Ο Κλοπ έχει δίκιο: φταίει ο 'αέρας νικητή' που λείπει απ' τη Λίβερπουλ

Ο Γίργκεν Κλοπ κατηγόρησε τον αέρα για την ισοπαλία της Λίβερπουλ με την Έβερτον στο ντέρμπι που έριξε την ομάδα του στη 2η θέση της Premier League, κρατώντας στο απυρόβλητο τους παίκτες.

Ο Κλοπ έχει δίκιο: φταίει ο 'αέρας νικητή' που λείπει απ' τη Λίβερπουλ
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Με μία πρώτη ανάγνωση, η δικαιολογία του Γίργκεν Κλοπ είναι ακριβώς αυτό: δικαιολογία. Με μία δεύτερη, μοιάζει παράλογη. Με μία τρίτη, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα ή για τον... Δημήτρη Ελευθερόπουλο, όπως είχε πει και στη συνέντευξή του στο Contra.gr. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ επέρριψε στον... αέρα την ευθύνη της ισοπαλίας 0-0 με την Έβερτον στο 'Γκούντισον Παρκ'.

"Ο άνεμος δεν βοηθάει", δήλωσε μετά από το 233ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. "Ο άνεμος δεν βοήθησε", είχε υποστηρίξει και μετά από την ήττα από τη Γουλβς. "Ο αγωνιστικός χώρος ήταν δύσκολος", είχε εξηγήσει μετά από την ισοπαλία με τη Λέστερ μέσα στο χιόνι. "Οι τραυματισμοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβλαψαν τον ρυθμό μας", ήταν το αποκορύφωμα μετά από το 0-0 κόντρα στους 'κόκκινους διαβόλους'.

Για τον Γερμανό προπονητή φταίει οτιδήποτε δεν φοράει σήμα της Λίβερπουλ στο στήθος και δικαιολογημένα. Κανείς προπονητής δεν θα επέρριπτε ευθύνες στη νοοτροπία της ομάδας του που δεν... πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει. Ή στους επιθετικούς του που έχουν σκοράρει μόνο σε δύο από τα τελευταία 5 παιχνίδια.

Η εικόνα του Μοχάμεντ Σαλάχ στο ντέρμπι ήταν χαρακτηριστική. Ο Αιγύπτιος επιθετικός προερχόταν από ένα κακό διάστημα με ένα γκολ σε 6 παιχνίδια και είχε 3 καλές στιγμές να αλλάξει αυτήν την πραγματικότητα. Στην πρώτη, μετά από ελιγμούς στη μεγάλη περιοχή των 'ζαχαρωτών', έστειλε ένα φαλτσαριστό σουτ στην αγκαλιά του Τζόρνταν Πίκφορντ. Στη δεύτερη, βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της εθνικής Αγγλίας και οδηγήθηκε μόνος του σε δύσκολη γωνία, με συνέπεια να νικηθεί. Στην τρίτη, καθυστέρησε ανεξήγητα σε τετ α τετ στο 2ο ημίχρονο και τον πρόλαβε ο Μάικλ Κιν με τάκλιν.

Κι αν ο 26χρονος επιθετικός έχει προλάβει τουλάχιστον να σκοράρει 20 φορές, οι 17 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα, φέτος χρειάζεται μεγαλύτερη συμπαράσταση. Ο Σαντιό Μανέ είναι ο άνθρωπος που... κουβαλάει τη Λίβερπουλ στους τελευταίους αγώνες, με 6 γκολ σε 6 παιχνίδια, όμως χάνει και πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Κόντρα στην Έβερτον, μία κεφαλιά που θα έπρεπε να κατευθυνθεί προς την εστία, έγινε πάσα στο πουθενά.

Ο έτερος της σπουδαίας τριπλέτας, Ρομπέρτο Φιρμίνο, έμεινε στον πάγκο λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής στο πόδι. Στη θέση του, πιο κεντρικά, αγωνίστηκε ο Μανέ, με τον Ντιβόκ Ορίγκι στα άκρα, μιας και ο Τζερντάν Σακίρι επίσης δεν ήταν ετοιμοπόλεμος. Ο Βέλγος επιβεβαίωσε γιατί δεν θα βρει ποτέ ρόλο βασικού σε αυτήν τη Λίβερπουλ.

Η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα είχε 16 αγώνες να νικήσει σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Επίσης είχε δύο νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια και μεταξύ άλλων έναν αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Μίλγουολ. Οι γηπεδούχοι ήθελαν για πολλούς λόγους μια επιτυχία κόντρα στους 'κόκκινους', όμως ούτε αυτοί απείλησαν ιδιαίτερα.

Η ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενουμένων, με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ να ξεχωρίζει σε ακόμα ένα παιχνίδι, έμοιαζε αδιαπέραστη, με εξαίρεση δύο κεφαλιές που απείλησαν τον Άλισον. Για την Έβερτον δεν έφταιγε ο άνεμος, όμως, αλλά οι κακές επιλογές των παικτών της στη δημιουργία, έστω κι αν ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού εξήρε τους παίκτες του.

"Τους είπα πριν από τον αγώνα με την Κάρντιφ (σ.σ. νίκη με 3-0 την προηγούμενη εβδομάδα) ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός για εμάς. Υπάρχουν πολλοί αγώνες να δώσουμε και πολλοί πόντοι να κερδίσουμε, πριν από το τέλος της σεζόν. Τίποτα δεν τελείωσε για εμάς".

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ούτε για τη Λίβερπουλ. Για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου βρίσκεται σε θέση διώκτη στον βαθμολογικό πίνακα, όμως απέχει μόλις έναν βαθμό από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, οι πρωταθλητές έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και -θεωρητικά- έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα από τη Λίβερπουλ.

Από την άλλη, οι 'κόκκινοι' έχουν να τα βάλουν με τα Τέσσερα Στοιχεία, τη δυστοκία των επιθετικών τους και με τον... Πελέ που δήλωσε ότι "στήριζα τη Λίβερπουλ να κατακτήσει τον τίτλο από την αρχή και θα συνεχίσω". Και ως γνωστόν, ο Βραζιλιάνος δεν πέφτει συχνά μέσα...

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK