Κάτι τρέχει με τον "χρυσοδάκτυλο" Μέντες...

Πόσο συγκυριακό είναι που ο Ολυμπιακός επέλεξε μ' ένα σμπάρο (ενημέρωση) να ... κτυπήσει τρεις παίκτες του Πορτογάλου μεγαλόατζέντη, "ακυρώντας" Χασάν, Βούκσεβιτς και βάζοντας σε χοντρή αμφισβήτηση τον Μιράντα; Η φετινή συνεργασία τους για την Φόρεστ και η παράμετρος Ποντένσε. Και λίγο...παρασκήνιο από Γουίλιαν Αράο.

Κάτι τρέχει με τον "χρυσοδάκτυλο" Μέντες...

Δυόμιση ώρες μεσολάβησαν μεταξύ της πρώτης διαρροής/ενημέρωσης από τον Ολυμπιακό πως αποσύρεται από την μεταγραφική υπόθεση του Γουίλιαν Αράο (κατηγορώντας τους ατζέντηδες του για συνεχιζόμενο παιχνίδι... παλινδρομήσεων) και της δεύτερης που είχε να κάνει με τους Αχμέντ Χασάν (διέκοψαν τις συζητήσεις για τον Αιγύπτιο φόρ, ο οποίος δεν τους απασχολεί μεταγραφικά), Νίκολα Βούκσεβιτς (διέψευσαν κατηγορηματικά πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σέρβο μέσο) και Ρόντερικ Μιράντα (το μέλλον του στους "ερυθρόλευκους" κρίνεται πλέον αβέβαιο, παρότι μόλις στις 11 Ιουλίου ανακοινώθηκε ο δανεισμός του από την Γούλβς)!!

Τι ερμηνεία όμως, δίνει η πιάτσα agents για όλα αυτά;

1ον) Ο Γουίλιαν Αράο είναι μια υπόθεση που 110% έχει... χρεωθεί ο Πέδρο Μαρτίνς! Αν γινόταν θα αποτελούσε κυριολεκτικά μια... ολόδική του μεταγραφή. Η αλήθεια είναι πως το deal (διευκρίνηση: όχι μόνο από οικονομικής πλευράς) ήταν μάλλον... περίπλοκο και χρειαζόταν προσεκτική νομική κάλυψη.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο και οι εμπλεκόμενοι ατζέντηδες... πρόσθεταν απαιτήσεις και η "ερυθρόλευκη" πλευρά, από ένα σημείο και μετά, δεν θέλησε να δείξει... ευελιξία. Γιατί όχι μόνο η πλευρά του Βραζιλιάνου, αλλά κι αυτή του Ολυμπιακού ήθελε εγγυήσεις για να είναι διασφαλισμένη!

Πριν μάλιστα ο Ολυμπιακός αποσυρθεί από την υπόθεση Γουίλιαν Αράο, στις πιάτσες, τόσο την βραζιλιάνικη, όσο και την ελληνική, έλεγαν πως οι "ερυθρόλευκοι" θα πλήρωναν ελαφρώς παραπάνω για τον παίκτη, συγκριτικά με τα λεφτά που τους ζητούσαν προ 15νθημέρου! Τα είχαν αποδεχθεί όμως...

Να θυμίσουμε πως κάπως έτσι αποσύρθηκε ο Ολυμπιακός κι από τον Μεριά, για να... επιστρέψει τελικά η ομάδα του (Σφαξιέν) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφού βέβαια πίεσε και ο Τυνήσιος στόπερ. Βέβαια διαφορετικές υποθέσεις και κυρίως άλλο να μπλέκεις με Βραζιλιάνους κι άλλο με Βορειοαφρικανούς...

2ον) Κούκα, Βούκσεβιτς και Μιράντα είναι "ομόσταβλοί" στην Gestifute του Ζόρζε Μέντες. Παίκτες της Μπραγκα οι δύο πρώτοι, του... Ολυμπιακού (ως δανεικός) ο τρίτος. Και οι τρεις βέβαια πελάτες του "χρυσοδάκτυλου" Πορτογάλου μεγαλοατζέντη, το... Κανάλι του οποίου "άνοιξαν" αυτό το καλοκαίρι ο Μαρινάκης, αφού βέβαια ξόδεψε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Λέγεται πως σε αυτό βοήθησε και η παρουσία του Αιτόρ Καράνκα στον πάγκο της Νότιγχαμ, με τον Ισπανό κόουτς να συνδέεται με τον Μέντες από την εποχή που βρισκόταν στο πλευρό του Μουρίνιο

Κάπως έτσι η Φόρεστ του Μαρινάκη πλήρωσε 15 εκ. € στην Μπενφίκα για την αγορά του μόλις 21 χρόνων Ζοάο Καρβάλιο, έβαλε οψιόν αγοράς άλλα 15 εκατ. για τον συνομήλικό του Ντιόγκο Γκονσάλβες (επίσης από τους "Αετούς") και πήρε δανεικό από την Μονακό τον Ζιλ Ντίας.

Και οι τρεις πελάτες του Μέντες, ο οποίος στην συνέχεια έκανε το "κόλπο γκρόσο" για τον Ολυμπιακό, φέρνοντας του το 22χρονο αστέρι Ντανιέλ Ποντένσε. Είχε μείνει ελεύθερος από την Σπόρτινγκ για "ειδικό λόγο" αλλά η τελευταία δεδομένα στο προσεχές μέλλον θα απαιτούσε και θα κυνηγούσε μια καλή αποζημίωση.

Την υπόθεση Ποντένσε - Σπόρτινγκ φέρεται να είχε αναλάβει για να την "καθαρίσει" ο Μέντες, που στο μεταξύ "έστειλε" στον Πειραιά τον Μιράντα. Παίκτη που το περασμένο καλοκαίρι είχε πάει από την Ριο Αβε στην Γούλβς, "ουρά" του ακριβοπληρωμένου Ντιόγκο Γιότα. Παρεμπιπτόντως, στην Αγγλία εκείνη την μεταγραφή του Μιράντα (στην Γούλβς) την είχαν χαρακτηρίσει καθαρά "μανατζερική".

Για να φτάσουμε σήμερα, όπου ο Ολυμπιακός έβγαλε στον... τάκο, με τη μία, όλο το "πακέτο" του agent Mέντες! Δηλαδή όχι μόνο τον Μιράντα (όντως κακώς ως απογοητευτικός και στα 3 φιλικά που αγωνίστηκε με Τεσέντερλο, Γκένκ και Αιντχόφεν), τον οποίο "φόρτωσε" στους "ερυθρόλευκους" αλλά και τους προτεινόμενους Κούκα, Βούκσεβιτς!

Το αξιοπερίεργο πως ενώ του Κούκα (συνεργάστηκε με τον κόουτς Μαρτίνς στην Ριο Αβε, μαζί με τον Μιράντα!) αποτελούσε μια γνωστή υπόθεση -σήριαλ στο ρεπορτάζ των "ερυθρόλευκων", του Βούκσεβιτς ήταν παλιά που καλά, καλά δεν πρόλαβε να... ξαναπαίξει και ο Ολυμπιακός (που σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν αποδείχθηκε πολύ... διακριτικός) έσπευσε να την διαψεύσει.

Στο δια ταύτα: μήπως προέκυψε/τρέχει κάτι (που δεν γνωρίζουμε) στην σχέση με τον Ζόρζε Μέντες και έπεσε "τριπλό"... άκυρο; Έστω και σαν μήνυμα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK