Ο Πικέ πλάκωνε αντίπαλό του 37 χρόνια πριν από τη viral σκηνή στην Κόστα Ρίκα

Όταν ο Νέλσον Πικέ ξυλοκοπούσε αντίπαλό του σε αγώνα της Formula 1, ο Κοσταρικανός αναβάτης Χόρχε Μαρτίνες, που γρονθοκόπησε τον Μάριον Κάλβο, δεν ήξερε καν τι είναι το ποδήλατο.

Ο Πικέ πλάκωνε αντίπαλό του 37 χρόνια πριν από τη viral σκηνή στην Κόστα Ρίκα

Η σουρεάλ σκηνή σε αγώνα του πρωταθλήματος μοτοσικλετών στην Κόστα Ρίκα έκανε μια πλήρη περιστροφή της γης. Απ' άκρη σ' άκρη της Υφηλίου μετέδωσαν τη viral εικόνα των δύο αναβατών, οι οποίοι μετά τη σύγκρουσή τους στην ευθεία της πίστας αντάλλαξαν χτυπήματα.

Ο Χόρχε Μαρτίνες ήταν εκείνος που ενώ αρχικά πιάστηκε από τη μοτοσικλέτα του Κάλβο και τον υποχρέωσε να σταματήσει για να μην τον σέρνει στο οδόστρωμα, ενήργησαν σαν άλλος Μάικ Τάισον και τον χτύπησε μ' ένα δεξί κροσέ.

Το κράνος έσωσε τον αιφνιδιασμένο Κάλβο, ο οποίος έχασε προς στιγμήν την ισορροπία του, αλλά μόλις στάθηκε στα πόδια του ζήτησε τα... ρέστα σπρώχνοντας τον Μαρτίνες. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι δύο αναβάτες τιμωρήθηκαν με διετή αποκλεισμό από το πρωτάθλημα.

Όλο αυτό βέβαια ήταν... δείγμα καβγά, σε σύγκριση τουλάχιστον με την αντίδραση που είχε σε grand prix της Formula 1 ο Νέλσον Πικέ. Ο Βραζιλιάνος, τρεις φορές πρωταθλητής (1981, 1983, 1987), είχε μια κακή σεζόν το 1982 με την Brabham και τερμάτισε 11ος στην τελική κατάταξη με μόλις 20 βαθμούς και 9 εγκαταλείψεις.

Είχε προηγηθεί, στις 8 Αυγούστου, μια σκηνή που αναμφίβολα συνόδευσε την καριέρα του. Στον αγώνα του Χοκενχάιμ, στη Γερμανία, ο Πικέ είχε την πρωτοπορία ως τον 18ο γύρο, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά την ατυχή προσπάθειά του να ρίξει γύρο στον Ελισέο Σαλασάρ.

Πριν από μία κλειστή στροφή τα δύο μονοθέσια είχαν επαφή και τέθηκαν εκτός συνέχειας. Ο πρωταθλητής ήταν εξοργισμένος με τον Χιλιανό οδηγό της ATS-Ford και αφού του ζήτησε το λόγο, τον απώθησε και κατόπιν άρχισε να τον χτυπά πυξ λαξ.

Λέγεται πως οι δυο Νοτιοαμερικάνοι ήταν φίλοι. Ας μην φανταστούμε τι θα είχε συμβεί, αν δεν ήταν.

Ο Πικέ μάλιστα, ως πρώτος διδάξας, έφτιαξε σχολή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK