Γιατί είπε "όχι" ο Καραγκούνης

Οι "Γουλιές… δηλητήριο" επιστρέφουν και αναλύουν τους λόγους της άρνησης του "Κάρα" για συμμετοχή στην επιτροπή σωτηρίας, το πότε θα συμφωνηθεί και επίσημα η "εκεχειρία" με τον Ταυλαρίδη, τι θα ισχύσει με τα εισιτήρια των ντέρμπι και τη νέα "σειρά" διαρκείας, αλλά και τον επόμενο… πιτσιρικά της "πράσινης" Ακαδημίας, που θα γίνει επαγγελματίας τον προσεχή Γενάρη.

Γιατί είπε "όχι" ο Καραγκούνης
karagounis.jpg EUROKINISSI

◊ Ρωτούν πολλοί απ’ τα μέσα της εβδομάδας «…μα, γιατί δεν δέχθηκε ο Καραγκούνης να “μπει” στην επιτροπή σωτηρίας, τώρα που η ομάδα “καίγεται” και είναι ένα βήμα απ’ το… γκρεμό;». Και το… ενέπλεκαν όλο αυτό με προσωπικές «εμπάθειες», «τσακωμούς» του παρελθόντος με τον Αλαφούζο κ.ο.κ. Μισό… Μισό, για να μην χάσουμε τη… μπάλα στο τέλος. Ανεξαρτήτως του αν έχει μέσα του μία όποια «πικρία» ο «Κάρα» για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε απ’ τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του ’12, αλλά και το «απαγορευτικό» που… ύψωσε ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος στον Νταμπίζα για να επιστρέψει ο εμβληματικός αρχηγός τον Ιούλιο του ’14, υπάρχουν κι ορισμένα πράγματα που πρέπει ΠΡΩΤΑ να γίνουν ξεκάθαρα, για να πάρει ο Καραγκούνης μία τέτοια απόφαση. Στο κάτω-κάτω της γραφής, εκείνος κλήθηκε να βάλει το κεφάλι του στον… ντορβά και να καλέσει τον κόσμο για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, μαζί με τους άλλους παλαίμαχους της δικής του γενιάς…

◊ Τι ζήτησε ο Γιώργος Καραγκούνης απ’ τον Βασίλη Κωνσταντίνου; Πρώτα απ’ όλα να δοθούν στη δημοσιότητα τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ. Να ξέρει ο ίδιος, οι υπόλοιποι που θα πάρουν μέρος στο υπό… δημιουργία «#savepao», ο κόσμος, ο κάθε ένας που θα πάει να καταθέσει 10, 20, 50, 100, 1.000 ευρώ κο.κ. τι επιτέλους χρωστάει αυτή η ομάδα, πόσα πρέπει να συγκεντρώσει/πληρώσει άμεσα, που θα πάνε και μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν. Ολος ο κόσμος το ζητάει αυτό (φίλαθλοι, οργανωμένοι, παλαίμαχοι). Διότι αλλιώς πως θα πάει ο άλλος να εμπιστευτεί τα λεφτά που θα διαθέσει για να σωθεί η μεγάλη του «καψούρα»; Να υπάρξει η μέγιστη δυνατή «διαφάνεια», λέξη που χρησιμοποίησε πολλάκις ο Αλαφούζος στα πρώτα χρόνια του στην ομάδα, αλλά στην τελευταία διετία της θητείας του μπήκε στο… ντουλάπι.

◊ Μόνο λοιπόν με δημοσιοποίηση και ανάλυση του χρέους και του που χρωστάει ο σύλλογος, θα μπορούσε να διασφαλιστεί όλο αυτό. «Τα εν οίκω μη εν δήμω», έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση όλο αυτό δεν θα γινόταν για «ξεκατίνιασμα» ή για να βρεθεί νέο πεδίο «αντιπαράθεσης», αλλά για να μπορέσει να γίνει με τη δημοσιοποίηση δέκα βασικών αριθμών, πολύ πιο πειστικό το όλο εγχείρημα προς τον κόσμο (τους απλούς φιλάθλους και τους πιο «φραγκάτους» που θα απευθυνθεί η εν λόγω επιτροπή). Μέχρι να γίνει λοιπόν όλο αυτό, η διάθεση του Καραγκούνη, αλλά και των υπολοίπων παλαιμάχων του Παναθηναϊκού που ανήκουν στην ίδια γενιά και έχουν αντίστοιχη αντίληψη των πραγμάτων (Μπασινάς, Κυργιάκος) θα είναι αρνητική. Αν ωστόσο, όντως δημοσιοποιηθούν κάποια βασικά στοιχεία, όπως δεσμεύτηκε το Δ.Σ. της Παρασκευής, μην αποκλείεται τελικά να συμμετάσχει σ’ όλο αυτό και ο «Κάρα».

◊ Τη Δευτέρα (9/10) θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Στάθη Ταυλαρίδη, για εξωδικαστικό συμβιβασμό στην καταγγελία που έκανε την περασμένη Τρίτη (3/10), μετά τη μη καταβολή της δόσης των 30.000 ευρώ, απ’ την προσφυγή του που είχε τελεσιδικήσει. Όπως έγραψε τοContra.grαπό το βράδυ της Παρασκευής (6/10), ο «Ταύλα» μαλάκωσε αρκετά τη στάση του μετά τη νέα επαφή που έγινε νωρίτερα την ίδια μέρα και το πρωί του Σαββάτου (7/10), ο δικηγόρος του συμφώνησε προφορικά στην τελική πρόταση που κατατέθηκε από τους «πράσινους». Ο 37χρονος αμυντικός θα λάβει: 10.000 ευρώ άμεσα, άλλες 10.000 μετά το ματς με τη Λάρισα και 20.000 ευρώ μετά το ντέρμπι της 28Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό… Η «εκεχειρία»-ανάσα για να μην προκύψει το «-3», είναι προ των πυλών…

◊ Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν για αρκετή ώρα στο «πράσινο» ΔΣ της Παρασκευής (6/10), ήταν και το θέμα των εισιτηρίων και η πιθανότητας έκδοσης, νέας «σειράς» διαρκείας. Η προοπτική της μίνι-μετακόμισης στο ΟΑΚΑ στα τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ εγκαταλείφθηκε, διότι όπως ανέφερε από χθες τοContra.gr, κρίθηκε απόλυτα «ασύμφορη» με βάσει τις αξιώσεις της διεύθυνσης του Ολυμπιακού Σταδίου (ζήτησε να πληρωθεί τις 300.000 ευρώ απ’ τις συνολικές 900.000 ευρώ που οφείλονται απ’ το «τριφύλλι» απ’ τη σεζόν 2012-13) και πλέον όλη η κουβέντα επικεντρώθηκε αποκλειστικά γύρω απ’ τη Λεωφόρο.

◊ Οι σκέψεις και οι προτάσεις που υπάρχουν για τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού, είναι δύο: Η πρώτη αφορά τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της δυναμικής του «Απόστολος Νικολαΐδης» κι από πλευράς εσόδων, στα δύο ντέρμπι που πλησιάζουν (28/10 με Ολυμπιακό και 19/11 με ΑΕΚ). Και η έκδοση εισιτηρίων που θα κυμαίνονται από 30 έως 50 ευρώ, προκειμένου να βγει ένα σημαντικό ποσό απ’ τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια μέχρι το τέλος του α’ γύρου. Η δεύτερη πρόταση, είναι να εκδοθεί μία νέα σειρά διαρκείας, που θα έχει ισχύ για όλα τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα (κι όσα δώσει στο Κύπελλο) με μέση τιμή από 70 έως 90 ευρώ, προκειμένου να συγκεντρωθεί κι από εκεί ένα «γενναίο» έσοδο.

◊ Τα διαρκείας που έδωσε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είναι κάτι λιγότερο από 5.000. Και πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας είναι να αξιοποιηθεί το υπόλοιπο γήπεδο και παράλληλα να γίνουν σχετικές «καμπάνιες» προς τον κόσμο για να ενισχύσει το συγκεκριμένο πλάνο και να έχει η Λεωφόρος τη μέγιστη δυνατή πληρότητα σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Στο δε πλάνο της νέας «σειράς» διαρκείας, όπως αναφέρθηκε στην πρόταση που έγινε στο Δ.Σ. θα συμπεριληφθούν και τυχόν (νέα) ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ που μπορεί να προκύψουν απ’ τις επόμενες φάσεις του Κυπέλλου. Το θέμα όμως, είναι ότι γίνει, να γίνει γρήγορα και να μην υπάρξει έξτρα κωλυσιεργία, διότι ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος…

◊ Τρία παιδιά απ’ την Κ20 πήρε μαζί του στην προπόνηση της ανδρικής ομάδας την Παρασκευή (6/10) ο Μαρίνος Ουζουνίδης και όπως όλα δείχνουν θα το πράξει και στο σαββατιάτικο πρόγραμμα. Ο πρώτος είναι ο Χρήστος Κουντουριώτης, 19,5 ετών, ο οποίος αγωνίζεται ως εξτρέμ. Ο δεύτερος είναι ο 19χρονος Βαγγέλης Θεοχάρης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως «6άρι», όσο κι ως «8άρι» και ο τρίτος της «παρέας» είναι ο 17χρονος στράικερ, Χρήστος Σέχου.

◊ Ο τελευταίος είναι απ’ τις «αδυναμίες» του Εβρίτη τεχνικού απ’ τα παιδιά της Ακαδημίας και θεωρεί πως εάν δουλευτεί σωστά, μπορεί σιγά-σιγά να πάρει θέση και ρόλο και στην πρώτη ομάδα. Απ’ τους τρεις τελευταίους που κάνουν προπονήσεις με τους «μεγάλους», είναι ο μοναδικός που δεν έχει υπογράψει ακόμη επαγγελματικό συμβόλαιο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει τον Γενάρη, διότι το πλάνο του Ελληνα τεχνικού, είναι να αρχίσει να σταθεροποιεί ο «μικρός» σιγά-σιγά τις παρουσίες του στην ανδρική ομάδα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK