Θέλουν VAR και το θέλουν... τώρα!

Το πρώτο "Κεντρί" του νέου έτους έρχεται να "τσιμπήσει" την επικαιρότητα. Το κυβερνητικό σχέδιο για το VAR που μπαίνει σε εφαρμογή, οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του Ολυμπιακού στην υπόθεση του Τάκη Λεμονή και η εκδίκηση του... Γιάνη Βαρουφάκη.

ΑΘΗΝΑ-Συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ η κίνηση Diem25 της οποίας στέλεχος είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ η κίνηση Diem25 της οποίας στέλεχος είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Σε μία προσπάθεια να εμπεδωθεί ακόμη περισσότερο αίσθημα δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο και για να πάψουν οι περιττές γκρίνιες που ώρες-ώρες κάνουν το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον ιδιαίτερα τοξικό, η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει πάση θυσία το VAR (την τεχνολογία εκείνη δηλαδή που βοηθάει το διαιτητή να παίρνει δύσκολες αποφάσεις).

Σ' αυτό το πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να λάβει χώρα συνάντηση μεταξύ του Γιώργου Βασιλειάδη και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στην οποία θα τεθούν επί τάπητος τα πάντα. Ποια θα είναι η συνδρομή του Παππά; Είναι ο αρμόδιος υπουργός για την προώθηση του θέματος αφού είναι υπεύθυνος για κάθε τι που έχει να κάνει με την υψηλή τεχνολογία.

Εκτός αυτού, για τον Παππά πρέπει να κρατήσουμε και κάτι άλλο. Ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον του Μαξίμου κάτι που σημαίνει ότι για τις κινήσεις του είναι πάντα ενημερωμένος ο Αλέξης Τσίπρας. Και αυτό έχει τη σημασία του. Πρωθυπουργική άρα και κυβερνητική πρόθεση είναι να σπάσει μέχρι το τέλος το απόστημα στο χώρο του ποδοσφαίρου και η χρήση του VAR θεωρείται ένα γενναίο βήμα.

Τώρα, εφόσον αναρωτιέστε αν θα προλάβει εφέτος ο οργανισμός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να υιοθετήσει το μέτρο, η πρόβλεψη είναι μάλλον εύκολη. Πολύ δύσκολα θα εφαρμοστεί το VAR από την εφετινή σεζόν. Τα ελληνικά γήπεδα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι παντελώς ακατάλληλα να φιλοξενήσουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Χρειάζονται, άρα, μεγάλες παρεμβάσεις που είναι αμφίβολο αν μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι το Μάιο.

Ακόμα και για τον επόμενο Αύγουστο, όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019, δεν μπορεί να υπάρξει σιγουριά. Αλίμονο, στην Ελλάδα είμαστε. Εδώ η αλλαγή με τις πλαστικές σακούλες μας δυσκολεύει...

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Active member από τα παλιά, συγκεκριμένα από το 2001. Ένα από τα πιο πολιτικά τους τραγούδια. "Θα 'θελα να 'μουν" από τον "Καιρό του αλλόκοτου φόβου".

ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Όπως, προφανώς, θα διαπιστώσατε όλες τις προηγούμενες ημέρες στον Ολυμπιακό έχει χαθεί η μπάλα. Στο επικοινωνιακό κομμάτι ειδικά η ήττα είναι τόσο μεγάλη που μόνο τυφλός δεν μπορεί να την δει. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι πρώτοι στη βαθμολογία κόντρα σ' όλα τα προγνωστικά και όμως μέσα στις διακοπές των γιορτών κατόρθωσαν να κατασπαράξουν οι ίδιοι τις σάρκες τους με τους επιεικώς ερασιτεχνικούς χειρισμούς στην υπόθεση Λεμονή.

Έτσι κατάφεραν βασικά δύο πράγματα. Να "αγιοποιήσουν" τον Έλληνα τεχνικό ο οποίος, παρά τα πολλά λάθη του, φεύγει καβάλα στ' άλογο και να ναρκοθετήσουν το έδαφος για τον επόμενο προπονητή ακόμα και αν αυτός είναι ο... Μουρίνιο.

Πραγματικά μεγάλη επιτυχία χρονιάρες μέρες...

ΓΙΑΝΗΣ...ΜΕ ΈΝΑ "Ν"

Αν κάποιο πρόσωπο δίχασε περισσότερο την ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια, αυτό δεν είναι άλλο από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών (κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2015) κατ' αρχήν λατρεύτηκε και εν συνεχεία μισήθηκε όσοι λίγοι Έλληνες.

Για τις ικανότητές του ως πολιτικού όντος υπάρχουν, δικαίως, πολλές απόψεις. Όμως η επιστημονική του επάρκεια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί εύκολα. Έχει διδάξει σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, απολαμβάνει την εκτίμηση κορυφαίων οικονομολόγων.

Υπό αυτήν την έννοια όσα γράφει κατά καιρούς έχουν σημαντική αξία. Στο παρακάτω tweet ( έρευνα του Αλέξη Σμυρλή) μπορείτε να δείτε ένα εξόχως ενδιαφέρον άρθρο του το οποίο, μεταξύ άλλων, θίγει και το θέμα του ισοζυγίου τρέχουσων συναλλαγών ως ποσοστό του ΑΕΠ της γερμανικής οικονομίας.

Τι διαπιστώνουμε με μία απλή ματιά; Ξεχειλίζει από πλεονάσματα η γερμανική οικονομία στα χρόνια της κρίσης. Ειδικά το 2015 και το 2016 ο σχετικός δείκτης ξεπέρασε το 8%. Τα τελευταία επτά χρόνια, μνημονιακά για την Ελλάδα, για τη Γερμανία ήταν χρόνια συσσώρευσης.

Νάρκισσος ο Γιάνης, χωρίς καμία αμφιβολία, ίσως και αυτοκαταστροφικός. Αλλά ειλικρινά: Μπορείς κανείς να αμφισβητήσει στα ίσια όσα λέει και όσα γράφει;

Διαβάστε και το βιβλίο του "Ανίκητοι ηττημένοι". Θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο που οι πολιτικές της μίας μικρής μειοψηφίας γραφειοκρατών επιβάλλονται χωρίς καμία ντροπή και κανέναν δισταγμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK