Ο Μουρίνιο ΔΕΝ χάνει σε τελικούς!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 3-2 τη Σαουθάμπτον στον τελικό του "Wembley" και κατέκτησε το League Cup, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να πανηγυρίζει για ακόμη μια φορά σε τελικό. Δύο γκολ ο Ζλάταν για την ομάδα του Μάντσεστερ.

Ο Μουρίνιο ΔΕΝ χάνει σε τελικούς!

Ένας ακόμη τίτλος στην τροπαιοθήκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και του Ζοζέ Μουρίνιο. Οι "κόκκινοι διάβολοι" μετά το Community Shield που είχαν κατακτήσει τον Αύγουστο, κατέκτησαν και τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς επικρατώντας με 3-2 της Σαουθάμπτον στον τελικό του "Wembley".

Με τη νίκη αυτή ο Ζοζέ Μουρίνιο έφτασε τις 11 νίκες σε 13 τελικούς που έχει παίξει στην καριέρα τους στους πάγκους με το ποσοστό νικών του να έχει πλέον ανέβει στο 85%!

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο βέβαια είναι πως οι δύο τελικοί που έχει χάσει ο Πορτογάλος, έχουν χαθεί στην παράταση με τον έναν να του τον στερεί η Μπενφίκα το 2004 (Κύπελλο Πορτογαλίας) με τον Τάκη Φύσσα τότε να σκοράρει. Παράλληλα ο Special One έφτασε τις 4 κατακτήσεις Λιγκ Καπ σε τέσσερις τελικούς, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Μπράιαν Κλαφ (4/6) και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (4/7)!

Ο Μουρίνιο ΔΕΝ χάνει σε τελικούς!

Στα του αγώνα τώρα, μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Γιουνάιτεντ ήταν για ακόμη μια φορά ο... αειθαλής Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, καθώς με το δεύτερο τέρμα του στο ματς λύτρωσε τους "κόκκινους διαβόλους", διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στο 87'. Ο Σουηδός φορ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 19', o Λίνγκαρντ έκανε το 2-0 στο 38', αλλά ο Γκαμπιαντίνι στο 45'+1 μείωσε και στο 48' ισοφάρισε για τη Σαουθάμπτον, μέχρι να... τελειώσει τη δουλειά ο Ζλάταν.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπεγί, Σμόλινγκ, Ρόχο, Αντέρ Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα (46' Κάρικ), Λίνγκαρντ (77' Ράσφορντ), Μαρσιάλ (90' Φελαϊνί), Ιμπραχίμοβιτς.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σέντρικ Σοάρες, Στέφενς, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Οριόλ Ρομέου, Γουόρντ-Πρόουζ, Στίβεν Ντέιβις (90' Τζέι Ροντρίγκεθ), Ρέντμοντ, Τάντιτς (77' Μπουφάλ), Γκαμπιαντίνι (83' Λονγκ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK