Μπότας, η στραπατσαρισμένη "ασπίδα" του Χάμιλτον

Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes ήταν αυτός που απέτρεψε τη μάχη για την πρωτιά στο ουγγρικό γκραν πρι. "Περίπατος" για τον Χάμιλτον σε στεγνή πίστα και διεύρυνση της διαφοράς από τον Φέτελ που τερμάτισε δεύτερος.

Μπότας, η στραπατσαρισμένη "ασπίδα" του Χάμιλτον

Ο Λιούς Χάμιλτον έφτασε στο +24 από τον τον Ζεμπάστιαν Φέτελ μετά την άνετη επικράτησή του στο γκραν πρι της Ουγγαρίας. Μια επικράτηση που είχε την... υπογραφή του Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός τερμάτισε πέμπτος, γιατί στο φινάλε έχασε την ψυχραιμία του στην προσπάθεια ν' αμυνθεί για να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση.

Ωσότου όμως πληγώσει τη Mercedes του πέντε γύρους πριν από την καρό σημαία πέφτοντας στον τροχό του Φέτελ, ήταν εκείνος που κρατούσε τον Γερμανό μακριά από τον ομόσταυλό του. Ο Μπότας κρατήθηκε μπροστά από τον πιλότο της Ferrari μετά την καθυστέρηση των μηχανικών στην αλλαγή ελαστικών και έκτοτε λειτούργησε σαν προστατευτικό πλέγμα. Οδηγούσε σωστά κι ας γέμιζαν οι καθρέπτες του με κόκκινο χρώμα. Αν και σταδιακά τα ελαστικά του άρχισαν να υποφέρουν, κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του για 25 ολόκληρους γύρους και ν' αποτρέψει φυσικά την όποια αντεπίθεση είχε ο Φέτελ στο μυαλό του.

Βέβαια, όταν βρέθηκε πίσω από τον Γερμανό, στον 65ο γύρο, και με πρόβλημα στην μπροστινή πτέρυγα, έχασε το μυαλό του, με αποτέλεσμα να προκαλέσει και επαφή με τον εκπληκτικο Ρικιάρντο. Ο οποίος πάντως επέμεινε και τον προσπέρασε, προτού εξεταστεί το video, με ανταμοιβή την τέταρτη θέση (από 12ος).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK