GP Γερμανίας: O Marquez έφερε τα πάνω κάτω

O Marc Marquez δεν χάνει στη Γερμανία ό,τι κι αν πάει στραβά!

GP Γερμανίας: O Marquez έφερε τα πάνω κάτω

Την υπογραφή του Marc Marquez είχε (και) το εφετινό grand prix στην πίστα του Sachsenring. Στην... αγαπημένη διαδρομή του ο Καταλανός αναβάτης της Repsol Honda έφτασε να είναι μέχρι και 14ος, ρίσκαρε όμως και με στεγνά ελαστικά αναρριχήθηκε πρώτος αντικρίζοντας πρώτος την καρό σημαία.

Ο ίδιος παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα πως η αρχική επιλογή ελαστικών ήταν ατυχής. Να γιατί παρά το γεγονός πως είχε την pole position άρχισε να χάνει από νωρίς έδαφος, να γιατί στον 8ο γύρο βγήκε εκτός γραμμής, κατέληξε στην αμμοπαγίδα και έπεσε ένατος στην κατάταξη.

Πολλά περιθώρια με τα βρόχινα ελαστικά ο Marquez δεν είχε και όταν το οδόστρωμα άρχισε να στεγνώνει πήρε τα ρίσκα του. Μπήκε στα pits στον 17ο γύρο, άλλαξε μοτοσικλέτα και με στεγνά ελαστικά άρχισε να "καταπίνει" έναν-έναν τους αντιπάλους τους έχοντας διαφορά 7-10 δευτερολέπτων ανά γύρο. Όταν άρχισε την αντεπίθεσή του ήταν 14ος και μέσα σε επτά είχε φτάσει να οδηγεί τον αγώνα!

Έκτοτε η επικράτησή του, έβδομη σερί στη Γερμανία ανεξαρτήτως κατηγορίας, ήταν θέμα σωστής διαχείρισης.

Στο βάθρο, δίπλα στον Ισπανό, ήταν ο Cal Crutchlow ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία, ενώ την τρίτη θέση "έκλεψε" στον τελευταίο γύρο ο Andrea Dovizioso, αφήνοντας τέταρτο τον Scott Redding.

Valentino Rossi και Jorge Lorenzo κατετάγησαν 8ος και 15ος αντίστοιχα, θέλοντας αμφότεροι να ξεχάσουν γρήγορα τι συνέβη στον αγώνα. Αμφότεροι άλλωστε έμειναν 48 και 59 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης (170, 122, 111).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

News 24/7

24MEDIA NETWORK