Ο Σάντρο Τονάλι δεν θυμίζει Πίρλο μόνο στο χτένισμα

Ο Σάντρο Τονάλι άρχισε την καριέρα του στην Μπρέσια όπως ο Αντρέα Πίρλο, άλλαξε θέση όπως ο Πίρλο, έχει μαλλί όπως ο Πίρλο. Μόνο που αγωνίζεται και σαν τον Πίρλο.

Ο Σάντρο Τονάλι δεν θυμίζει Πίρλο μόνο στο χτένισμα

Το μαλλί του θυμίζει έντονα τον Αντρέα Πίρλο. Εξάλλου, αγωνίζεται στην Μπρέσια, εκεί όπου ο Ιταλός θρύλος εκτόξευσε τις μετοχές του. Η κορμοστασιά του θυμίζει Κακά. Δεν κοιτάει ποτέ κάτω και έχει αρκετά μακριά πόδια για το σωματότυπό του.

Ο Σάντρο Τονάλι είναι 18 ετών και έχει κάνει ήδη το ιταλικό κοινό να παραμιλάει. Εσχάτως και τους προπονητές στην Premier League, με συνέπεια να αποτελεί άξιο νέο μέλος της ομάδας των Wonderkids του Contra.gr.

Το background

Γεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 2000, στο Λόντι της Λομβαρδίας. Αντί να αρχίσει το ποδόσφαιρο σε κάποιον σύλλογο της περιφέρειας, πήγε λίγο πιο νότια, στην Εμίλια Ρομάνα, για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της Πιατσέντζα. Όταν ο σύλλογος κήρυξε πτώχευση, επέστρεψε στη Λομβαρδία, για να ενσωματωθεί στην ακαδημία της Μπρέσια.

Οι πρώτες θέσεις του ήταν δεύτερος επιθετικός ή επιτελικός μέσος, ωστόσο ως παίκτης της... Μπρέσια και όλοι είχαν δει έναν παίκτη με τα δικά του προσόντα να μην κάνει γι' αυτές τις θέσεις. Μετατοπίστηκε πιο χαμηλά στο γήπεδο, αναλαμβάνοντας ρόλο regista στην ομάδα, ρόλο playmaker από χαμηλά, όπως έκανε και ο Πίρλο την εποχή που γεννιόταν ο Τονάλι.

Ο Σάντρο Τονάλι δεν θυμίζει Πίρλο μόνο στο χτένισμα

Βρέθηκε στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου σε ηλικία 16 ετών και πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του στις 26 Αυγούστου 2017, τρεις μήνες αφότου έγινε 17, σε αγώνα κόντρα στην Αβελίνο για τη Serie B. Μετά από 19 συμμετοχές στη σεζόν 2017-2018, πλέον λογίζεται βασικός στην ομάδα.

Ταυτόχρονα, βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της εθνικής Ιταλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κ-19 που διεξήχθη φέτος στη Φινλανδία. Οι 'ατζουρίνι' νίκησαν την Πορτογαλία στον όμιλο, ωστόσο έχασαν στον τελικό από τον ίδιο αντίπαλο με 4-3 στην παράταση, με τον Τονάλι να επιλέγεται στην ιδανική ενδεκάδα του τουρνουά.

Το scouting report

Οι συγκρίσεις με τον Πίρλο δικαίως δεν αφορούν μόνο την κόμμωση. Ο Τονάλι πρόκειται για παίκτη που είναι εμφανές ότι έχει παρακολουθήσει τον παλαίμαχο άσο σε δράση κι έχει επιχειρήσει να μιμηθεί τις κινήσεις του.

Το δεξί πόδι του Τονάλι είναι ικανό να μοιράσει την μπάλα τόσο σε κοντινή απόσταση όσο και σε μακρινή. Οι λόμπες πάνω από τις αντίπαλες άμυνες θυμίζουν αρκετά τον Πίρλο, όπως και τα μικρά τρεξιματάκια τους. Λόγω της τεχνικής κατάρτισης, ο Τονάλι αρχίζει να αναλαμβάνει και στημένες φάσεις, όπως και ο... προκάτοχός του.

Ο Σάντρο Τονάλι δεν θυμίζει Πίρλο μόνο στο χτένισμα

Ο νεαρός Ιταλός μέσος διαθέτει και αρκετά δυνατό πόδι, επιχειρώντας πανίσχυρα σουτ ακόμα και εν στάσει, που αφήνουν εμβρόντητους τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Επιπλέον, μπορεί να διατηρεί κατοχή της μπάλας με ντρίμπλες.

Στα αρνητικά συγκαταλέγεται η χαμηλή ταχύτητά του, παρότι διαθέτει μακριά πόδια και θα έπρεπε να είναι πιο γρήγορος. Αξιοποιεί τα πόδια του, πάντως, κόβοντας αντιπάλους ακόμα κι αν δεν βρίσκονται κοντά του.

Στα αρνητικά και η εμμονή με τις... ημίψηλες μπαλιές, που τις προτιμά από μία πιο εύκολη κοντινή, με συνέπεια κάποιες φορές να σπαταλά κατοχές μπάλας.

Το μέλλον

Ο προπονητής του στην Μπρέσια, Ρομπέρτο Μποσκάλια, είναι ενθουσιασμένος με το 'ακατέργαστο διαμάντι' που έχει στην κατοχή του. 'Ο Τονάλι θα γίνει σπουδαίος παίκτης. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, όμως διαθέτει κάτι ξεχωριστό, όπως ο Πίρλο', δεν δίστασε να δηλώσει.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι, όπως έκανε με έναν άλλον νεαρό Ιταλό κεντρικό μέσο, τον Νικολό Μπαρέλα που από αυτήν την εβδομάδα είναι και διεθνής με τη 'σκουάντρα ατζούρα', έδωσε εντολή στους σκάουτς να της Τσέλσι τον παρακολουθήσουν στην αναμέτρηση κόντρα στην Πάντοβα. Η Μπρέσια νίκησε με 4-1 και ο Τονάλι έβγαλε δύο ασίστ.

Ο Σάντρο Τονάλι δεν θυμίζει Πίρλο μόνο στο χτένισμα

Εκτός της Τσέλσι, φέρεται να βρίσκεται στο 'μικροσκόπιο' των Γιουβέντους, Ρόμα και Άρσεναλ, με συνέπεια οι... μέρες του στον σύλλογο να μοιάζουν μετρημένες.

Η χρηματιστηριακή αξία του στο Transfermarkt ανέρχεται σε 7.000.000 ευρώ, την ώρα που η ίδια σελίδα τον Φεβρουάριο του 2018 τον κοστολογούσε μόλις 250.000 ευρώ. Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2021, με προοπτική ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο, ωστόσο είναι βέβαιο ότι μέχρι τότε θα αγωνίζεται σε άλλη, πολύ μεγαλύτερη, ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK