωτεργάτης της φετινής πορείας του ΟΦΙεράπετρας σε Γ' Εθνική και Κύπελλο. Η αδρεναλίνη είναι ακόμα στο κόκκινο, μιλήσαμε μαζί του λίγη ώρα μετά το σφύριγμα της λήξης, όταν ακόμα δεχόταν απ' όλους συγχαρητήρια, ακόμα και από τον Γιώργο Δώνη.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα τηλεοπτικό στιγμιότυπο κατέγραψε τους δύο άνδρες να συνομιλούν μόλις ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και ο τεχνικός του τριφυλλιού μόνο καλά λόγια είχε να πει στον ομόλογό του.

"Μου μιλούσε για τον τρόπο που παίξαμε. Του έκανε εντύπωση για ομάδα Γ' Εθνικής. Ο τρόπος που προσεγγίσαμε το παιχνίδι τακτικά, το γεγονός ότι φτιάχναμε επιθέσεις από πίσω, ότι είχαμε καλά τρεξίματα, ότι ήμασταν μία γρήγορη ομάδα. Ε, τώρα τι να λέμε. Όταν στα λέει ο Δώνης αυτά είναι δυνατόν να μην είσαι χαρούμενος;".

Κατ' αρχάς, δεν συστηθήκαμε. Από 'δω ο Γιάννης Μάγγος. Ο 36χρονος (ναι, καλά διαβάσατε) προπονητής του ΟΦΙεράπετρας. Κι αν σας φαίνεται μικρός για προπονητής, να σας πούμε ότι άρχισε το 2013, όταν ήταν 31. Σε ηλικία που άλλοι παίζουν ποδόσφαιρο. Από τον ΑΟ Καρδίτσας, τον τόπο καταγωγής του, έπειτα στον Δωτιέα Αγιάς, μετά την Αναγέννηση Καρδίτσας ως πρώτη του προπονητική 'προαγωγή' και μετά στην ομάδα της Ιεράπετρας. Που, ειρήσθω αν παρόδω, φέτος την πηγαίνει 'τρένο' στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και συγκεκριμένα στον 5ο όμιλο όπου -θεωρητικά- το φαβορί ήταν ο Εθνικός.

Αν τον ρωτούσες πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τι θα ήθελε από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα σου έλεγε να τελειώσει γρήγορα και αναίμακτα. Για τον ΟΦΙ το Κύπελλο είναι απλά μία γιορτή, δεν υπάρχει χώρος για όνειρα, ακόμα και τώρα που η ομάδα του κέρδισε επάξια τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Ουόρχολ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Εκτός από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση που κάναμε, το καλό είναι ότι μας γνώρισε όλη η Ελλάδα. Είναι σημαντικό να βλέπει μία ομάδα της Γ' Εθνικής να κοντράρει στα ίσια τον Παναθηναϊκό. Αυτό δείχνει τη δουλειά που κάνουμε και τη δυναμική. Αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα. Το Κύπελλο ήταν απλά μία παρένθεση, μία γιορτή και μία ευκαιρία για όλους να πάρουμε εμπειρίες. Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Από αύριο κιόλας πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα".

Αυτά έχει η δουλειά του προπονητή, πόσο μάλλον εκείνου που παλεύει στα γήπεδα που υπάρχει ακόμα ψήγμα παλιού ποδοσφαιρικού ρομαντισμού. Ο Γιάννης Μάγγος θα θυμάται τη χθεσινή ημέρα όπως θυμόμαστε την πρώτη μας σχολική εκδρομή. Και θα περιμένει την επόμενη διάκριση, τα επόμενα συγχαρητήρια, το επόμενο στιγμιότυπο.

Έχει όλα τα φόντα να γεμίσει το βιογραφικό του με παράσημα, σαν αυτό του Δώνη: "Εντάξει, όταν μιλάει ο Δώνης, ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και σου λέει τέτοια πράγματα, τι να πεις;", επαναλαμβάνει και το στόμα του δεν λέει να αφήσει τη γεύση του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ό,τι αυτή του άφησε.

Το 'γαμώτο' που θα γίνει μάθημα για το μέλλον, οδηγός για τη συνέχεια. Τα παιδιά θα γίνουν άνδρες.

(φωτογραφίες: Eurokinissi)

News 24/7

24MEDIA NETWORK