Ναι, αλλά δεν έπαιξε ο Γιανγκ...

Καλό το επιθετικό και θεαματικό μπάσκετ αλλά ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα για να μην μπει σε περιπέτειες. Επειδή λοιπόν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ο πρωταθλητής Ελλάδας επιστράτευσε την άμυνα και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Σπυριάρης αναλύει...

Ναι, αλλά δεν έπαιξε ο Γιανγκ...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οσους πόντους έβαλε η Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι της Μαδρίτης, πέτυχε η Μπαρτσελόνα σε όλο το ματς στο ΣΕΦ. Για την ακρίβεια οι Μαδριλένοι έβαλαν έναν πόντο παραπάνω, έφτασαν στους 53, έναντι των 52 των Καταλανών.

Αν μη τι άλλο, αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός είναι επίτευγμα. Να κρατάς την Μπαρτσελόνα στη χειρότερη συγκομιδή στην ιστορία της ως προς το επιθετικό κομμάτι, δεν είναι λίγο. Είναι πολύ ΜΕΓΑΛΟ πράγμα. Να την κρατάς στους 25 στο πρώτο ημίχρονο και να δέχεσαι 27 στο δεύτερο, είναι αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτο.

Θα πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός μας είχε συνηθίσει αλλιώς φέτος. Σε καλύτερη επιθετική παρουσία, σε διαφορετικό μπάσκετ, με μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων. Σωστό. Ομως πολλά εξαρτώνται και από τον αντίπαλο. Και η Μπάρτσα είναι μια εξαιρετική ομάδα στην άμυνα. Εκανε κι αυτή την προσπάθειά της, κράτησε τον Ολυμπιακό στους 59 κι αν έλεγε κανείς πριν από το ματς ότι ο Ολυμπιακός θα σκοράρει τόσο λίγο, θα πόνταρε όλα τα λεφτά του στους Καταλανούς.

O ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Σφαιρόπουλος γύρισε το διακόπτη μετά το παιχνίδι με την Γαλατά και έβαλε την ομάδα του σε μια άλλη διαδικασία. Καλή η επίθεση, ωραίο το σόου της νέας EuroLeague, αλλά όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, η άμυνα αποτελεί την εγγύηση. Ο Ολυμπιακός δεν είχε περιθώριο ήττας στην... διαβολοβδομάδα, αν έχανε θα πήγαινε στο ΟΑΚΑ με ρεκόρ 3-4 και θα έμπαινε σε περιπέτειες.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα σε τέτοιες περιπτώσεις και οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι στα τρίποντα - είχαν 9 στα 33 - η διαφορά θα ήταν διψήφια, αλλά είπαμε έπαιξε και η Μπάρτσα άμυνα...

Οπως και να έχει, το μόνο που μετράει στο τέλος κάθε βραδιάς είναι η κατάταξη. Και ο Ολυμπιακός έφτασε στις 4 νίκες. Τι θα γίνει στο επόμενο ματς κανείς δεν ξέρει, κανένα παιχνίδι δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο, άρα δεν χρειάζονται επιπλέον συμπεράσματα. Ούτε να λέμε ότι με 59 πόντους δεν κερδίζεις στο ΟΑΚΑ ή ότι αποκλείεται να μείνει ο Παναθηναϊκός στους 52 μέσα στην έδρα του.

Κι αν πρέπει με κάθε τρόπο να γκρινιάξει κάποιος, αν δεν μένει ευχαριστημένος με τίποτα, αφορμή υπάρχει. Δεν έπαιξε ο Γιανγκ. Τι κι αν ο Μπιρτς ήταν εξαιρετικός, τι κι αν ο Μιλουτίνοφ έκανε μια χαρά τη δουλειά του απέναντι στον Τόμιτς. Με λίγα λόγια δεν είχε πρόβλημα στη θέση του σέντερ ο Ολυμπιακός, Μπιρτς και Μιλουτίνοφ επικράτησαν στη μάχη των σέντερ κόντρα σε Τόμιτς και Ντόρσεϊ, αλλά αυτό δεν μας νοιάζει καθόλου... Δεν έπαιξε ο Γιανγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ενοχλημένος ο Σφαιρόπουλος: "Ψάχνετε να βρείτε κάτι να γράψετε..."
Ο Ολυμπιακός έσφιξε τα λουριά μέχρι το τέρμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK