Αυτό το πρωτάθλημα δεν το χάνει ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν πανηγύρισε μονάχα τη νίκη στο grand prix των ΗΠΑ, αλλά και τον... τίτλο! Με 66 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Φέτελ, μοιάζει αδύνατο να χάσει αυτόν τον τίτλο.

Αυτό το πρωτάθλημα δεν το χάνει ο Χάμιλτον

Όσο κι αν ο Ζεμπάστιαν Φέτελ ελπίζει στην ανατροπή της εις βάρος του κατάσταση, ο Λιούις Χάμιλτον δεν χάνει τον εφετινό τίτλο μετά τη νίκη που πανηγύρισε στην πίστα του Όστιν.

Δεν ήταν μονάχα οι βαθμοί που πήρε φτάνοντας στο +66 από τον Γερμανό ανταγωνιστική του, ήταν κυρίως η σιγουριά που ενέπνευσε με την οδήγησή του στη διάρκεια του αγώνα.

Πιο ώριμος από κάθε άλλη χρονιά, δεν πανικοβλήθηκε από το γεγονός πως έχασε την πρωτοπορία μετά την εκκίνηση. Ο καιρός ήταν καλός και αυτό βοήθησε ώστε να επιβάλει το ρυθμό που ήθελε, να προσπεράσει τον Φέτελ (με τη βοήθεια του DRS) και ν' ανακτήσει ξανά τα ηνία. Χωρίς από τότε να νιώσει την παραμικρή απειλή.

Ούτε η διαφοροποίηση της στρατηγικής, μήπως και ευνοηθεί, ωφέλησε τον Φέτελ, ο οποίος απλώς κατόρθωσε να τερματίσει δεύτερος, έχοντας τις λιγότερες βαθμολογικές απώλειες που θα μπορούσε να έχει.

Παρακάτω είχαμε τα ωραία, καθώς ο 16ος στο ξεκίνημα Φερστάπεν τιμωρήθηκε (από τους αγωνοδίκες) για το... προσπέρασμά του στον Ράικονεν στον τελευταίο γήπεδο, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση στο βάθρο, ενώ η πέμπτη θέση του Μπότας, η Mercedes κατέκτησε άλλον ένα τίτλο στους κατασκευαστές./

News 24/7

24MEDIA NETWORK