Η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι από την Έβερτον με το πιο 'τρελό' γκολ της δεκαετίας

Η Λίβερπουλ νίκησε την Έβερτον χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ένα γκολ που με βάση τους νόμους της φυσικής είναι απίθανο να μπει. Εκτός αν βάλει άνθρωπος το χέρι του...

Η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι από την Έβερτον με το πιο 'τρελό' γκολ της δεκαετίας
AP PHOTO/JON SUPER

Ο Γίργκεν Κλοπ ήταν τόσο απελπισμένος που χρησιμοποίησε ακόμα και τον Ντίβοκ Ορίγκι στο 84ο λεπτό του ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Δώδεκα λεπτά αργότερα έτρεχε στην αγκαλιά του Άλισον για να πανηγυρίσει το γκολ του Βέλγου επιθετικού, ένα από τα πιο αλλοπρόσαλλα στην ιστορία της Premier League, με το οποίο η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη 1-0 κόντρα στην Έβερτον.

Ο διεθνής επιθετικός έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα κι ενώ πέρυσι είχε μόλις 9 λεπτά συμμετοχής. Τραυματισμοί και απώλεια εμπιστοσύνης του Γερμανού τεχνικού τον οδήγησαν δανεικό στη Βόλφσμπουργκ και στα πιτς.

Ο αγγλικός σύλλογος δεν κατάφερε να τον ξεφορτωθεί το καλοκαίρι, με συνέπεια ο 23χρονος να παραμένει στα βιβλία της ομάδας, αλλά όχι και στα πλάνα του Κλοπ. Στον αγώνα του 'Άνφιλντ', όμως, δεν είχε μείνει με άλλη επιθετικογενή επιλογή. Οι Τζερντάν Σακίρι, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν στο βασικό σχήμα, ο Ντάνιελ Στάριτζ είχε περάσει ως αλλαγή και οι Ντόμινικ Σολάνκε και Άνταμ Λαλάνα ήταν τραυματίες.

Όταν κοίταξε στον πάγκο, είδε τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Σιμόν Μινιολέ και 3 αμυντικούς, τους Τζέιμς Μίλνερ (που πλέον θεωρείται τέτοιος), τον Ζοέλ Ματίπ και τον Αλμπέρτο Μορένο. Ο Ναμπί Κεϊτά είχε περάσει κι αυτός στον αγώνα, με συνέπεια μόνο ο Ορίγκι να είναι διαθέσιμος.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, μία στραβοκλωτσιά του αρχηγού Βίρτζιλ φαν Ντάικ πήρε πολύ ύψος και όλα έδειχναν ότι θα έφευγε άουτ. Ο τερματοφύλακας των 'ζαχαρωτών', Τζόρνταν Πίκφορντ, ήθελε να αισθανθεί ασφαλής και όπως η μπάλα επανερχόταν προς το έδαφος, πήδηξε για να τη διώξει. Αυτή όμως προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, χτύπησε άλλη μία φορά εκεί και από τα φάλτσα που είχε, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο. Ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας είχε μείνει αποσβολωμένος, όχι όμως και ο Ορίγκι, ο οποίος είχε ακολουθήσει τη φάση και απλά έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία με το κεφάλι.

Photo credits: AP Photo/Jon Super

News 24/7

24MEDIA NETWORK