Ο Τζέραρντ έγινε για δεύτερη φορά ο 'εφιάλτης' του Ρότζερς

Το ότι ο Μπρένταν Ρότζερς άφησε τη Σέλτικ για τη Λέστερ το μάθαμε. Αυτό που δεν ξέραμε ήταν ο λόγος που το έκανε, πρόωρα μάλιστα. Πώς εμπλέκεται ο προπονητής πλέον Στίβεν Τζέραρντ.

Liverpool's Steven Gerrard goes off the pitch as he is substituted, by Liverpool's head coach Brendan Rodgers, right, who shakes his hand during their English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 10,  2015. (AP Photo/Matt Dunham)
Liverpool's Steven Gerrard goes off the pitch as he is substituted, by Liverpool's head coach Brendan Rodgers, right, who shakes his hand during their English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 10, 2015. (AP Photo/Matt Dunham) P PHOTO/MATT DUNHAM

Το βέβαιο ήταν πως ο Μπρένταν Ρότζερς έψαχνε την ευκαιρία του. Μια ευκαιρία επιστροφής σε ομάδα της Premier League πείθοντας ότι αξίζει μια καλή δουλειά μεταξύ των 20 προπονητών. Νοσταλγία και φιλοδοξία, δηλαδή. Αυτή η ευκαιρία του ήταν η Λέστερ.

Θα έμαθες πως οι 'αλεπούδες' απέλυσαν τον Γάλλο Κλοντ Πιέλ μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, η τελευταία με 4-1 από την Κρίσταλ Πάλας, και τού άνοιξαν την πόρτα. Στο 'περάστε' ο 46χρονος Βορειοϊρλανδός απάντησε 'ευχαριστώ', άφησε το παλτό στην γκαρνταρόμπα και προχώρησε στα ενδότερα για να υπογράψει το συμβόλαιό του, ισχύος ως το καλοκαίρι του 2022, και να φωτογραφηθεί με τον αντιπρόεδρο Αϊγιαβάτ 'Τοπ' Σριβανταναπράμπχα. Το Νο1 πλέον στο αγγλικό κλαμπ, μετά το θάνατο του πατρός Βιτσάι.

Προηγουμένως ο Ρότζερς είχε ενημερώσει τη Σέλτικ και εξασφαλίσει την άδεια για να κουβεντιάσει το ενδεχόμενο επιστροφής στο 'μεγάλο' πρωτάθλημα του Νησιού. Το ήθελε πολύ, μικρές ήταν οι λεπτομέρειες που θα συμφωνούνταν, με αποτέλεσμα οι 'Κέλτες' να μην αποτρέψουν τη μετακίνηση. Ιδίως από τη στιγμή που οι -επτά σερί χρονιές- πρωταθλητές βρίσκονται στο +8 από τους Ρέιντζερς, έχουν δηλαδή εξασφαλισμένο τον εγχώριο τίτλο, έχουν ήδη κατακτήσει το λιγκ καπ και δεν έχουν πλέον υποχρεώσεις στο Europa League (πρόσφατος αποκλεισμός από τη Βαλένθια). Ποια η μοναδική εκκρεμότητα; Το κύπελλο, διοργάνωση στην οποία η κάτοχος του τροπαίου βρίσκεται στα προημιτελικά και στις 2 Μαρτίου πηγαίνει στο Εδιμβούργο για να παίξει με τη Χιμπέρνιαν.

Ο Ρότζερς είχε ήδη πετύχει όλα όσα ήθελε με τη Σέλτικ. Περισσότερο να αποκαταστήσει τη φήμη και να φτιάξει ξανά το όνομά του. " Είχε ανάγκη από μια εύκολη δουλειά για τα δικά του στάνταρντς και η Σέλτικ ήταν ακριβώς αυτό. Αρκούσε απλώς να κάνει καλύτερα τα πράγματα από τον προηγούμενο προπονητή και αυτό δεν ήταν δύσκολο", ανέφερε ρεπόρτερ - σχολιαστής θέλοντας να εξηγήσει την απότομη μετάβασή του από το επίπεδο της Λίβερπουλ σε αυτό της Σέλτικ. Δεν είναι μακρινό και ξένο το 'διαζύγιο' του με τους 'κόκκινους', καθώς αποχώρησε ως ο μοναδικός μέχρι τότε προπονητής που κάθισε περισσότερα από τρία χρόνια και δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο. Παρόλο που στο φινάλε της σεζόν 2013-14 είχε αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς και είχε οδηγήσει τους 'κόκκινους' στην πιο παραγωγική σεζόν της ιστορίας τους μετά το 1895-96 με 101 γκολ ενεργητικό.

Είχε όμως προηγηθεί το γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ και φυσικά το καταδικαστικό 2-0 από την Τσέλσι στο 'Άνφιλντ'.

Ένα αποτέλεσμα που τού... έκοψε τα πόδια, δεν άφησε να σηκώσει κεφάλι. Από τότε έχασε το μυαλό του, ήρθε το 3-3 με την Πάλας από 3-0 ως ταφόπλακα, και σταδιακά οδηγήθηκε σε διαδοχικά αδιέξοδα, με την απόλυσή του του τον Οκτώβριο του 2015 να μην επιβραδύνεται από το νέο τετραετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει 1.5 χρόνο πριν (Μάιος του '14).

Ο 'Στίβι' φαίνεται πως εξελίχθηκε σε μόνιμο και ανίκητο 'εφιάλτη' του Ρότζερς. Τον στοιχειώνει ακόμη το πρόσωπό του. Πλέον, προπονητικά. Διότι αν διαβάσει κανείς πίσω από την απόφασή του ν' αφήσει τη Σέλτικ, δεν κρύβεται μονάχα η σφοδρή επιθυμία του να γυρίσει στην Premier League, αλλά η προσπάθειά του να ξεφύγει από το φάντασμα του πρώην αρχηγού του στη Λίβερπουλ.

Ο Τζέραρντ έχει το κουμάντο των Ρέιντζερς από το περασμένο καλοκαίρι. Είναι η πρώτη δουλειά της καριέρας του και τηρουμένων των συνθηκών έχει πετύχει αρκετά. Κυρίως έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό το χάσμα που χώριζε τους 'διαμαρτυρόμενους' από τους 'καθολικούς' με το 1-0 του Άιμπροξ στα τέλη Δεκεμβρίου ν' αποτελεί μια χειροπιαστή απόδειξη. Αφήστε που ο κλαμπ παρουσίασε κέρδη 5.2 εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ρότζερς δεν ήθελε να ρισκάρει οτιδήποτε από την υστεροφημία του ως προπονητής της Σέλτικ και προτίμησε να φύγει τώρα που η Λέστερ τον φλέρταρε. Διότι το καλοκαίρι, ίσως να μην έβρισκε πρόσφορο έδαφος. " Όλοι ξέρουμε πως η Σέλτικ θα κατακτήσει τον τίτλο, αλλά είναι κλειδί ο τρόπος. Το κενό με τους Ρέιντζερς κλείνει ολοένα και περισσότερο Δεν θέλει να είναι ο τύπος που υπό την ηγεσία του η Σέλτικ θα μείνε πίσω. Ο Τζέραραντ τον τρομάζει", ανέφερε Βρετανός δημοσιογράφος.

Ο Τζέραρντ ρωτήθηκε φυσικά επ' αυτού και απάντησε πως " έχω δουλέψει μαζί του και ξέρω πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Δεν εκπλήσσομαι από το τάιμινγκ γιατί αυτά συμβαίνουν. Δεν αποτελεί έκπληξη για μένα πως άλλα κλαμπς τον παρακολουθούσαν". Διπλωματικός αν μη τι άλλο. Ίσως και ο ίδιος πια αισθάνεται πιο άνετα. Από του χρόνου, βέβαια, θα διεκδικήσει στα ίσα τους τίτλους που οι Ρέιντζερς αγνοούν από το 2011 (πρωτάθλημα, λιγκ καπ) έχοντας έκτοτε περάσει μια βαθιά κρίση που τους οδήγησε στην πτώχευση, οικονομική και αγωνιστική.

Εκτός κι αν τον φοβίσει ο (υπηρεσιακός για την ώρα) Νιλ Λένον. Μπα...

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Matt Dunham

News 24/7

24MEDIA NETWORK