Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

Η απόλυτη προσομοίωση του ζευγαριού του Τελικού Κυπέλλου από τον Αντώνη Τσακαλέα. Σε ποιες θέσεις υπερτερεί ο ΠΑΟΚ και σε ποιες η ΑΕΚ. Γιατί ο Μάνταλος είναι πολυτιμότερος του Μπίσεσβαρ και που κάνει τη διαφορά ο Μάτος έναντι του Γκάλο. Τι ισχύει με Χιμένε και Ίβιτς. Η footballmanagerική ανάλυση που θα σε κάνει σοφότερο.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να πατήσουν το χορτάρι του Πανθεσσαλικού στάδιου, και λίγο πριν συμβεί αυτό, βάλαμε τους ποδοσφαιριστές αμφότερων στο... χορτάρι του Football Manager. Του καταξιωμένου παιχνιδιού προσομοίωσης προπονητικής. Όλα τα πιθανά "ζευγάρια" ανά θέση, με την πληρέστερη ανάλυση των αγωνιστικών χαρακτηριστικών τους.

Πριν περάσουμε στα "τεστ", λίγα λόγια για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Αυτό που κάναμε ήταν να "τρέξουμε" το παιχνίδι με τη βάση δεδομένων όπως αυτή ανανεώθηκε με την συμπλήρωση των 2/3 του πρωταθλήματος (17.3 για τους γνώστες του αντικειμένου), με τους παίκτες που προστέθηκαν στις ομάδες τον Ιανουάριο να μην έχουν "πειραχτεί" από την Ελληνική ομάδα έρευνας και τις καρτέλες να τις παραθέτουμε όπως είναι διαθέσιμα στο παιχνίδι.

Σχετικά με τα πρόσωπα των παικτών, αυτά δεν είναι περασμένα στο παιχνίδι, αλλά αποτελούν ένα από τα add on μέσα από προσωπική δουλειά των χρηστών του παιχνιδιού (που είναι πολλοί, και την "καρδιά" των Ελλήνων Managerάδων θα τη βρείτε στο Fmgreece.gr που πάντα μας βοηθά σε τέτοια θέματα).

Στην παρουσίαση, από τη στιγμή που δεν θα μπούμε στην διαδικασία να "επιλέξουμε" ενδεκάδα, έχουμε βάλει σε... τετ-α-τετ τα ζευγάρια παικτών ανά θέση.

Press Start...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Γιάννης Ανέστης - Παναγιώτης Γλύκος

Στο σύνολο υπάρχει "ισοπαλία" στα κύρια χαρακτηριστικά του τερματοφύλακα, μια μικρή "νίκη" του Ανέστη στα ψυχικά χαρακτηριστικά και μια μικρή "νίκη" του Γλύκου στα σωματικά. Ο Ανέστης υπερτερεί σε τομείς όπως έκταση άλματος, επικοινωνία και μοίρασμα με τα χέρια, ο Γλύκος "απαντά" στην πρώτη επαφή και στη χαμηλή έξοδο. Στα ψυχικά χαρακτηριστικά, ο Ανέστης έχει "δικιά του" την αντίληψη, την αποφασιστικότητα, τη γενναιότητα, την επιθετικότητα και την εργατικότητα, με τον Γλύκο να είναι καλύτερος στην ηγετική ικανότητα. Στα σωματικά, ο Γλύκος κερδίζει στους περισσότερους τομείς πλην της έκτασης άλματος και της φυσικής αντοχής.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ

Ροντρίγκο Γκάλο – Λέο Μάτος

Η βραζιλιάνικη μονομαχία βρίσκει νικητή τον Γκάλο στα ψυχικά χαρακτηριστικά, έστω και στα σημεία, ενώ υπάρχει ισοπαλία στο μέσο όρο των τεχνικών χαρακτηριστικών. Εκεί που ο Μάτος νικά κατά κράτος είναι στα φυσικά και σωματικά χαρακτηριστικά, με τη διαφορά των δυο στην αντοχή, στη δύναμη, και στην ισορροπία να είναι από τέσσερις ως και έξι μονάδες υπέρ του Μάτος.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΑΣ

Όγκνιεν Βράνιες – Φερνάντο Βαρέλα

Η συγκεκριμένη μονομαχία μοιάζει με... "μια σου και μια μου". Στο +2 ο Βράνιες στις κεφαλιές, στο +1 ο Βαρέλα στο μαρκάρισμα. Στο +1 ο Βράνιες στα τάκλιν, στο +1 ο Βαρέλα στην πρώτη επαφή και κάπως έτσι έρχεται το 9-9 στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στα ψυχικά, ο Βαρέλα είναι στο +1 στον μέσο όρο, με τους δυο παίκτες να έχουν από ένα σημείο στο οποίο "κατατροπώνουν" τον αντίπαλό τους. Ο Βράνιες είναι στο +5 στην γενναιότητα και ο Βαρέλα στο +7 στην ηγετική ικανότητα. Την ίδια στιγμή πηγαίνουν χέρι – χέρι σε εργατικότητα και κίνηση χωρίς την μπάλα. Στα σωματικά, ο Βαρέλα βρίσκεται στο +1 έχοντας καλύτερο βαθμό σε αντοχή, δύναμη, επιτάχυνση και ευκινησία.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι – Χοσέ Κρέσπο

Και η συγκεκριμένη μονομαχία δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες ούσα στο 1-1-1. Από μια κατηγορία με ελαφρά υπεροχή ο καθένας και μια ισοπαλία. Ο Τσιγκρίνσκι "δεν παίζεται" από τον Κρέσπο σε εκτελέσεις φάουλ, κεφαλιές και μακρινά σουτ, με τον Ουκρανό να υπερέχει και σε πάσες και πρώτη επαφή. Στα ψυχικά χαρακτηριστικά παρατηρούνται τέσσερις "ισοπαλίες" σε αποφασιστικότητα, γενναιότητα, επιθετικότητα και ψυχραιμία. Στα σωματικά το +5 του Κρέσπο έναντι του Τσιγκρίνσκι στη φυσική αντοχή ξεχωρίζει, ενώ ακολουθεί το +2 του Ισπανού στην επιτάχυνση.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Ντίντακ Βίλα – Μαρίν Λέοβατς

Λίγο ακόμα και θα είχαμε την... μεγαλύτερη ισοπαλία. Ο Ισπανός και ο Κροάτης έχουν ίδιο βαθμό σε οκτώ (!) χαρακτηριστικά, κάτι που από μόνο του φτάνει για να καταλάβει κανείς πως βρίσκονται σχεδόν στον ίδιο παρονομαστή. Στο +3 ο Λέοβατς στην φυσική αντοχή, στο +2 ο Ντίντακ στην έκταση άλματος, στο +3 ο Λέοβατς στα μακρινά σουτ, στο +2 ο Ντίντακ στην ομαδικότητα. Αυτά είναι κάποια από τα λίγα σημεία διαφορών.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

Γιάκουμπ Γιόχανσον – Χοσέ Κάνιας

Οι δυο τους είναι από τους καλύτερους στον τομέα του τη δεδομένη στιγμή και πάντα σε επίπεδο Football Manager. Και μόνο που στον τομέα των ψυχικών χαρακτηριστικών το παιχνίδι κρίνεται στο 13-14 λέει πολλά. Αν και κερδίζει με 11-10, ο Σουηδός της ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο βαθμό στα δέκα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Και η απάντηση του Ισπανού; Έχει οκτώ καλύτερα χαρακτηριστικά στο ψυχικό κομμάτι. Στα σωματικά πηγαίνουμε στο 12-12.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

Αντρές Σιμόες – Γκόικο Τσίμιροτ

Σαν σε συνέχεια της προηγούμενης μάχης, το υψηλό 13-13 ανάμεσα σε Σιμόες και Τσίμιροτ στα ψυχικά χαρακτηριστικά έρχεται να μας καταδείξει πως στο κέντρο του γηπέδου... θα φάει η μύγα σίδερο. Στα σωματικά χαρακτηριστικά υπάρχει ισοπαλία στα πέντε από τα οκτώ χαρακτηριστικά, ενώ στα τεχνικά ο Σιμόες είναι στο 11-10, όντας καλύτερος στα μαρκαρίσματα και στις κεφαλιές με +4 και +5 αντίστοιχα.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

Αστίρ Αϊντάρεβιτς – Εβγέν Σάχοφ

Ένα κλικ ο Σουηδός στα τεχνικά, ένα κλικ ο Ουκρανός στα σωματικά και μάχη στα ψυχικά. Αμφότεροι έχουν παρόμοιο σωματότυπο, με τον Αϊντάρεβιτς να έχει καλύτερο βαθμό στα τελειώματα, αν και ο Σάχοφ από τότε που έκλεισε η database έχει βαλθεί να το ανατρέψει αυτό, ενώ τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι το +5 του Αϊντάρεβιτς σε ψυχικό ταλέντο και το +8 του Σάχοφ σε μαρκαρίσματα.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

Πέντρος Μάνταλος – Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Αυτή η μάχη μπορεί να δοθεί και στα άκρα, καθώς αμφότεροι έχουν αγωνιστεί και ως πλάγιοι. Στο τομέα των ψυχικών χαρακτηριστικών, η υπεροχή του Μάνταλου είναι ξεκάθαρη με μέσο όρο +2 (12-10) και ειδικά σε επίπεδο αντίληψης, αποφασιστικότητας, γενναιότητας, επιθετικότητας, εργατικότητας, ηγετικής ικανότητας και συγκέντρωσης. Σε δύναμη και ισορροπία, στο τομέα των σωματικών χαρακτηριστικών ο Μάνταλος υστερεί, ενώ υπάρχουν ισοπαλία στα τεχνικά χαρακτηριστικά, που είναι μοιρασμένα.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος – Δημήτρης Πέλκας

Μια μονομαχία που μπορεί και αυτή να μεταφερθεί σε άλλη θέση αλλά τους βάλαμε αντιμέτωπους. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά οι δυο τους πηγαίνουν χέρι – χέρι, ή μάλλον πόδι – πόδι με οκτώ ίδια χαρακτηριστικά. Στα ψυχικά υπάρχει και εδώ ισοπαλία, ενώ στα σωματικά, ο Λάζαρος είναι στο +1 λόγω έκτασης άλματος, δύναμης και ισορροπίας.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

ΕΞΤΡΕΜ

Πατρίσιο Ροντρίγκες – Τζάλμα Κάμπος

Άλλη μια αμφίρροπη μονομαχία, στην οποία θα ρίξουμε φως. Ο Ροντρίγκες είναι στο +2 σε τελειώματα, στο +3 σε τεχνική κατάρτιση, στο +3 σε μακρινά σουτ, στο +3 σε ντρίμπλα, και ο Τζάλμα δεν έχει απάντηση παρά μόνο το +4 στις κεφαλιές. Στα ψυχικά χαρακτηριστικά, ο Αργεντινός είναι καλύτερος σε επτά κατηγορίες αλλά στο σύνολο είναι μπροστά με +1, και τόσο μπροστά είναι ο Τζάλμα στα σωματικά, με το +3 σε δύναμη και ισορροπία , +2 σε ταχύτητα και +1 σε αντοχή.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

Ρόναλντ Βάργκας - Πέντρο Ενρίκε

Φτάσαμε και στους δυο "Λατίνους". Ο Βάργκας είναι ένας από τους δυο παίκτες που είναι στο +2 από αντίπαλό του στα τεχνικά χαρακτηριστικά, με τις εκτελέσεις κόρνερ (+6) να βγάζουν μάτι και να έχει από +1 ως +2 σε ντρίμπλα, πάσα, πρώτη επαφή, και σέντρα. Στα ψυχικά, ο Βενεζουελάνος προηγείται και εκεί με μέσο όρο +1, με τον Πέντρο Ενρικέ ν' απαντά μόνο σε επίπεδο σωματικών και φυσικών χαρακτηριστικών. Ο Βραζιλιάνος είναι στο +6 σε αντοχή και στο +1 σε επιτάχυνση, ευκινησία και ταχύτητα.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σέρχιο Αραούχο – Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Και φτάσαμε στον δεύτερο παίκτη που είναι στο +2 σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών από τον αντίπαλό του και είναι και πάλι παίκτης της ΑΕΚ. Ο Αραούχο είναι στο ~10 στα τεχνικός χαρακτηριστικά ενώ ο Πρίγιοβιτς είναι στο ~8. Η απάντηση του Σέρβου; Στο συνολικό +2 που έχει σε ψυχικά και σωματικά χαρακτηριστικά. Κάπως έτσι προκύπτει μια... περίεργη ισορροπία που βασίζεται στα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας, με αποτέλεσμα να υπερτερεί στον τομέα του.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Βλάνταν Ίβιτς – Μανόλο Χιμένεθ

Ο Ισπανός τεχνικός υπερτερεί σχεδόν σε όλους τους ψυχικούς τομείς, κάτι που αναμενόμενο λόγω της εμπειρίας του, με την καρτέλα του Βλάνταν Ίβιτς να είναι ουσιαστικά... υπό κατασκευή καθώς φέτος "συστήθηκε" κάνοντας την πρώτη του γεμάτη σεζόν.

Ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην οθόνη σου: Ποιος θα νικήσει;

*Η προσομοίωση του Τελικού έγινε πριν ανακοινωθούν οι αποστολές των δύο φιναλίστ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK