Ραζβάν Λουτσέσκου: ΡουΜΑΝος OF THE MATCH

Κάθε δήλωση του αποτελεί είδηση. Για καλό ή όχι καλό λόγο. O Ραζβάν Λουτσέσκου είναι το πρόσωπο του ντέρμπι στο Φάληρο, για περισσότερους από έναν λόγους.

Ραζβάν Λουτσέσκου: ΡουΜΑΝος OF THE MATCH

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Πασχαλάκης θα έπρεπε να είναι ο MVP του ντέρμπι στο Φάληρο για αυτές τις 2-3 περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει και να κρατήσει το μηδέν στην εστία του. Τις άλλες τις έχαναν μόνοι τους οι "ερυθρόλευκοι".

Αξίζει, όμως, ιδιαίτερη μνεία σε έναν άνθρωπο που έγινε το απόλυτο meme των τελευταίων μηνών, κάθε δήλωσή του αποτελεί είδηση, είτε είναι εύστοχη είτε άστοχη, όπως αυτές με τις αναφορές στη ναζιστική Γερμανία και που, στην τελική, είναι αυτός που "έχτισε" τον πρωταθληματικό ΠΑΟΚ που εφέτος οδηγεί την κούρσα και πέρυσι έχασε τον τίτλο από δικές του χαζομάρες (κυρίως).

Ναι, για σένα λέμε Ραζβάν Λουτσέσκου. Για εσένα που στους τελευταίους 30 αγώνες έχεις τρεις ήττες. Μία κανονική και δύο... εκτός αγωνιστικών χώρων. Που πέρυσι χάρισες στον ΠΑΟΚ ένα από τα πιο εύκολα κύπελλα της ιστορίας του και εφέτος τον διατηρείς σε υψηλά επίπεδα ωριμότητας και πρωταθλητισμού. Μία ομάδα ικανή, με έναν προπονητή ακόμα πιο ικανό, για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ραζβάν που γεννήθηκε και μεγάλωσε κάτω από τη σκιά του σπουδαίου Μιρτσέα Λουτσέσκου (του οποίου η ομοιότητα με τον Γιτζάκ Σουμ τον είχε "φέρει" στην Ελλάδα), ήταν τερματοφύλακας. Ναι, το ύψος δεν προδίδει κάτι τέτοιο, αλλά αν αναρωτιέστε για την ξεχωριστή αναφορά στον Πασχαλάκη στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής και η γενικότερη αψίδα προστασίας σε αυτόν, φταίει το... ποδοσφαιρικό DNA.

Οταν κρέμασε τα γάντια, στα 34, άρχισε την προπονητική καριέρα θέλοντας να πλησιάσει, να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τον καταξιωμένο πατέρα του.

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της προπονητικής του καριέρας, πριν τον ΠΑΟΚ, ήταν η Εθνική Ρουμανίας. Το μεγαλύτερο σχολείο για 2 χρόνια. Ακολούθησαν ομάδες της πατρίδας του, το Κατάρ και ο... Πανόπουλος. Με την Ξάνθη άρχισε από τη μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού (την πρώτη χρονιά) μέχρι τον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Εφυγε από την Ξάνθη παρά το γεγονός ότι ο Πανόπουλος έκανε κάτι που δεν... συνηθίζει με προπονητές. Ηθελε να συνεχίσει κι άλλο μαζί του. Επόμενος σταθμός ο ΠΑΟΚ, αντικαθιστώντας τον... περαστικό Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και το "χτίσιμο" μίας ομάδας που θα μπορέσει να διεκδικήσει πρωτάθλημα.

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Ρουμάνου δεν ήταν ότι πέρυσι πάλεψε μέχρι το τέλος για τον τίτλο και εφέτος έχει ξεκινήσει με τον ίδιο σκοπό. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι ότι έφτιαξε τα αποδυτήρια της ομάδας, την έκανε ένα συγκροτημένο σύνολο με αρχή, μέση και τέλος και ταυτόχρονα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου που, μεταξύ μας, δεν είχε δει με καλό μάτι την πρόσληψή του.

Το διπλό της Κυριακής στο γήπεδο Καραϊσκάκη σε ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται μόλις στην 5η αγωνιστική του δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από μία πιστοποίηση της δυναμικής του Δικεφάλου και της ορμής που έχει από πέρυσι. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε ντέρμπι σε έναν μαραθώνιο που άρχισε με -2, δεν το λες και λίγο πράγμα.

Και όλο αυτό πρέπει να το πιστωθεί ο Λουτσέσκου, μπουχτισμένος από την αδικία που αισθάνεται λόγω των περσινών, όντας στη θέση του απολογούμενου για τις κατά καιρούς δηλώσεις του.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, ο εφετινός ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που δεν έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον περσινό, ξεκίνησε σε Ν.Σμύρνη, Γεντί Κουλέ, Τούμπα με την ΑΕΚ και Καραϊσκάκη και το πάει "τρένο". Δείχνει ώριμος, αποτελεσματικός και αποφασισμένος.

Και όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο Ραζβάν: "Για μένα θα πάρουμε και φέτος το πρωτάθλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK