GP Άσεν: Επεισοδιακή νίκη έκπληξη για Miller

Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από δεκάδες πτώσεις και εναλλαγές πρωτοπορίας, νικητής αναδείχθηκε ο Jack Miller.

GP Άσεν: Επεισοδιακή νίκη έκπληξη για Miller

Η βροχή καθόρισε πρόσωπα και καταστάσεις στο ολλανδικό GP, με τον Jack Miller να γυρίζει πιο γρήγορα την πίστα του Άσεν, στον... δεύτερο αγώνα της ημέρας.

Ο πρώτος διήρκεσε λίγο πάνω από 14 γύρους και περιελάμβανε πολλές πτώσεις. Ο Valentino Rossi πήρε γρήγορα την πρωτοπορία από τον poleman Andrea Dovizioso, ωστόσο αμφοτέρους τους πέρασε ο εντυπωσιακός Yonny Hernandez με Aspar, μέχρι να πέσει δύο φορές και να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Η βροχή δυνάμωσε πολύ στον 15ο γύρο και ο αγώνας διεκόπη. Όταν βελτιώθηκαν οι συνθήκες, άρχισε ξανά με νέα εκκίνηση και grid ανάλογο με την κατάταξη στον τελευταίο ολοκληρωμένο γύρο.

Ο Jorge Lorenzo εκκίνησε από την 19η θέση λόγω κάκιστης παρουσίας στους πρώτους γύρους, ενώ ο Andrea Iannone που εκκίνησε τελευταίος λόγω τιμωρίας στο προηγούμενο GP, έφτασε μέχρι την 5η θέση.

Στη μάχη κορυφής, ο Rossi ανέκτησε την πρωτοπορία όταν ο Dovizioso αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μηχανή του και έπεσε στο ακάθαρτο. Ο "γιατρός" βγήκε κι αυτός νοκ άουτ έναν γύρο αργότερα και παρότι ο Marc Marquez πέρασε πρώτος, έχασε τα "ηνία" άμεσα από την Estrella Galicia 0,0 Marc VDS του Jack Miller.

Ο 21χρονος Αυστραλός ήταν εντυπωσιακός και παρέμεινε πρώτος μέχρι τέλους, κατακτώντας την πρώτη νίκη της καριέρας του στο MotoGP και την πρώτη για μη εργοστασιακή ομάδα από τη νίκη του Toni Elias στην Πορτογαλία το 2006.

Η κατάταξη του Άσεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία και η κατάταξη των αναβατών και των ομάδων

News 24/7

24MEDIA NETWORK