Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προπόνησε ομάδα με παίκτες από παμπ και τα κατάφερε

Η Kitchener FC προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ύστερα πήγε να παίξει σε ένα πρωτάθλημα Sunday League, λίγο πριν οι παίκτες της μαζευτούν άλλη μια φορά για μπύρες.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προπόνησε ομάδα με παίκτες από παμπ και τα κατάφερε

Η Kitchener FC είναι μια βρετανική ομάδα που αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, γνωστά και ως Sunday League. Όπως κάθε Άγγλος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, οι παίκτες της Kitchener κατεβαίνουν στο γήπεδο για να απολαύσουν τις πιο απλές, μα διαχρονικές και αξεπέραστες συγκινήσεις που προσφέρει το ποδόσφαιρο: τάκλιν, σουτ, αποκρούσεις, ένα ή περισσότερα γκολ, καυγάδες και νταηλίκια σε αμφισβητούμενες φάσεις, όπου στο τέλος του αγώνα όλα γίνονται μια αστεία ανάμνηση και όλοι μαζί αράζουν στην κοντινότερη παμπ για μια μπύρα κι ένα πιάτο fish & chips.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ίσως ο καλύτερος προπονητής του σύγχρονου επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ένας τελειομανής μαέστρος που αμείβεται με ένα βασιλικό συμβόλαιο 60 εκατομμυρίων λιρών. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι περνάει αυτή τη στιγμή μια ζόρικη περίοδο, καθώς η Λίβερπουλ βρίσκεται στην 1η θέση του πίνακα της βαθμολογίας στην Premier League. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να βρει χρόνο για να υποδεχτεί τους παίκτες της Kitchener FC στην Ακαδημία της Σίτι και να τους χαρίσει μια αξέχαστη σειρά από μαθήματα ποδοσφαίρου.

Η συνάντηση του Γκουαρδιόλα με τη 'Mighty Kitch', μια ερασιτεχνική ομάδα με 50+ χρόνια ιστορίας, έγινε στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με το digital brand της Wix και το site Copa90, για μια σειρά από digital video με τίτλο 'Pep Talks'. Η ομάδα της Kitchener επιλέχθηκε για να παραβρεθεί στην ακαδημία της Σίτι, λόγω της άρτιας digital παρουσίας της και κάπου εκεί άρχισε το παραμύθι.

Ο Ισπανός προπονητής έκανε αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε στους ερασιτέχνες παίκτες με τα ερυθρόλευκα: μελέτησε τις κινήσεις του καθενός με αρκετές ώρες παρακολούθησης των αγώνων της Kitchener, απομόνωσε στοιχεία για το παιχνίδι του καθενός, αποκρυπτογράφησε το σύνολο του παιχνιδιού της ομάδας και εντόπισε τα σημεία που θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Οι παίκτες της Kitchener, εμφανώς κομπλαρισμένοι, άρχισαν να προπονούνται υπό τις οδηγίες του 48χρονου προπονητής, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τους wingbacks και το κέντρο της άμυνας, τονίζοντας πως από εκείνη την περιοχή του γηπέδου μπορούν να βρεθούν οι κενοί χώροι ώστε να επιτεθεί η ομάδα με αξιώσεις. Οι θεμελιώδεις οδηγίες του Γκουαρδιόλα φάνηκε πως έγιναν εύκολα κτήμα των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι γρήγορα έφτασαν σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο βελτίωσης.

Η βελτίωση στο παιχνίδι φάνηκε από τη στιγμή που οι παίκτες της Kitchener βγήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο, αν και αυτό ελάχιστη σημασία έχει, σε σύγκριση με τη μαγική χαρά των παικτών κατά τη διάρκεια της προπόνησης τους με τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, που κατέληξε με τον Ισπανό να απευθύνει ενωτικό μήνυμα: "Είμαι εντυπωσιασμένος από όλους σας. Αγαπάτε το ποδόσφαιρο κι αυτό φαίνεται. Σημειώσατε καταπληκτικά γκολ και ειλικρινά ζηλεύω τον ενθουσιασμό σας για το ποδόσφαιρο. Αν μπορούσα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο, θα έπαιζα κι εγώ μαζί σας. Συνεχίστε να παίζετε, μέχρι τη στιγμή που δεν θα μπορείτε πια να περπατήσετε."

Κεντρική φωτογραφία: AP/Alastair Grant

News 24/7

24MEDIA NETWORK