Αλλη ΑΕΚ, άλλος Σπανούλης

Ο Ολυμπιακός ξέρει πως τη Δευτέρα θα ανταμώσει με μια μεταμορφωμένη ΑΕΚ, στο ματς που θα κρίνει την πρωτιά... Αλλά την ίδια στιγμή θα έχει και τον αρχηγό του σε καλή ψυχολογια μετά το ματς με την Νταρουσάφακα. Ο Σπυριάρης εξηγεί και αναλύει με το δικό του τρόπο.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στην EuroLeague, ο Ολυμπιακός έχει βρει το δρόμο του και επί της ουσίας έχει ήδη πετύχει δύο στόχους: προκρίθηκε στην 8αδα και θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Ομως τη Δευτέρα, υπάρχει ένα ακόμα πιο κομβικό ματς για τους ερυθρόλευκους, θα εν πολλοίς θα μας δώσει μια σημαντική πληροφορία εν όψει των τελικών της Stoiximan.gr Basket League.

Ποια είναι αυτή; Θα μάθουμε ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στη μάχη για τον τίτλο.Το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι κυκλωμένο καιρό τώρα στο μεγάλο λευκό πίνακα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο γραφείο του στο ΣΕΦ.

Από εκεί περνάει η πρωτιά στην κανονική περίοδο για τον Ολυμπιακό, αν έρθει το διπλό είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει αλλαγή σκηνικού και να προσπεράσει ο Παναθηναϊκός τους ερυθρόλευκους.Εννοείται πως η πρωτιά στην κανονική περίοδο δεν δίνει και το πρωτάθλημα, άλλωστε έχουμε δει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά μπρέικ και ανατροπές στα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League.

Ομως στον Ολυμπιακό θέλουν όσο τίποτα άλλο το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς και είναι προετοιμασμένοι καιρό τώρα στο κομμάτι της ψυχολογίας για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ.Τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, διότι το τάιμινγκ δεν ευνοεί καθόλου τον Ολυμπιακό. Η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ ήρθε σε ένα σημείο που καθόλου δεν βολεύει τους ερυθρόλευκους, που πολύ θα ήθελαν οι όποιες εξελίξεις να έρθουν από την Τρίτη. Κι αυτό γιατί πάντα η ψυχολογία μιας ομάδας βελτιώνεται στο πρώτο ματς μετά από μια αλλαγή και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό είναι το πρώτος της μετά-Ζντοβτς εποχής.

Στον Ολυμπιακό, βέβαια, λένε ότι πάντα ασχολούνται με τη δική τους ομάδα, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι πως θα ανταμώσουν μια μεταμορφωμένη ΑΕΚ την Δευτέρα. Φυσικά την ίδια στιγμή, ήρθαν και τα καλά νέα με τον Βασίλη Σπανούλη. Και η εξέλιξη του αγώνα ναι μεν έφερε σε δύσκολη θέση τους ερυθρόλευκους στην τελευταία περίοδο, ήταν όμως ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Διότι η ομάδα του τον χρειάστηκε στο κρίσιμο σημείο και ο Σπανούλης όχι μόνο πέτυχε δύο μεγάλα καλάθια, αλλά έκανε και δύο βουτιές για να σώσει την μπάλα, που έβαλαν και τη σφραγίδα του στην αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα.

Ο,τι έγινε στο σημείο αυτό έφτιαξε την ψυχολογία του Σπανούλη, που δεν άρχισε καλά το ματς και πήγε στο πεντάλεπτο στον πάγκο και συνάμα έδειξε σε όλους πως όταν ο 35χρονος είναι στο παρκέ, πάντα θα είναι έτοιμος να κάνει κάτι διαφορετικό. Κι αυτό θα το χρειαστεί ο Ολυμπιακός και τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο υπόλοιπο της σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK