Ο Τουρέ αποκαλεί ρατσιστή τον Γκουαρδιόλα και απειλεί να διαλύσει το μύθο του!

Ο Γιαγιά Τουρέ δεν συγχώρεσε στον Πεπ Γκουαρδιόλα πως του έδειξε την πόρτα της εξόδου από την Σίτι και με συνέντευξή του στο "France Football" χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις εις βάρος του Καταλανού. Διαβάστε αναλυτικά.

Manchester City's Yaya Toure, who scored both their goals, left, celebrates with his head coach Pep Guardiola after the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Manchester City at Selhurst Park stadium in London, Saturday, Nov. 19, 2016. (AP Photo/Matt Dunham)
Manchester City's Yaya Toure, who scored both their goals, left, celebrates with his head coach Pep Guardiola after the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Manchester City at Selhurst Park stadium in London, Saturday, Nov. 19, 2016. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Από το 2010 και μετά συνέδεσε το όνομά του με την αναγέννηση της Μάντσεστερ Σίτι και έζησε μαζί της πολλές χαρές, μεταξύ άλλων την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων: το 2012 με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο, το 2014 με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και φέτος με τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Παρά όμως το γεγονός πως με τον Καταλανό είχε συνεργαστεί και στην Μπαρτσελόνα, η διετία που πέρασε μόνο ευχάριστη δεν ήταν για τον Γιαγιά Τουρέ, με τον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού να έχει 31 συμμετοχές πέρυσι και 17 φέτος και να αποχαιρετάει αυτό το καλοκαίρι το "Σίτι οφ Μάντσεστερ" κατόπιν εισήγησης του Γκουαρδιόλα.

Το πόσο άσχημες ήταν οι σχέσεις των δύο ανδρών φαίνεται πάντως και από τη συνέντευξη που θέλησε να δώσει ο Ιβοριανός μέσος στο "France Football" και στην οποία κατηγορεί τον πρώην προπονητή του για ρατσισμό απέναντι στους μαύρους ποδοσφαιριστές!

"Έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι εάν η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν εξαιτίας του χρώματος του δερματός μου, ξέρω πως δεν είμαι ο μοναδικός που αναρωτιέται αυτό το πράγμα.

Manchester City manager Pep Guardiola, left, talks to Manchester City's Yaya Toure during the English FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester City manager Pep Guardiola, left, talks to Manchester City's Yaya Toure during the English FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Για παράδειγμα υπήρχε και παίκτης της Μπαρτσελόνα που σκεφτόταν το ίδιο. Ίσως εμάς τους Αφρικανούς να μην μας συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο όπως σε άλλους", δήλωσε αρχικά ο 35χρονος άσος και συνέχισε με το ίδιο καταγγελτικό ύφος:

"Ο Γκουαρδιόλα προσποιείται πως δεν έχει πρόβλημα με τους μαύρους παίκτες, είναι πολύ έξυπνος ώστε να παγιδευτεί και δεν θα το παραδεχτεί ποτέ. Όμως την ημέρα που θα προπονήσει μία ομάδα που θα έχει πέντε Αφρικανούς παίκτες, θα του στείλω μία τούρτα...

Θυμάμαι μία περίοδο που ήμουν υπαρχηγός της Σίτι και ήρθε μπροστά σε όλους και με κατηγόρησε πως παίζω χωρίς κίνητρο, προτρέποντάς με να πάω να μιλήσω στη διοίκηση για να λυθεί το θέμα μου. Ήταν παντελής έλλειψη σεβασμού.

Έχω την εντύπωση πως ο Πεπ, ο οποίος δεν έχει τον παραμικρό σεβασμό απέναντι στους άλλους, έκανε τα πάντα για να καταστρέψει την καριέρα μου. Ήταν σαν να με ζήλευε, με έβλεπε ως αντίπαλο. Και τώρα θέλω εγώ να καταστρέψω το μύθο του".

News 24/7

24MEDIA NETWORK