Τετράδα; Ναι, αλλά τη Δευτέρα είναι... τελικός

Ο Σπυριάρης γράφει για την προοπτική του πλεονεκτήματος έδρας που ανοίγεται μπροστά στον Ολυμπιακό, αλλά και το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, που είναι το πρώτο - ουσιαστικά - ματς της χρονιάς που δεν επιτρέπεται η ήττα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
kalathis papanikolaou EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοιάζει όσο κανείς άλλος στον Γιάννη Ιωαννίδη. Στην πραγματικότητα είναι η μετεξέλιξη του πιο πετυχημένου Ελληνα προπονητή στην ιστορία του Ολυμπιακού, στο πιο... σύγχρονο. Γι αυτό και το μόνο που δεν θέλει είναι καλά λόγια και θριαμβολογίες, λίγο πριν από το μεγάλο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να μείνουν χαμηλά οι τόνοι στον Ολυμπιακό μετά το διπλό στη Βαρκελώνη. Κυρίως γιατί οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν καταδικασμένοι από τη στιγμή που ταξίδεψαν δίχως τον Βασίλη Σπανούλη στην Καταλονία και ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορεί να κάνει το διπλό.

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι ο Ολυμπιακός δεν υποτίμησε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δεν το άφησε. Κι ας πήγε δίχως την αιχμή του δόρατός του στην Βαρκελώνη. Οπως είπε και ο Γιώργος Πρίντεζης, ένα ματς δίχως τον Σπανούλη μπορείς να το κερδίσεις. Αντε δύο... Ε, αυτό έκανε ο Ολυμπιακός. Όπως νίκησε σε ένα παιχνίδι δίχως τον Γιώργο Πρίντεζη, έτσι τα κατάφερε και δίχως τον αρχηγό του.

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, πέρασαν από την έδρα της Μπαρτσελόνα και επί της ουσίας πέτυχαν διπλή νίκη. Γιατί την ίδια στιγμή έχασε και η Φενέρ και η Μπασκόνια, άρα ο δρόμος προς το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague άνοιξε διάπλατα. Αν είχαν απλά χάσει Φενέρ και Μπασκόνια, δεν θα είχαν απολέσει έδαφος. Τώρα έκαναν το μεγάλο κόλπο και κρατούν για τα καλά την τύχη στα δικά τους χέρια.

Ο Ολυμπιακός συνεπώς συνεχίζει να εκπλήσσει και να κερδίζει κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Και χωρίς Σπανούλη και χωρίς Πρίντεζη και χωρίς Χάκετ. Παρότι πολλοί πίστευαν ότι θέλει σέντερ, 4αρι, άλλον πλέι μέικερ για να αλλάξει τον Ιταλό. Παρότι ακόμα και τώρα κάποιοι γκρινιάζουν γιατί δεν υπάρχουν πτυσσόμενες στο ΣΕΦ. Λες και οι άλλες θέσεις γεμίζουν.

Όπως και αν έχει όμως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα. Ούτε τίτλο έχει πάρει, ούτε κάποιο χειροπιαστό πλεονέκτημα. Αντίθετα μπορεί να χάσει έναν τίτλο τη Δευτέρα αν ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Αν επαναπαυθεί, αν υποτιμήσει τον πληγωμένο του αντίπαλο, μπορεί μέσα σε μια μέρα να αντιστρέψει όλο το κλίμα.

Για τον Ολυμπιακό το ματς της Δευτέρας είναι ο πρώτος τελικός της χρονιάς. Κι ας μην δίνει κούπα. Καλό το ρεκόρ στην EuroLeague, το 3-0 επί του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά το 4-0 φέρνει αγκαλιά τους ερυθρόλευκους με την πρώτη κούπα της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Διπλό τετράδας από μία ΟΜΑΔΑ!
Το τρομερό buzzer beater του Γκριν
Το πανηγύρισε τρελά και ο Καραμάνος!
Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός είναι σαν ένα... δόρυ"
Γιώργο Πρίντεζη είσαι μεγάλη καρδιά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK