Κάθε γκολ του Σαλάχ αποκτάει πλέον ιστορικές διαστάσεις

Ο Μο Σαλάχ καταλαμβάνει πλέον την 9η θέση των πιο παραγωγικών ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ στην Premier League κι αν συνεχίσει με ανάλογο ρυθμό, σύντομα θα ξεπεράσει τους Σουάρες και Τόρες.

Liverpool forward Mohamed Salah reacts during the Champions League group C soccer match between Red Star and Liverpool at Rajko Mitic stadium in Belgrade, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Liverpool forward Mohamed Salah reacts during the Champions League group C soccer match between Red Star and Liverpool at Rajko Mitic stadium in Belgrade, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Στη Λίβερπουλ...

...ο Ουρουγουανός Λουίς Σουάρες έπαιξε 3 σεζόν και μέτρησε 69 γκολ.

...ο Ισπανός Φερνάντο Τόρες έπαιξε 3,5 σεζόν και μέτρησε 65 γκολ.

...ο Αιγύπτιος Μο Σαλάχ παίζει μόλις 1,5 χρόνο και έχει φτάσει τα 42 γκολ.

Η σύγκριση των σύγχρονων 9αριών των 'κόκκινων' αναπόφευκτη και αυτόματος νικητή ο τελευταίος.

Νέο κατόρθωμά του το χατ τρικ στο 4-0 της Λίβερπουλ επί της Μπόρνμουθ στο σαββατιάτικο παιχνίδι για τη 16η αγωνιστική της Premier League.

Ο 'Φαραώ' της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ έχει αφήσει πίσω του το 'άγονο' πρώτο δίμηνο της σεζόν, απόρροια της εξόντωσης από το μουντιαλικό καλοκαίρι στη Ρωσία, και από τα μέσα Νοεμβρίου έχει φορέσει ξανά την μπέρτα του ανακτώντας την ισχύ του.

Πέρυσι ο 26χρονος επιθετικός ήταν ο αρχισκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος με 32 γκολ, δύο περισσότερα από τον Χάρι Κέιν και... 11 από τον Κουν Αγουέρο της πρωταθλήτριας Σίτι. Εφέτος έφτασε ήδη τα 10 και ισοφάρισε την επίδοση του Αλεξάντρ Λακαζέτ της Άρσεναλ που οδηγούσε μόνος την κούρσα.

Ταυτόχρονα δε ο Σαλάχ εισήλθε στην πρώτη 10άδα των κορυφαίων σκόρερ της Λίβερπουλ σε αγώνες της Premier League. Πλασαρίστηκε μάλιστα την 9η θέση, καθώς οι Στιβ ΜακΜάναμαν και Φιλίπε Κουτίνιο των 41 τερμάτων βρέθηκαν πίσω του.

Επόμενη πρόκληση το προσπέρασμα του Ίαν Ρας των 45 γκολ.

Η ημέρα που θ' αφήσει πίσω και τον Λουίς Σουάρες, πατώντας στην τέταρτη θέση της λίστας δεν μοιάζει μακριά. Έχει άλλωστε συμβόλαιο ως καλοκαίρι του 2023. Μέχρι τότε μπορεί να κυνηγάει τον Μάικλ Όουεν των 118 τερμάτων, τον Στίβεν Τζέραρντ των 120 και τον Ρόμπι Φάουλερ των 128!

Ποιος το αποκλείει;

Photo credits: AP Photo/Darko Vojinovic

News 24/7

24MEDIA NETWORK