Αυτόν τον τελικό ήθελαν, αυτόν τον τελικό είχαν

Ο Παναθηναϊκός και ο Αρης συμφώνησαν σε όλα πριν από τον τελικό και δεν λογάριασαν κανέναν... Αυτόν τον τελικό ήθελαν, αυτόν είχαν. Κι ας τους είχαν προειδοποιήσει. Ας μην παραπονιούνται τώρα. Γράφει ο Σπυριάρης.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ποιος ήθελε να γίνει ο τελικός στο Αλεξάνδρειο; Ο Αρης το ζητούσε με κάθε τρόπο, ο Παναθηναϊκός συμφώνησε και κόντρα στις αντιρρήσεις της Ομοσπονδίας, αλλά και τις επιθυμίες της αστυνομίας, το ματς έκρινε την κούπα του κυπέλλου έγινε στο Παλέ της Θεσσαλονίκης.

Ο Αρης ανέλαβε την ευθύνη, ο Παναθηναϊκός συναίνεσε και η ΕΟΚ δεν μπορούσε να πάει κόντρα στις επιθυμίες των ομάδων που συμμετείχαν. Ηράκλειο ήθελε από την αρχή, ήταν το μόνο γήπεδο που θα μπορούσε η αστυνομία να μπορέσει να επιβάλλει την τάξη. Δεν ήθελαν οι δύο αντίπαλοι. Μέχρι και Ξάνθη ή Λάρισα συζητήθηκε. Φαντάζεστε να είχε γίνει εκεί ο τελικός; Σε πιο μικρό γήπεδο από το Αλεξάνδρειο;

Ποιος ήταν το αποτέλεσμα; Να μην φτάνουν τα εισιτήρια, να υπάρχουν πολλά παράπονα, να μπουν περισσότεροι απ' όσοι είχε συμφωνηθεί, να αρχίσει ο τελικός με μία ώρα καθυστέρηση. Το ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα δεν ήταν θέμα αστυνομίας, ούτε ΕΟΚ. Ολοι ήθεραν πως αυτό υα συμβεί. Και συνέβη. Ε, ας αναλάβουν την ευθύνη όσοι ήθελαν να γίνει στο Αλεξάνδρειο ο τελικός. Δηλαδή ο Αρης και ο Παναθηναϊκός.

Τώρα μαλώνουν οι δυο τους, ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Ηθελαν να δείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν, στην πράξη μάλωσαν και έγιναν εχθροί. Πού δηλαδή να γινόταν φάιναλ 4 ή φάιναλ 8. Με οπαδούς των δύο ομάδων έγινε πόλεμος, πού να ήταν και οπαδοί άλλων ομάδων. Του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ για παράδειγμα.

ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Η Ελλάδα δεν τις αντέχει τις γιορτές, δεν είναι στην κουλτούρα της. Είχαμε νοσταλγήσει ένα ματς με οπαδούς δύο μεγάλων ομάδων στις εξέδρες, αλλά αυτό ίσχυε μέχρι να θυμηθούμε και να ζήσουμε την πραγματικότητα. Αυτό τον τελικό ήθελαν οι ομάδες, αυτός έγινε. Κι ας κατηγορεί ο Γιαννακόπουλος τον Αρη και ο Λάσκαρης τον Παναθηναϊκό.

Δεν φταίνε ούτε οι παππούδες της ΕΟΚ, ούτε η αστυνομία. Το κακό μας το κεφάλι φταίει για όλα.

Τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο έγινε κανονικό και δίκαιο ματς. Ο Αρης δεν έχασε από τη διαιτησία, ούτε από τον κόσμο στις εξέδρες, ούτε από κανέναν. Είναι γραφικό να θεωρεί ο Αρης ότι έχασε την κούπα από τους διαιτητές.

Και να μιλάει για ένα σφύριγμα. Ο καλύτερος σε όλο το ματς κέρδισε. Μην το παρακάνουμε, λοιπόν. Αλλωστε κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Αρη που έχασε την κούπα. Μόνο και μόνο που πήγε τελικό και διεκδίκησε κάτι σπουδαίο για 38 λεπτά, είναι άξιος συγχαρητηρίων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK