Θύμισε τον περυσινό Ολυμπιακό...

Ο Σπυριάρης θυμάται τον Ολυμπιακό που έχασε ένα χρόνο πριν στο ΣΕΦ από την Μπάμπεργκ, εξηγεί τι σημαίνει η αστοχία στα τρίποντα και γιατί δεν φταίνε οι σέντερ για την εμφάνιση κόντρα στην Μακάμπι.

Θύμισε τον περυσινό Ολυμπιακό...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κάποιοι μπορεί να το σκέφτηκαν. Οτι λίγο χρόνο ακόμα να είχε ο Ολυμπιακός, μπορεί να προλάβαινε να γυρίσει το παιχνίδι... Καμία σχέση.

Ολη μέρα να έπαιζαν οι ερυθρόλευκοι κόντρα στην Μακάμπι, αυτό το ματς ήταν αδύνατο να το γυρίσουν. Και γιατί η Μακάμπι είχε ρυθμό και ψυχολογία και γιατί ο Ολυμπιακός έκανε την χειρότερη δυνατή εμφάνιση.Ηταν ένα ματς που θύμισε πάρα πολύ την περυσινή ήττα από την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο φαβορί, ουδείς πίστευε ότι μπορεί να χάσει και τελικά βρέθηκε να κυνηγάει. Εχανε με 18 πόντους, χρησιμοποίησε ό,τι σε κοντό σχήμα υπήρχε (παραλίγο να παίξει 4αρι ο Μάντζαρης) και με πίεση σε όλο το γήπεδο και μπάσκετ ειδικών καταστάσεων προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση.

Βέβαια κόντρα στην Μπάμπεργκ έφτασε πιο κοντά στο στόχο, τώρα οι 7 πόντοι της διαφοράς ήταν το καλύτερο που κατάφερε η ομάδα του Πειραιά. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να νικήσει αυτό το ματς ο Ολυμπιακός, ό,τι άλλο να πούμε είναι εντελώς λάθος. Μπασκετικές εξηγήσεις και αναλύσεις θα διαβάστε πολλές, η αλήθεια όμως είναι μία.

Ο Ολυμπιακός άφησε την Μακάμπι να βρει ρυθμό και την ίδια στιγμή έχασε πάρα πολλά ελεύθερα σουτ. Αρχισε τον αγώνα με 0 στα 9 τρίποντα, στο ημίχρονο είχε 2 στα 13, έφτασε να έχει 3 στα 18 και τελείωσε το παιχνίδι με 6 στα 33... Δηλαδή ποσοστό 18%, που θα ήταν μικρότερο, αν δεν ευστοχούσε ο Ολυμπιακός στα δύο τελευταία τρίποντα, όταν όλαν είχαν κριθεί. Ηταν ένας Ολυμπιακός από... πέρυσι.

Περιορίστηκε ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, δεν είχαν πεδίο δράσης. Η Μακάμπι έπαιξε κλειστά στην άμυνα και άφησε όλους τους υπόλοιπους να σουτάρουν. Ο Γκριν και ο Λοτζέσκι είχαν 50% και όλοι οι άλλοι τα έσπασαν.

Το κλειδί της επιτυχίας του φετινού Ολυμπιακού ήταν πως όλοι οι παίκτες απειλούν, η άμυνα δεν γίνεται να κλείσει και υπάρχει χώρος για τον Σπανούλη. Στην βραδιά που δεν μπήκε τίποτα, ήρθε φυσιολογικά η ήττα. Θα συμβεί αυτό, πολύ περισσότερο στη φετινή EuroLeague.Οσο γι αυτούς που τα έριξαν όλα στον Γιανγκ και στην απουσία σέντερ.

Ισως να έχουν και δίκιο. Αλλά αν λάβουμε υπόψιν το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν θέλει μόνο σέντερ. Θέλει και πλέι μέικερ και σούτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ και πάουερ φόργουορντ και σέντερ και προπονητή και παράγοντες. Ενδεχομένως και οπαδούς, γιατί το ΣΕΦ ήταν μισογεμάτο κόντρα στην Μακάμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ακόμη αστοιχεί από το τρίποντο ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK