(Manchester) United they stand: Πώς ο Σόλσκιερ διόρθωσε τη Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περνάει καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Οι ιστορικές στιγμές, τα δεδομένα και τα σημαντικότερα εξ όσων άλλαξε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

(Manchester) United they stand: Πώς ο Σόλσκιερ διόρθωσε τη Γιουνάιτεντ

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο κυκλοφορούσε εδώ και μήνες, ως αυτός που θα πάρει τη δουλειά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα περίοδος στην Premier League. Προ διημέρου η Τότεναμ ενημέρωσε ότι δεν διατίθεται να αφήσει τον Αργεντινό να φύγει. Την επομένη στο πρόγραμμα των Σπερς υπήρχε αγώνας: με τη Γιουνάιτεντ. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ συνέχισε -απερίσπαστος- την πορεία του προς το θρίαμβο. Δηλαδή, προς το να 'κλειδώσει' τη θέση. Κάτσε λίγο να σου δείξω κάτι.

Αντίπαλος

Αποτέλεσμα

N/H

@Κάρντιφ

1-5

Ν

vs. Χάντερσφιλντ

3-1

Ν

@Μπερνμάουθ

4-1

Ν

@Νιούκαστλ

0-2

Ν

FA Cup @Ρέντινγκ

2-0

Ν

@Τότεναμ

0-1

Ν

Η αλήθεια είναι πως οι “Κόκκινοι Διάβολοι” δεν αντιμετώπισαν ακριβώς κολοσσούς, έως την Κυριακή 13/1 και το ματς με τους Σπερς. Τότε διεγράφη και το “εντάξει μωρέ, σιγά τις ομάδες που νικά”, για να γίνει valid η αναγέννηση. Πλέον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται έξι πόντους μακριά από την τέταρτη, Τσέλσι. Αν συνεχίσει τον οίστρο, μπορεί ακόμα και να 'κλείσει' μια από τις θέσεις για το UEFA Champions League, παρά το κάκιστο ξεκίνημα.

Το γκολ στο Wembley προήλθε από αντεπίθεση, την οποία ολοκλήρωσε ο Μάρκους Ράσφορντ και αφορούσε πάσα του Πολ Πογκμπά. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Νορβηγός προπονητής ισοφάρισε το ρεκόρ του Sir Ματ Μπάσμπι, ο οποίος είχε 'πάρει' τα πέντε πρώτα παιχνίδια στη λίγκα. Το ρεκόρ του Σόλσκιερ αφορά και μια νίκη για το Κύπελλο.

Τα ιστορικά στοιχεία που συνόδευσαν την αλλαγή

> Ο Ράσφορντ έχει σκοράρει σε τρία σερί ματς της Premier League. Είναι εμπειρία που ζει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Δηλαδή, από το καλοκαίρι του 2015, όταν προήχθη στην πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Πολ Πογκμπά είχε άμεση συμμετοχή στο 53% των 15 γκολ που 'χει σκοράρει η Γιουνάιτεντ, από τότε που ανέλαβε τον πάγκο ο Σόλσκιερ . Ο Γάλλος έχει βάλει τέσσερα γκολ και έχει περάσει άλλες τόσες ασίστ.

Manchester United goalkeeper David de Gea saves on a shot by Tottenham's Harry Kane, right, during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Wembley stadium in London, England, Sunday, Jan. 13, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Manchester United goalkeeper David de Gea saves on a shot by Tottenham's Harry Kane, right, during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Wembley stadium in London, England, Sunday, Jan. 13, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Νταβίντ Ντε Χέα έκανε 11 σωτήριες επεμβάσεις στο ματς της Κυριακής. Από όταν αγωνίζεται στην Premier League (2011), μόνο μια φορά έχει χρειαστεί να δουλέψει περισσότερο για το μεροκάματο. Ήταν εναντίον της Άρσεναλ, το Δεκέμβρη του 2017, όταν έκανε 14 επεμβάσεις. Όσα έκανε χθες, τον έκαναν trend στο Twitter. Και ναι, σε αυτόν χρωστά το μεγαλύτερο 'ευχαριστώ' ο Σόλσκιερ, για το άριστα που πήρε στο πρώτο μεγάλο τεστ.

Στα χέρια του Νορβηγού έχουν αναγεννηθεί οι Πογκμπά, Ράσφορντ, Μάρσιαλ και Λουκάκου, παίκτες που περνούσαν δύσκολα υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο. Το αυτό ισχύει και για τον Λουκ Σο. Ξεκάθαρα υπάρχουν και αδυναμίες, όπως παραδείγματος χάριν στην άμυνα, αλλά ο Ισπανός τις καλύπτει προς το παρόν.

Tottenham's Harry Kane sits on the pitch with an injury as Manchester United players hugs teammate and goalkeeper David de Gea, left in green, after the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Wembley stadium in London, England, Sunday, Jan. 13, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Tottenham's Harry Kane sits on the pitch with an injury as Manchester United players hugs teammate and goalkeeper David de Gea, left in green, after the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Wembley stadium in London, England, Sunday, Jan. 13, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP

"Οι παίκτες θέλουν σεβασμό"

Ο Κίεραν ΜακΚένα -κόουτς που το καλοκαίρι άφησε την U18, για να μπει στο σταφ της πρώτης ομάδας-, εξήγησε στο επίσημο κανάλι της Γιουνάιτεντ ότι " οι παίκτες θέλουν να τους δείχνεις σεβασμό και να καταλαβαίνουν ότι θες να τους βοηθήσεις να βελτιώσουν το παιχνίδι τους, όπως και να γίνουν καλύτεροι ως άνθρωποι. Αν τους τα δίνεις αυτά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, βλέπεις ανταπόκριση. Όλοι είχαν θέληση να μάθουν, διάθεση να γίνουν καλύτεροι από την πρώτη προπόνηση με τον Σόλσκιερ. Το σταφ έχει πια, πολύ ενδιαφέρον".

(Manchester) United they stand: Πώς ο Σόλσκιερ διόρθωσε τη Γιουνάιτεντ

Το Yahoo!Sports έγραψε ότι "το γκολ εναντίον της Τότεναμ έδειξε όσα έχουν αλλάξει από την ημέρα που εμφανίστηκε ο Σόλσκιερ. Ο Πογκμπά έδωσε μια μακρινή, τέλεια, πάσα και ο Ράσφορντ, ο οποίος χρησιμοποιείτο μόνο ως σέντερ φόργουορντ επί Μουρίνιο, έτρεξε, την πρόλαβε και τελείωσε με εκπληκτική ενέργεια.

Η απλότητα του play που έδωσε το γκολ είναι ξεκάθαρη, όπως όλοι διαπιστώνουν ότι αυτό που έκανε ο Νορβηγός ήταν να γυρίσει τους παίκτες του στα βασικά του σπορ και να δώσει στους Πογκμπά, Ράσφορντ, Μάρσιαλ και Λίνγκαρντ την ελευθερία να επιτεθούν, όποτε βλέπουν πως μπορούν

Ο Χερέρα και ο Μάτιτς χαλύβδωσαν τα μετόπισθεν. Τελικά, δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ο Ράσφορντ είναι μοναδικός την εποχή του Σόλσκιερ, έχει σκοράρει 5 φορές σε πέντε ματς της λίγκας και έχει εμπλοκή σε 10 γκολ, στα 9 τελευταία παιχνίδια της Premier League (5 γκολ και 5 ασίστ).

Προφανώς, ο χρόνος που 'χει περάσει με τον χαρισματικό, στα τελειώματα, Σόλσκιερ στις προπονήσεις, έχει αποτελέσματα. Δείχνει ακόμα πιο εξοργιστική η επιλογή του Μουρίνιο να μη βάζει στο κέντρο τον Ράσφορντ και να μη δίνει στον Πογκμπά την ελευθερία να είναι ως 'δεκάρι'.

Ο Σόλσκιερ είναι γενημμένος νικητής και η επιρροή του στο πώς έχει αλλάξει η επίθεση της ομάδας είναι δεδομένη. Αλλά ο κύριος λόγος που νίκησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Wembley είναι ο Ντε Χέα", με τον Σόλσκιερ να δηλώνει πως "είναι αυτός που αποκατέστησε τη χαρά στην ομάδα" και τους διοικούντες να 'χουν έτοιμη πρόταση επέκτασης που θα τον κρατήσει εκεί όπου βρίσκεται και μετά το 2020.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK