Η "απενεργοποίηση" του Παναγόπουλου!

Οι… πασχαλινές "Γουλιές Δηλητήριο" επιστρέφουν με μία είδηση από το "εσωτερικό" του Παναθηναϊκού: Γιατί "πάγωσε" ο Αλαφούζος το στενό συνεργάτη του, με ποιους από τους παίκτες που έχουν κάνει καταγγελίες για "-3" είναι πια κοντά σε συμφωνία, πως αντιμετωπίζουν συνολικά οι παίκτες του "τριφυλλιού" το θέμα της αποχής και μια… πινελιά για το "Athens Alive".

Η "απενεργοποίηση" του Παναγόπουλου!
panagopoulos alafouzos EUROKINISSI

● Στα τόσα θέματα της "πράσινης" επικαιρότητας υπάρχουν κι ορισμένες "ειδήσεις" που πέρασαν λίγο στα "ψιλά". Όπως η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να πάρει πάνω του το κομμάτι των επαφών με ΕΡΤ καιNOVAγια τα τηλεοπτικά, μπαίνοντας μάλιστα και στην τετραμελή επιτροπή που συγκροτήθηκε με τους Σπανό, Μονεμβασιώτη, Καρυπίδη. Η συγκεκριμένη "επανεμφάνιση" του 61χρονου εφοπλιστή στο προσκήνιο, έπειτα από περίπου 6,5 μήνες (τελευταία φορά που "εμφανίστηκε" σε "παναθηναϊκό" θέμα ήταν στις συναντήσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στις 15 και 17 Σεπτεμβρίου), αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο "επεισόδιο" της οριστικής απεμπλοκής του απ’ το "τριφύλλι". Με ελαφρές τροποποιήσεις πάνω στο πλάνο εξόδου που είχαν (προ)ετοιμάσει εδώ και καιρό οι συνεργάτες του.

● Γιατί; Πιθανό, διότι κατάλαβε (έστω και στο παρά… ένα) πως τα όσα τον συμβούλευε ο στενός πυρήνας των συνεργατών του, οδηγούσαν το… καράβι με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια και σε οριστικό "ναυάγιο". Και και λίγο πριν το τέλος, κατανόησε πως η ολοκληρωτική καταστροφή μέσω εντός πιθανού υποβιβασμού, θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες (πρώτα απ’ όλα) για τον ίδιο. Είναι τυχαίο που πήρε πάνω του το "πακέτο" των τηλεοπτικών ο Αλαφούζος, μαζί με τις (επί προσωπικού) επαφές με τις άλλες ομάδες για την αλλαγή του κανονισμού υποβιβασμού; Ένα κομμάτι με το οποίο ασχολείτο (σχεδόν) αποκλειστικά ο Χρήστος Παναγόπουλος; Καθόλου τυχαίο, όπως φαίνεται…

● Διότι οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως οι σχέσεις των Αλαφούζου και Παναγόπουλου βρίσκονται πλέον σε "κρίση". Για διάφορα θέματα που είχαν δημιουργηθεί, αλλά κυρίως διότι κάποια πράγματα που είχε αναλάβει ο δεύτερος δεν βγήκαν ούτε στο 1%. Αποκορύφωμα όλων ήταν το "κάζο" του Παναθηναϊκού στις 26 Μαρτίου στη λίγκα, όπου πήγε με… αέρα (και "σιγουριά") πως θα αλλάξει ο κανονισμός, αλλά λίγο έλειψε να μην βρει ούτε την… ψήφο του (παρότι μάλιστα (υπο)στηρίχθηκε το αίτημα αλλαγής του υποβιβασμού από ΑΕΚ κι Ολυμπιακό). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Αλαφούζος… φόρτωσε μετά από αυτό και οι σχέσεις τους "πάγωσαν", με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού να αναλαμβάνει ο ίδιος τις επαφές για αλλαγή του κανονισμού, με "όχημα" τα τηλεοπτικά.

● Κι όπως λέγεται, ήδη πολλές απ’ τις "υπερεξουσίες" του Παναγόπουλου άρχισαν να "ψαλιδίζονται" και σιγά-σιγά οδεύει προς ολική "απενεργοποίηση". Κι όλο αυτό, εφόσον επιβεβαιωθεί και συνεχιστεί κι επί του… πρακτέου τις επόμενες ημέρες, θα έχει τη σημασία του για το πώς θα λειτουργεί από τούδε και στο εξής σε κάποια πράγματα η "πράσινη" ΠΑΕ. Διότι η πλειοψηφία των πάρα πολλών "αυτογκόλ" που έβαλε τους τελευταίους μήνες το διοικητικό περιβάλλον του Παναθηναϊκού, είχαν τη δική του "υπογραφή" και την αφελέστατη ανοχή του Αλαφούζου…Tobecontinuedσε αυτό το κομμάτι…

● Πάμε τώρα σε κάτι άλλο: Αν κάποιοι "φωστήρες" στα υψηλά κλιμάκια πιστεύουν πως με λογικές "διαίρει και βασίλευε", θα καταφέρουν να (δια)σπάσουν το κοινό μέτωπο που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα απέναντι στην καθημερινότητα των οικονομικών προβλημάτων, καλό θα ήταν να αλλάξει… πλευρό. Οι τακτικές του "πληρώνω κάτι ψιλά τους Έλληνες, ξεχωριστά από τους ξένους" και το ανάποδο, δεν θα (τους) περάσει. Διότι εάν δεν πληρωθούν ΟΛΟΙ οι παίκτες το 33% της δόσης Δεκέμβρη μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η αποχή απ’ τις προπονήσεις θα γίνει. Κι αυτό το έχουν συζητήσει και ξεκαθαρίσει μεταξύ τους όλοι οι παίκτες, είτε έχει απολαβές 1.000 ευρώ, είτε 550.000 ευρώ.

● Στο μέτωπο των καταγγελιών από πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού για αφαιρέσεις βαθμών, υπήρξαν εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα απ’ την πλευρά των Λέτο και Εσιέν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πλέον προφορική συμφωνία με τον "Σέμπα" για να του καταβληθεί το υπόλοιπο των 51.000€ που του οφείλονται ακόμη απ’ το συμβόλαιο του 2013, ενώ έχει γίνει κουβέντα και για τον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών απ’ το περσινό συμβόλαιό του (του έχουν επιδικαστεί 178.000€ απ’ τη δεύτερη προσφυγή που του έκανε).

● Από εκεί και πέρα, συνεχίζονται οι επαφές (και) με την πλευρά του Εσιέν, για να βρεθεί μία φόρμουλα συμφωνίας με μία "δυνατή" προκαταβολή κι νέο διακανονισμό. Ο Γκανέζος δεν έχει συμφωνήσει ακόμη, όμως υπάρχει πλέον πολύ πιο πρόσφορο έδαφος για να υπάρξει λύση, απ’ τη στιγμή που στον Παναθηναϊκό το… αποφάσισαν επιτέλους να ασχοληθούν σοβαρά με τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Μετά το Πάσχα επίσης, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στο νέο διακανονισμό με τον Τελάντερ (προκαταβολή, τρεις δόσεις των 50.000€ και "κούρεμα" 120.000€ απ’ τον Δανό), ενώ φαίνεται πως άνοιξε εκ νέου ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Σέρχιο Σάντσεθ για να μην κάνει καταγγελία στη FIFA και να λάβει ένα ποσό "μπροστά" από τα οφειλόμενα.

● Σε ότι αφορά τον Βέμερ, θα γίνει μία τελική κίνηση απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού (έπειτα από 20-25 μέρες απόλυτης… σιωπής απ’ την πλευρά των "πράσινων") για να βρεθεί άκρη και να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί στον Παναθηναϊκό πριν τις καταληκτικές ημερομηνίες. Το έφτασαν πάλι στο… αμήν οι διοικούντες, "τζογάροντας" εκ νέου πως θα βρεθεί την ύστατη ώρα λύση με τον Γερμανό, είτε με πληρωμή, είτε με το να μπει στη ρύθμιση των 36 δόσεων που επαναφέρει εντός των ημερών η ΕΠΟ. Αλλά όταν δείχνεις στον άλλο εδώ και καιρό πως δεν τον υπολογίζεις, θα έρθει η ώρα που στο τέλος δεν θα σε υπολογίσει κι αυτός.

● Κι έχει και συνέχεια. Διότι μέχρι τις 18 Απριλίου πρέπει να πληρωθούν οι 170.000€ της εφορίας του Πέτριτς που έχουν ήδη επιδικαστεί από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, ενώ 18 Απριλίου θα εκδικαστεί και η δεύτερη προσφυγή του Βέμερ για τις 100.000€ της εφορίας που διεκδικεί από τους "πράσινους". Δεν έχει αρχή και τέλος όλο αυτό…

● Η επόμενη, ουσιαστική εξέλιξη γύρω από το "AthensAlive" θα είναι μέσω Τσίπρα. Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επισημοποιήσει τη συμφωνία για το πρότζεκτ. Μέχρι τότε (θα) τρέχει το πακέτο των αλλαγών που έχει ζητήσει η κυβέρνηση από την κοινοπραξία πάνω στο αρχικό πλάνο. Το ότι δεν βγαίνουν πολλά προς τα έξω, δεν σημαίνει απαραιτήτως πως δεν προχωρούν τα πράγματα. Όσο κι αν υπάρχουν συμφέροντα, εκτός Παναθηναϊκού, που περιμένουν στη… γωνία για να βρουν τρωτά σημεία και να μπλοκάρουν το πρότζεκτ. Έχουν γνώση οι "φύλακες" στοconsortium…

News 24/7

24MEDIA NETWORK